Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gunther Strobbe je třináctiletý chlapec, který vyrůstá se svým otcem Marcelem, třemi strýčky a babičkou. Strobbeovi nejsou jen tak obyčejná rodina - Marcel si přivydělává jako poštovní doručovatel. Protože se však na jeho trase vyskytuje hned několik barů, dokončit štaci je pro něj leckdy skutečnou výzvou. Jeho bratři jsou zase násoskové a povaleči tahající peníze ze své matky, která je příliš laskavá na to, aby jim odepřela svůj skromný důchod. Muži v jeho rodině se celé dny opíjejí pivem a ládují klobáskami, rozbíjejí věci, dělají si legraci z ostatních lidí a uhánějí ženy. O mnoho let později se dospělý Gunther, který se nyní živí psaním, ožení a čeká se svou manželkou syna. Vidina nových povinností jej však náhle začne děsit, a tak vyhledá Marcela a jeho bratry, aby mu udělili pár zaručených rad – přestože téma otcovství zdánlivě nepatří mezi jejich nejsilnější stránky. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

i tohle je život , pokud nejste zrovna pintlich a vydržíte se dívat do konce,zjistíte že to až taková hrůza není a ti lidé zkrátka takhle chtějí žít a nenechají si do ničeho kecat.Místy je film drsné psycho pro silnější nátury. Ale konec je dobrý.Na tu hrůzu (místy) co mu předcházela. I ten Turek z toho bylo dost mimo když si u něj Strobbeovci uspořádali mejdan poté když jim exekutor zabavil televizi a oni se přišli podívat JEN na nějaký pořad. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se takové filmy vůbec točí... Sledovat každodenní život bandy primitivů, kteří bez milosti stáhnou zpět každého, kdo se snaží v záchvěvu pudu sebezáchovy alespoň trochu odpoutat z toho zničujícího prostředí, je čiré utrpení. Nevím, asi jsem se díval na jiný film, když se tady v komentářích dočítám, že se jednalo o "tragikomedii". Já tam žádné komické prvky neviděl, mně zrovna chlastací tour de france nebo sprosté písničky moc vtipné nepřijdou. A na nic jiného, co by alespoň z velké dálky mělo připomínat humor, si nevzpomínám. A když "oficiální distributor" píše, že se jednalo o "typicků veselů flámsků rodinů", tak to mně tedy podrž voči, do Belgie radši nikdy nepáchnu. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skvělé přechody mezi mimořádně humornými pasážemi a smutnými, nostalgickými, občas až krutými momenty, civilní herecké výkony, a především prakticky brilantní technická stránka filmu. To vše patří mezihlavní klady tohoto belgického snímku, kterému bohužel ukrtně škodí ztráta tempa v druhé polovině a monotónní tendende. Mohlo to být bezchybné, chybělo málo... 8/10 (45. MFF KV) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příběhy debilů mě nijak neberou. 1) Ale 33letý Valentin Dhaenens (Gunther v dospělém věku) se mi líbil._____ 2) Typická veselá vlámská rodina? Distributor zřejmě nikdy nebyl v Belgii. Za tuhle zmínku by si autor této anotace zasloužil sledovat zmíněný film se sirkami v očích až do úplného vyčerpání._____ 3) Nějak jsem nepochytil, co na této depce lze označit jako komedii._____ 4) Výstižný koment: Enšpígl****, pytlik...**. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tvoj otec je cvok a celá tvoja rodina je odpad!..."Toto je dosť divoká jazda a exkurzia do fakt divnej, jemne povedané šibnutej rodiny, ktorá rozhadzuje peniaze len na chlast a tabak párty...Vyrastať v takomto prostredí alkoholikov, to ťa musí buď poznamenať na celý život alebo musíš urobiť nejaký zásadný krok, ktorý to všetko zmení. Film na tému alkohol zo sebou väčšinou prináša i nejaký ten humor a tu sa zopár scén celkom vydarilo, ale viac je takých pri ktorých vám smiech ani nenapadne a neviete či tú bandu alkoholikov ľutovať alebo nakopať do zadku. 80%. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno