Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Jeden chlápek pustí druhého chlápka do domu, aby si mohl zatelefonovat. Nechá ho chvíli o samotě a mezitím druhý chlápek zmizí, přičemž je důvodné podezření, že z domu neodešel. První chlápek prohledá celý dům, nikoho nenajde, přesto se nemůže zbavit dojmu, že v domě není sám. Celkem strašidelný příběh se pak zvrtne v téměř komedii, kdy první chlapík uteče ze svého domu a "nastěhuje" se k manželce druhého chlápka, upoutané na invalidní vozík, a zamiluje se do ní. A teď jak z toho ven, že? Nebudu vás dlouho napínat, patřím do té skupiny diváků, kteří vůbec nepochopili závěrečné "rozuzlení". Čili tímto bych prosila někoho z druhé skupiny, jestli by mi laskavě neosvětlil, jak to vlastně bylo a co měla znamenat ona závěrečná scéna. Jinak to byl celkem hezký film. Zdvořile děkuji předem. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Pozval jsem takhle v noci na návětěvu mého notebooku Nezvaného hosta a za to pozvání jsem rád. Španělský horory mám čím dál raději a tohle byla parádní zamotaná věc. Trochu divný architekt v letech Kristových se rozchází s přítelkyní. Ta si k němu přichází pro poslední krabice a on to nebere moc sportovně. S depresí ulehá po náročném dni když se dole ozve zvonek. Ano, někdo si potřebuje zatelefonovat... No, nečekal sem to. Španělé zase naservírovali neskutečně atmosferický a značně úchylný snímek, který se v půlce zlomí a začne připravovat hodně neobvyklou a složitou pointu, kterou možná napoprvé komplet nedáte. Ze začátku se budete bát (lekačky budou), v půlce začnete hádat, ke konci se v tom budete topit a při titulkách vám to docvakne. Snad. Lepších 7/10 ()

Reklama

Gaaron 

všechny recenze uživatele

hmm... do poloviny skvělý atmosférický horor bez výtek, poté asi (?) nechtěná komedie, v závěru spousta ve vzduchu visících otázek - je či není v tom nějaký fakt promyšlený systém, jak je to vlastně s identitami jednotlivých postav, kdo byl přelud a kdo ne a byl tam vůbec nějaký... budu muset zhlédnout znova. každopádně po režijní stránce (fakt se mi líbí jeho smysl pro detail a pro přesné vystižení atmosféry okamžiku) už tehdy skvělé, takže doufám, že Moralesovi nebude další film trvat zase 6 let, páč ho asi žeru... (viděno po Los Ojos de Julia) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hlavnému hrdinovi pred dverami niekto zaklope,že si potrebuje zavolať a mladý pán ho pravda že pustí.Len sa na chvíľu vzdiali a neznámi muž už tam nebol a ani ho nepočul odchádzať.Už tejto začiatočnej nezmyselnosti som nechápal,či by to aj niekto urobil,pustiť si do domu neznámu osobu pokým ta osoba neumiera a on bol aj tak pokojný a išiel si ľahnúť no zaujímavé.Tak začiatočná pointa bola neznesiteľne nezmyselná.Ale tento film je totálne parádne mrazivo natočený.Atmosféra bola slušne tajomná.Veľmi divný príbeh ktorý nemá z logikou nič spoločné.Ked to začalo bolo to také temné a tajomné,len škoda že ako film postupoval tak mi to pripadalo prehnané a aj absurdné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Ok, máme tu namyšleného a asociálního architekta, kterému někdo chodí po domě. Holka se od něho odstěhovala, ale pořád ho má ráda. Jen se s tím pedantem nedá žít. Architekt je chlápek, kterého kdo potká, smrti neujde. Ženská se psem je jen jedna v řadě. Ale celkově mi uniká, o čem film vlastně byl. Chvíli buduje jakousi atmosféru, aby to celé vzápětí shodil. Začátek vypadá zajímavě, kdy člověk přemýšlí, jestli na něho něco neušila jako pomstu jeho bývalka. To by vysvětlovalo, proč v domě neslyší zvuky, které slyší hlavní antihrdina. Ale zcela to nevysvětluje, kdo ty ruchy dělal, když je měla vlastně dělat ona, ale stojí s ním současně dole v hale? A samozřejmě celá ta střelená linie se sousedkou - to jako proč? Mají Španělé nějakou velkou obsesi, že jim lidi lezou do baráku a sledují je? Nebo jen pan režisér trpí paranoiou? A co linie archeologa Martina? Hledal snad ve sklepě artefakty? A když si šel zatelefonovat, šel si jen obhlédnout sklep, nebo je to prostě jen úlet? A proč nerozkopl krumpáčem spíše dřevěné dveře, místo zdi? Proč se vůbec chtěl k sousedovi prokopat? Byl teplej? Masturboval mu pod postelí? Vrátí se dítě a bude dál ve zdech domu strašit, aby vznikl druhý díl? Zkrátka, mám rád horory, napětí, ale nesmí to být blbé. A mělo by to pracovat s nějakou elementární logikou věci a nedělat z diváka blbce. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama