Reklama

Reklama

Dáma v zeleném

  • USA The Woman in Green (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Scotland Yard prosí Sherlocka Holmese (Basil Rathbone) a jeho přítele a asistenta doktora Watsona (Nigel Bruce) o pomoc při objasnění série vražd mladých žen, jímž je po smrti uřezáván pravý ukazováček. Slavný detektiv ihned tuší, že se za vším skrývá opět jeho věčný nepřítel - bezcitný profesor Moriarty (Henry Daniell)... Zpracováno Bertramem Millhauserem - volně podle stejnojmenného románu Sira Arthura Conana Doyla. Devátá sherlockovka z produkce Universal. (Pohrobek)

(více)

Recenze (18)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být klidně i delší (o kolika filmech se to dnes dá říct?): Basil Rathbone je naprosto dokonalý Sherlock Holmes - suše analytický, zároveň pobaveně ironický a v jeden okamžik i dojemně legrační (to když vyhrožuje Moriartymu, jak si ho podá, jestli zkřiví byť jen vlásek na hlavě jeho přítele Watsona). Škoda je, že arcipadouch Moriarty nepůsobí víc démonicky a jeho odchod ze scény snad ani není hodný jeho pověsti. Nicméně jde o moc příjemnou hoďku, takže se určitě popídím i po dalších filmech z téhle série. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Tieto staré filmy so Sherlockom Holmesom vôbec nepoznám, takže som bol celkom zvedavý. Hlavne, keď to CSFD zaradilo medzi mysteriózne krimi horory :o). Ja by som to teda do takejto kategórie ani zďaleka nezaraďoval, ale to neznamená, že to bol zlý film. Práve naopak, zaujímavý príbeh a perfektná výtvarná stránka filmu z neho robia nadpriemerné dielo. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpovedenějších sherlockovek z proslulé série se zřejmě nejlepším Holmesem Basilem Rathbonem, který je tu ještě důvtipnější a nápaditější než obvykle. Nezaostává pochopitelně ani mírná natvrdlost doktora Watsona a Henry Daniell v roli profesora Moriartyho i celá jeho zločinecká banda také odvádí své. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že je pár těch starých Rathboneů nadabováno do češtiny, neváhal jsem a sehnal to. Okusil jsem tak další verzi příběhů Sherlocka Holmese, tentokrát film, který vznikl v rok, kdy končila druhá světová válka. Tak postupně. Jedná se o velmi, velmi volnou adaptaci, ale to mě fakt nežralo, právě naopak, byl jsem nadšen. Basil Rathbone s orlím nosem vystihl Sherocka Holmese naprosto dokonale, je to dost možná nejlepší představitel slavného detektiva. Má z něj všechno a v roli mě naprosto ohromil. A Nigel Bruce jako Watson ani v nejmenším nezaostává. Atmosféra příběhu je skvěle vypracovaná, příběh zajímavý, děj napínavý, najde se tu i pár povedených hlášek. Je tu Moriarty, za což chválím a děj skvěle odsýpá. Ta hypnóza mě dostala. Skvělý, ne, dokonalý Sherlock Holmes. Atmosféra, scénář, příběh, to vše na jedničku, Basil Rathbone pak na jedničku s podtrženou. Takže se kouknu na další filmy. Basil je Sherlock stejně jako Jeremy Brett, ale Basil o něco víc. Za mě 100%, spokojenost obrovská. A Holmes tady teda válí neuvěřitelně! Superman! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zajímavý děj a celková zápletka, ale myslím si, že se s tím dalo trochu víc pracovat a s odhalením vraha trochu posečkat. Basil Rathbone je frajer a jeho pojetí Sherlocka je nejlepší. Závěrečná scéna s chůzí po okraji střechy a následní hláška o krásném výhledu na Londýn mě dostaly. Trošku mi tam akorát neseděla ta atmosféra 40. let. Alespoň auta mohla být nahrazena drožkami. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama