Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Moje asi první setkání s Belgickým filmem. Námět mě moc nezaujal, ale snímek mi byl doporučen, tak jsem se podíval. A musím uznat, že se mi tenhle thriller s výbornou hudbou, kamerou, dialogy a hlavně scénářem líbil. Typově dobře vybraní herci, postupné odkrývání nových skutečností, atmosféra napětí a tajemství = za mě doporučuji. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

75%. Pomineme-li krajně nesympatické Belgičany a docela nepěkné Belgičanky, po stylistické i formalistické stránce se jedná o kupodivu výborně zvládnutý mysteriózní thriller s notnou dávkou napětí, neočekávaných zvratů a navzdory nepravidelné provázanosti jednotlivých časových linií i srozumitelné narace. Moderní konverzačka s relativně silnou atmosférou, které k plnému hodnocení chybělo opravdu jen málo. Třeba letos Van Looy porazí sám sebe v připravovaném remaku z americké produkce... ()

Reklama

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Rafinované krimi drama z filmové produkce relativně (ne)zajímavé Belgie? Ale světě div se, ono je to dobré! Dokonce tak dobré, že se snímek dočkal během šesti let už druhého remaku. Zamotaný příběh mi připomněl dětská léta, kdy jsem hltal příběhy Hercula Poirota a nechápal, jak na to může vždycky přijít... Stejně bezradný jsem byl dnes při sledování tohoto filmu. Jenom ta poslední scéna se mi už zdála poněkud zbytečná. Každý si to mohl domyslet ne?? 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zdařilý krimi thriller s možná velmi lehkou mysteriózní atmosférou, ale za to celkem dobře zamotanou zápletkou. Jak vše bylo, se dá sice vytušit, ale někdy dokáží tvůrci šikovně zmást a podnítit v divákovi podezření k někomu jinému. Není tu nouze o určitou dávku napětí a dobré herecké výkony. Fatum nos iunget. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení poslední doby. Loft se do mého PC dostal z ničeho nic a momentálně je to u mě thrillerová špička, jelikož film obsahuje více zvratů, než thrillerů, které jste kdy za život zhlédli. Skvěle zahrané, zrežírované i napsané, nechybí humor, sex, vzrušení, napětí, zde je opravdu vše, co by správný thriller měl mít. Doporučuji všemi deseti. 95% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)
  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)

Reklama

Reklama