Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vypiplanej skvost, kterej od dokonalýho vizualu předvádí téměř dokonalý herectví, drama pěti kamarádů, kteří řeší trochu prekérní záležitost. Mrtvolu ženy v jejich šmajchlcimře, o které věděli jen oni a jen oni mají klíče. Kdo lže? Kdo zabil? Kdo má jaké tajemství? Kdo s kým manipuluje? ... S přibývajícími otázkami přibývá odpovědí, ale i další otázky... Perfektní scénář, skvělá atmosféra ... doporučuju!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zdařilý krimi thriller s možná velmi lehkou mysteriózní atmosférou, ale za to celkem dobře zamotanou zápletkou. Jak vše bylo, se dá sice vytušit, ale někdy dokáží tvůrci šikovně zmást a podnítit v divákovi podezření k někomu jinému. Není tu nouze o určitou dávku napětí a dobré herecké výkony. Fatum nos iunget. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Oóo opäť jeden z takmer dokonalých zločinov... príbeh, ktorý tu už xy krát bol, avšak samozrejme podaný úplne inak... nie takto rafinovane a ukecane... útulné miestečko to "loft", aj napriek vyraznej "precíznosti" s ktorou bol scénar prevedený som našiel pár nezrovnalosti, ktoré v tak "dokonalom" svete pôsobia povedzme "matúco"... len priemer, nič viac 5/10 ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nadmíru splněné očekávání! Thriller, který je založený na dialozích a hereckých výkonech a ne na zběsilé akčnosti. Film o tom, nakolik se dá věřit přátelům, zvláště v tak vypjaté chvíli, kdy se vám všechny jistoty sypou pod rukama a je ohrožena celá vaše budoucnost. Možná v tom vidím i takovou lehce nahozenou moralitu o tom, že za všechno se platí a jenom naprostý hlupák si myslí, že beztrestně podvádět a lhát se dá donekonečna...Takže nakonec mám pouze jednu připomínku - příběh měl skončit asi o patnáct minut dříve, tím pádem bychom byli ušetřeni dalšího "šokujícího" rozuzlení a následného zbytečného epilogu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tomuto belgickému kriminálnímu thrilleru určitě nechybí napětí, spád a hlavně je vše scénáristicky vychytané. Přesto dávám "jen" tři hvězdy, protože mi pár věcí nesedlo do mého vkusu, které jsou opravdu subjektivní povahy a druhým můžou být po chuti. K těm malým mínusům patří až přehnaná překombinovanost, klipovitý střih a nesympatické chování postav. Rozhodně mě další remaky nezajímají a pokud znám vyústění, tak by to bylo jen o tom se vrtat v ději, kde udělali autoři chybu. Komu se líbí podobné příběhy jako třeba Tělo, nebo Contratiempo, tak si přijde na své. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama