Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ľadová smrť - POČIATOK. Vôbec nemajte obavy pustiť sa doposiaľ do poslednej časti tejto skvelej trilógie Nórskeho hororu o zohavenom "fešákovi", pre ktorého je jedinou zábavou loviť skupinky mladých ľudí. Priznám sa, že vďaka hodnoteniu tejto tretej časti, ktoré sa riadne líši od prvých dvoch predchodcov ma prepadli obavy a tak som to oddiaľoval koľko sa len dalo . VŠETKO ZBYTOČNE. Nemenej kvalitný horor vykresľujúci nie len príbeh o skupinke mládežníkov, ktorí sa vyberú do malebných Nórskych hôr loviť zver, ale aj dôvody vysvetľujúce, prečo sa z malého chlapca stal násilný vrah, ktorý sa nezastaví pred ničím - 75 % ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Totální shit, který nesahá jeho předchůdcům ani po nehty. První dva díly rovněž nebyly vrcholem žánru a spadaly do nezábavné šedi evropských vyvražďovaček. Třetí díl ovšem totálně zklamává i na poli evropské hororové tvorby. Totálně debilní scénář, nelogičnosti a neuvěřitelně natahovaná stopáž. Mizerně zahrané a totálně amatérské, srovnatelné s našim Zahradníkem. 10% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Fritt Vilt 2 byl kasovně velmi úspěšný, takže by byla chyba v tom nejlepším přestat. Vždyť i Norové chtějí mít svou vlastní hororovou sérii, a to i za cenu ztráty kvality. Nakonec se potvrdilo to, čeho jsem se nejvíc obával. Třetí část je pouze slabým odvárkem, studenou polévčičkou v porovnání s předchozími bratříčky... Jelikož minule přišel zabiják o hlavu, vracíme se logicky do časů minulých ještě před jedničkou, konkrétně do 80. let. Tady se vrah s kapucou tentokrát vypořádá se šesticí nesympatických spratků, co mu zkříží cestu. Jenže činí tak dost nezáživně, nudně a hlavně mimo kameru. Mění se i prostředí, zasněžené hory tu vystřídají lesy plných řek a skal, což přímo vybízí na slušnou honěnou, ale kromě jedné slušné naháněčky bylo docela nevyužitý. Snímek postrádá tu správnou atmosféru a napětí z jedničky, z dvojky pak chybí nápadité vraždy a dravost čistého slasheru. Přesto nemůžu tvůrcům upřít snahu být IN a zároveň se lišit, viz scéna úkrytu v chatě nebo překvapivý závěr. Ale na očekávaný prequel je toho pohříchu málo, sakra. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ajeje. První díl jsem viděl až nějakou dobu po tom hypu co nastal. Druhý díl jsem viděl ve stejný den. První díl mi přišel strašně nevýraznej a nudnej. Zato druhej mě neskutečně bavil. No a teď je tu třetí a poslední díl a ten dopadl ještě hůř než první. Nejde mi ani tak o to že se totálně změnilo prostředí takže ani nemám důvod to nazívat Cold prey 3. Ale to že film strašně nudí. Což rád nemám. Vraždy jsou nenápadité, atmosféra už totálně vymizela a jediné co mi tu zůstalo je naprosto otřesný chování herců a naprosto nevýraznej hlavní záporák, je sice fajn že jsme se dozvěděly proč, kdo vraždil v prvních dvou dílech ale nebylo lepší prostě to nechat plavat a užívat si to že je prostě neznámej? ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tretí - prequelový Fritt vilt, je oproti výbornej jednotke a dvojke o poznanie horší. V rámci súčasnej nevýraznej slasherovej produkcie ide síce stále o nadpriemer, toto pokračovanie však črtajúcu sa výbornú nórsku hororovú sériu nikam neposunulo. Chýbala mi tu z predošlých dielov už osvedčená final girl Jannicke (vzhľadom k tomu, že išlo o prequel sa tu logicky objaviť nemohla), ktorá síce nebola nejaká vyhlásená fešanda, takže nejaké rezervy by sa tu v rámci slasherových zvyklostí našli, noví predstavitelia však ju a ani zvyšný ansábel z jednotky napriek tomu nedokázali nahradiť. Dve hlavné hrdinky - nórske blondínky ešte vzhľadovo ujdú (herecky sú na tom už o čosi horšie), mužskí protagonisti sú však poriadne nesympatickí. Jeden je pripečený trubiroh, sotva zo seba vysúkajúci súvislú vetu, ďalší má držku ako kôň, k tomu ešte ostrovtipný 50-kilový drsňák, ktorému sa síce neušla baba, zato si však zo sebou na čunder zobral samopal s optikou a človek je tak nejak aj rád, keď to títo mládenci od fľakatého psychopata (ktorý už ale nebudí taký rešpekt ako v prvých dvoch filmoch) schytajú... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama