Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Patrick a Louis po dlouhých devíti letech nadále trpí smutkem ze smrti jejich jediné dcerky, která byla brutálně napadena divokým psem. Rozhodnou se tedy, že opustí město, vydají se na vzdálený venkov a pokusí se již nadobro na dcerku zapomenout. Od zdejších obyvatel malé vesničky se ovšem dozvídají o jakém si rituálu, který jim na pouhé tři dny dcerku přivede zpět ze světa mrtvých. (PetriK12)

(více)

Recenze (68)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ať k tomuto filmu přistoupíme jakkoli, určitě stojí za zmínku, že z těch nových pokusů reanimovaného studia Hammer (Let Me In, The Resident, Wake Wood) je právě tento nejvíce hammerovský. Atmosférou, tématem, zpracováním. Herecké výkony působí dřevěně, scénář nepřesvědčivě (když se dvě hlavní postavy dozví o onom "pohanském rituálu", uvěří až příliš snadno; když si postavu vyčíhne "smrtka", nepokusí se utéct), gore amatérsky a celý film jako by byl natočen už před "pár" lety. A já si nejsem jistý, jestli mi to vadí, nebo mě to naopak jakýmsi způsobem oslovilo. Opatrný palec nahoru, ale rozhodně to není horor pro každého. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Keltská írskosť z tohoto filmu priam preteká. Tá upršaná jesenná atmosféra fantasticky sprevádzaná magickou, "kvapkovou" hudbou výborne vtiahne do atmosféry smútku zo straty jediného dieťaťa, v krajine duše, kde slnko vysvitne iba v snových, neskutočných okamihoch prepožičaných pradávnymi silami pohanského podsvetia. Oceňujem, že ide o jeden z tých strašidelných filmov, kde nie je po 10 minútach jasné, čo sa bude diať až do konca, ale na druhej strane chýba viac práce s hercami, technickou stránkou veci a dramatizácie. ()

Reklama

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Tento horor má pro mnohé diváky klad, že není založen na infarktových lekačkách. A jde to i bez nich. Je to samozřejmě hrozná volovina, už způsob, jakým přivádějí na svět mrtvoly , ale fantasii se v takových filmech asi meze nekladou, pač je to beztak holej nesmysl... Film samotný je docela záživný, vůbec nenudí a přes tu úsměvnost má výbornou komorní atmosféru. Hlavní myšlenka filmu je pro hororové fanoušky lákavá. Atmosférou by to mohlo občas připomenout horor Démon pomsty. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Lacné spracovanie príbehu, ktorý tu už že vraj bol, no ja som sa s ním stretol prvýkrát. Niektoré scénky dobre zapadli a zapracovali, iné boli slabšie a veľmi sa nehodili. Prostredie ako z deväťdesiatich rokov malo možno ľahšie navodiť atmosféru, no spolu aj s postavami pôsobilo skôr nezáživne. Pre hororových fanúšikov nebol tento film asi ničím prekvapivý a rýchlo naň zabudnú, aj keď myšlienka bola dobrá, ale pokapala na spracovaní. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Lež má krátké nohy! O tom se hlavní hrdina přesvědčí docela rychle. Musím se přiznat, že jsem si do třičtvrtě filmu myslela, že si z nás dělají tvůrci bžundu. Povězme si totiž upřímně, celé je to postavené na takových vratkých, hooooodně vratkých nožičkách -->scénář, prostředí, začarovaný kruh i bludný kámen. Dokonce to perfektně vysosalo z těch před ním, nejvíc potěší snaha o zapojení starého dobrého Hřbitovu domácích zvířat, ale otřepaná teze (taťka uvěří jako první, mamka se strašně zdráhá) málokoho překvapí. Bylo by to možná ale i dobré, krve je tam dost (překvapivě), body nahoru za naturalistické probodávání, jen kdyby to tak nekazily výkony herců a pochybný námět, který ani díky kopírce nemá takový šmrnc. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama