Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billymu je už sedmadvacet, ale pořád vyvádí jako puberťák. Řádí s kamarády, provokuje otce. Tomu ale jednoho dne povolí nervy. Chtěl sice synovi předat svůj podnik, ve zlosti však jmenuje svým nástupcem dosavadního viceprezidenta Gordona, protože nevěří, že by tuto práci jeho potrhlý syn zvládl. To se dotkne Billyho ješitnosti, a proto uzavře s otcem kuriózní sázku. Pokud znovu absolvuje všechny ročníky školy od první třídy až k maturitě tak, že každou třídu zvládne za dva měsíce, stane se prezidentem společnosti. Když neuspěje, funkci dostane Gordon. Billy se s vervou pouští do studia. První až čtvrtou třídu zvládá s přehledem. Poté přestupuje na střední školu, kde se stává cílem posměchu ostatních studentů. Na střední mu se studiem pomáhá jeho láska Veronica, ale škola ho čím dál víc nebaví. Rozhodne se tedy jednoho dne, že zůstane místo vyučování doma. Dokončí Billy výzvu a získá tím otcovu důvěru, rodinnou firmu a taky lásku krásné učitelky? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Elyssea odpad!

všechny recenze uživatele

Adam Sandler. Už to jméno mluví za vše. Billy Madison je totální stupidita. Hovadina, která dává prostor Sandlerovu "umu", prsaté učitelce, která se do pablba zamiluje a záporákovi, jehož prohra je natolik trapná, že kdybych neseděla v autobuse na cestu domů, vystoupila bych. Jediné, co potěší je minutová rolička Steva Buscemi. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jestli je močení do kalhot ten největší vodvaz, můžete mi říkat Milesi Davisi !! " - "To byla ta nejodpornější věc, jakou jsem za celej svůj život slyšel !!" ;) Více než průměrná komedie, byť s nezvykle nízkým počtem skutečně podařených hlášek, mého oblíbeného komika i mistra nechutných, oplzlých a fekálních scének Adama Sandlera, jehož dokáže trumfnout snad už jedině Sacha Baron Cohen, která disponuje hodně originálním příběhem, byť v té nejbizarnější podobě, jakkoli chvílemi irituje při tom svém balanbcování na hraně dementní infantility.. Určitě však i díky slušné stopáži nestíhá nudit a několik hlášek či scének bych označil za geniální.. Je jich však až nečekaně málo.. Potěší především v menších, ale poměrně zásadních roličkách šílený sniper a maskot většiny Sandlerových filmů Steve Buscemi či Larry Hankin se svým velkým komediálním potenciálem. Jeho jméno většině příliš neřekne, mně ovšem uvízl v paměti svým dokonalým podivínem panem Hecklesem ze sitcomu Přátelé.. [ Dabing 1/10 ] Naprosto příšerná práce Studia dabing S Pro Alfa s hlasem Martina Sobotky, který propůjčil svůj hlas Sandlerovi místo jeho dvorního dabéra, standardně výborného Saši Rašilova. Ten dabing předfinální hudební vložky může sloužit jako odstrašující příklad diletantismu a šlendriánu !! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sandlerovo styl humoru mam rad, ale i kdyz ma na svym konte peknou radku hovad, Billy Madison je asi mezi nima king. Takovyho giga hyper mega dementna totiz jen tak neuvidite, az sem skoro cejtil, jak se mi sledovanim filmu zmensuje mozek. Ale jinak to je po vsech strankach typicka Sandlerovo komedie, to znamena sem tam solidni vtip, predvidatelnej pribeh a potesi uchylacek Buscemi v malicky roli. Slabsi 4*. ()

PanPaniscus 

všechny recenze uživatele

K nedělnímu obědu je to dobré, i také filmy jsou třeba. Přesně nějak tak jsem si Sandlerovy začátky představoval. Je to bezduché, "zloun" není ani zlý a ani nějak chytřejší než idiot Billy, zápletka se prakticky vyřeší sama a jediné napětí tak přichází v moment, kdy ho Bridgette Wilson připravuje na desetiboj krásným osobitým způsobem. A přesto těch 89 minut vcelku uběhlo. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Filmy o Adamovi Sadlerovi sú do značnej miery vecou vkusu. Ak sa vám páči, že robí svoje obvyklé veci typu „hlúpy chlap, ktorý robí dobro“, potom budete s jeho ranými filmami ako doma. Film nie je to dokonalý, premisa je hlúpa a príbeh je predvídateľný s príliš veľa bezcieľnymi scénami. Na druhej strane je film  veľmi zábavný. 6/10 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • V jedné scéně se Frank (Norm MacDonald) probudí, aby Billymu (Adam Sandler) vyprávěl hloupou historku, když si v opilosti uvědomí, že Billy už je nějakou dobu pryč. Jeho nezřetelná řeč není herectví. Norm MacDonald se při natáčení této scény úplně opil. Tvrdil, že to bylo proto, aby se vžil do role, ale možná měl jen chuť si dát pár drinků u bazénu. Každopádně se nakonec opil tak, že omdlel a museli ho polít ledovou vodou, aby se probral. (griph)
  • Natáčelo se od 26. června do 29. srpna 1994 v kanadské provincii Ontario. (BMW12)
  • Ve filmu hraje Billy (Adam Sandler) s dětmi ze třídy vybíjenou a vidíme, že Billy do dětí hází silně míčem. Adam Sandler skutečně házel míčem tak silně, jak jen to šlo. Výkřiky „au“, které můžeme ve scéně slyšet, jsou skutečné reakce dětí, z nichž mnoho při natáčení této scény plakalo, což způsobilo, že režisér musel jejich tváře „vystřihnout“, aby to na výsledném produktu nebylo vidět. (griph)

Reklama

Reklama