Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billymu je už sedmadvacet, ale pořád vyvádí jako puberťák. Řádí s kamarády, provokuje otce. Tomu ale jednoho dne povolí nervy. Chtěl sice synovi předat svůj podnik, ve zlosti však jmenuje svým nástupcem dosavadního viceprezidenta Gordona, protože nevěří, že by tuto práci jeho potrhlý syn zvládl. To se dotkne Billyho ješitnosti, a proto uzavře s otcem kuriózní sázku. Pokud znovu absolvuje všechny ročníky školy od první třídy až k maturitě tak, že každou třídu zvládne za dva měsíce, stane se prezidentem společnosti. Když neuspěje, funkci dostane Gordon. Billy se s vervou pouští do studia. První až čtvrtou třídu zvládá s přehledem. Poté přestupuje na střední školu, kde se stává cílem posměchu ostatních studentů. Na střední mu se studiem pomáhá jeho láska Veronica, ale škola ho čím dál víc nebaví. Rozhodne se tedy jednoho dne, že zůstane místo vyučování doma. Dokončí Billy výzvu a získá tím otcovu důvěru, rodinnou firmu a taky lásku krásné učitelky? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela zvědavý na tenhle první, komerčně úspěšný film Adama Sandlera, protože jsem ho dříve neviděl. A musím říct, že pobavil. Jsou zde věci, které na Sandlerovi lidé nesnáší, ale stejně tak je zde humor, který mi v jeho podání prostě sedne. Jako dospělejší mi sedne víc, ale tohle blbnutí je také fajn. On vlastně podobně blbne pořád. ()

katus111 

všechny recenze uživatele

Ne moc typická Sandlerovská komedie - vtipné scény dodaly filmu komediální nádech, ale podle mě film o ničem. Jen Sandler ze se sebe udělal obrovského idiota. Ale je to můj oblíbenec, i přesto, že tento film není to ideální na shlédnutí - má mnohem více lepších komedií. 2* za pár dobrých scén a konec. ()

Reklama

darwin 

všechny recenze uživatele

Pohodová odpolední komedie. Je tam sice pár nepovedených vtípků, ale taky jsem se párkrát dobře zasmál a hlavně, po dobu celého filmu jsem měl takový ten příjemný pocit, jako při sledování Happyho Gilmorea. Rád bych někdy viděl Adama Sandlera v psychologickém dramatu, ale tuším, že je patrně odsouzen hrát jenom komediální role. Pokud však bude točit filmy jako Billy Madison nebo Happy Gilmore, tak to ale vůbec nevadí, ba naopak. ()

squawk odpad!

všechny recenze uživatele

Následující citát vystihuje můj dojem z celého filmu:"Mr. Madison, what you've just said is one of the most insanely idiotic things I have ever heard. At no point in your rambling, incoherent response were you even close to anything that could be considered a rational thought. Everyone in this room is now dumber for having listened to it. I award you no points, and may God have mercy on your soul." ()

PanPaniscus 

všechny recenze uživatele

K nedělnímu obědu je to dobré, i také filmy jsou třeba. Přesně nějak tak jsem si Sandlerovy začátky představoval. Je to bezduché, "zloun" není ani zlý a ani nějak chytřejší než idiot Billy, zápletka se prakticky vyřeší sama a jediné napětí tak přichází v moment, kdy ho Bridgette Wilson připravuje na desetiboj krásným osobitým způsobem. A přesto těch 89 minut vcelku uběhlo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • Jedno s dětí se zmíní o "Mortal Kombat". Bridgette Wilson-Sampras ztvárnila jednu z rolí v adaptaci zmíněné hry. (rafix)
  • Natáčelo se od 26. června do 29. srpna 1994 v kanadské provincii Ontario. (BMW12)
  • Několikanásobný držitel Oscara Robert De Niro prohlásil, že Billy Madison je jeho nejoblíbenějším filmem. (griph)

Reklama

Reklama