Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billymu je už sedmadvacet, ale pořád vyvádí jako puberťák. Řádí s kamarády, provokuje otce. Tomu ale jednoho dne povolí nervy. Chtěl sice synovi předat svůj podnik, ve zlosti však jmenuje svým nástupcem dosavadního viceprezidenta Gordona, protože nevěří, že by tuto práci jeho potrhlý syn zvládl. To se dotkne Billyho ješitnosti, a proto uzavře s otcem kuriózní sázku. Pokud znovu absolvuje všechny ročníky školy od první třídy až k maturitě tak, že každou třídu zvládne za dva měsíce, stane se prezidentem společnosti. Když neuspěje, funkci dostane Gordon. Billy se s vervou pouští do studia. První až čtvrtou třídu zvládá s přehledem. Poté přestupuje na střední školu, kde se stává cílem posměchu ostatních studentů. Na střední mu se studiem pomáhá jeho láska Veronica, ale škola ho čím dál víc nebaví. Rozhodne se tedy jednoho dne, že zůstane místo vyučování doma. Dokončí Billy výzvu a získá tím otcovu důvěru, rodinnou firmu a taky lásku krásné učitelky? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler "nezklamal" - opět se na hranici únosnosti děsně pitvoří a kouzlem nechtěného dokonale zahrál mentálně retardovanýho jedince (tentokrát místo puberťáka). Ale těžko říct, jestli by jeho střízlivější hereckej výkon výrazně pomoh. Příběh je totální klišé a "neokoukaný" scény jsou většinou dost dementní/bizarní (tučňák nebo závěr, kde se objeví většina postav). Nicméně pár dobrejch (byť vulgárních) scének by se našlo. Aspoň na průměr to ale rozhodně nestačí. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Filmy o Adamovi Sadlerovi sú do značnej miery vecou vkusu. Ak sa vám páči, že robí svoje obvyklé veci typu „hlúpy chlap, ktorý robí dobro“, potom budete s jeho ranými filmami ako doma. Film nie je to dokonalý, premisa je hlúpa a príbeh je predvídateľný s príliš veľa bezcieľnymi scénami. Na druhej strane je film  veľmi zábavný. 6/10 ()

Reklama

ivonca 

všechny recenze uživatele

Nechala som sa na Billyho Madisona nahovoriť a keď som už začala:(, tak som aj dopozerala. Lacný humor mi vôbec nevadí a presne na taký som mala dnes večer chuť, ale toto bolo šlápnutie o kus vedľa. Adam Sandler podal "bravúrny" herecký výkon, tomu niekto hovorí komediálne umenie?!?!! A tá muzikálna vsuvka, och!!! Párkrát som sa pristihla ako len čumím s otvorenými ústami. A čo sa týka môjho hodnotenia, tak tá druhá hviezdička je tam len vďaka Normovi McDonaldovi, ktorý ma v poslednej minúte rozosmial takmer k slzám. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Pohodová odpolední komedie. Je tam sice pár nepovedených vtípků, ale taky jsem se párkrát dobře zasmál a hlavně, po dobu celého filmu jsem měl takový ten příjemný pocit, jako při sledování Happyho Gilmorea. Rád bych někdy viděl Adama Sandlera v psychologickém dramatu, ale tuším, že je patrně odsouzen hrát jenom komediální role. Pokud však bude točit filmy jako Billy Madison nebo Happy Gilmore, tak to ale vůbec nevadí, ba naopak. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Adama Sandlera mám rád, takže mě mé hodnocení mrzí. Ale co naplat, když to byla opravdu strašná stupidovina. Zasmál jsem se párkrát jen proto, že jsem se na to díval s dcerou. Nevím, co mám k tomuto "dílu" vlastně napsat. Snad jen, že pokud musí mít každý herec jeden film, který stojí totálně za nic, je tento ta pravá volba. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • Chris Farley jako řidič autobusu začne mumlat, nadávat a vzteky jasně zrudne. Jednalo se o čistou improvizaci. (griph)
  • Natáčelo se od 26. června do 29. srpna 1994 v kanadské provincii Ontario. (BMW12)
  • Několikanásobný držitel Oscara Robert De Niro prohlásil, že Billy Madison je jeho nejoblíbenějším filmem. (griph)

Reklama

Reklama