Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Učitelky ala kovboj. Prostý chlapec má pěkný vztah k přírodě a budoucí učitelka se moc nebaví se studentem medicíny, který se bojí krve. Prostého pasáčka krav si učitelka oblíbí a hrne se s ním do manželství. Medik se trápí a budoucí učitelka mu radí, aby zanechal medicíny a přenechal ji nadanějším studentům. U prostého chlapce ji přitahuje, že pase krávy a vesele si přitom zpívá a dovádí, a to jsou pro ni asi hlavní pohnutky pro vstup do manželství s hochem ze zdejší prérie.***(1.10.2010) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi z tech ceskejch filmu, ktery nemaj moc co nabidnout, ale neurazi a da se u nej docela pobavit. Hlavne diky Jaromiru Hanzlikovi, kterej je tady spravnej frajer a haze jednu hlasku za druhou. Navic jeste vic vynikne, kdyz je s nim na scene Kolarova a nebo hlavne Oldrich Vizner. Pohodovej letni film. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Doubravka má priateľa, ktorý je ale absolútny blbec. Čo znamená, že ak ho začne podvádzať, tak je to úplne v poriadku. Keď Honzovi oznámi, že už má priateľa, tak sa čuduje, že mu je to akosi divné. Že on má spomienku na dávnu lásku v podobe tetovania, to je ale vážny problém. Je to síce celkom fajn letná romantika, ale nielen vďaka spomínaným veciam, ale aj celkovej rozťahanosti a absencie nejakého vážnejšieho konfliktu ma viac menej sklamala. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Asi vskutku nejlepší film Ivo Nováka. Potěší velmi přesvědčivé herecké výkony i smysluplně napsaný příběh. Humor je polopatický ale velmi funkční a když se film sleduje jako oddechovka a ne jako "vysoké umění", rozhodně potěší. Ostatně třeba atmosféra venkovské návsi nebo svatby v závěru je chycena velmi přesvědčivě. Skvělému herectví ostatně Léto s kovbojem vděčí za to, že se film nestal romantickým kýčem, přestože je zde venkov vskutku vylíčen jako barvotisková idylka a láska zde opravdu "dokáže hory přenášet"... Celkový dojem: 70% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladá psycholožka Doubravka (Daniela Kolářová) se svým přítelem Bobem (Oldřich Vízner) odjíždí z města na venkov, aby se Bobo mohl soustředit na blížící se lékařské zkoušky. Doubravka jen tak brouzdá po okolí, než potká místního mladíka Hoznu (Jaromír Hanzlík). Ten sice není žádný velký myslitel, ale svoji bezprostředností si brzy získává Doubravčino srdce ... Z dnešního pohledu jde už o klasiku - ale když se nad filmem divák trochu zamyslí, tak nakonec zjišťuje, že je hodně naivní a vlastně vcelku o ničem. Místní playboy Hanzlík se po většinu filmu promenáduje pouze v riflové bundě (je třeba přilákat k obrazovkám co nejvíce divaček, žeáno), Bobovi ani moc nevadí, že mu jeho přítelkyně zahejbá (proč taky, když mu je strčena do postele patnáctiletá koza). Na druhé straně se na film moc hezky dívá, člověk může v klidu zapomenout na starosti všedního dne, a už dlouho jsem neviděl film, kde by se z jednoho vtipu dal utáhnout celý příběh (krávy vs. krávy).. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • V tomto snímku si Oldřich Vízner zahrál nepříliš úspěšného studenta medicíny. Naproti tomu v seriálu Velmi křehké vztahy (od r. 2007) si zahrál úspěšného a uznávaného lékaře Dr. Strnada. (majky19)
  • Ve filmu o "fiflence", kterou hraje Lenka Kořínková, zazní, že je jí 15 let. V době natáčení jí však bylo už dvacet. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno