Reklama

Reklama

Jack se chystá vyplout

  • USA Jack Goes Boating (více)
Trailer

Jack (Philip Seymour Hoffman) je řidičem limuzíny, jenž sní o práci v newyorské hromadné dopravě a miluje reggae. Většinu času tráví se svým spolupracovníkem a nejlepším přítelem Clydem a jeho ženou Lucy. Ti Jacka seznámí s Connie (Amy Ryan), která s Lucy pracuje v brooklynském pohřebním ústavu. Connie má na na svého nového přítele dobrý vliv – Jack se učí vařit, jde za novou kariérou a učí se plavat, aby v létě mohl vzít Connie na její vysněnou projížďku na lodičce. Zatímco však Jack a Connie pomalu propadají své lásce, manželství Clyda a Lucy se začíná otřásat v základech. Sledujeme, kterak se oba páry musí vyrovnat s nevyhnutelným osudem svých vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (99)

castor 

všechny recenze uživatele

Docela jsem tomuhle nezávislému kusu věřil. Netradiční romance, vyprávěná od chlapíka, který se vždy herecky pokládal do polohy někoho, jenž opanuje každou místnost, do které vstoupí. Na Philipa Seymoura Hoffmana se vždy valila hlavně slova chvály. Komorní tragikomický příběh toho dějově moc nepřináší: řidič limuzíny ve středním věku se nějak zasekl, chybí mu partnerka, bojí se neúspěchu, vaření nebo plavání a má obecně oproti jiným o krapet víc sociální úzkosti. Hoffman látku režíroval už na divadelních prknech, není to žádná růžovoučká romantika, ale ani problémy ústřední čtveřice nejsou nijak zajímavé, respektive se s nimi zajímavě nepracuje. Coby debut fajn, ale místy prázdné a k divákovi nevstřícné. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdepresivnějších a nejnudnějších filmů, co jsem v poslední době viděla.. Jsem ráda, že to mám za sebou. Pohled na životy lidí, kteří podle mě jen přežívají a nežijí a být jimi, tak jsem se už asi dávno raději zastřelila...Hoffman je tak skvěle nechutně slizkej, že bych ho na sebe nenechala sáhnout ani pohrabáčem. Jeho budoucí přítelkyně - no, ta i jeho nejlepší přítel - myslím, že všichni chodili do stejnýho ústavu. Vleče se to, nezajímalo mě jak to skončí, viděla jsem tam předzvěst "konce" Hoffmana a divím se, že to takhle dlouho ještě vydržel. Osobně mi bylo líto Lucy, která žila již dlouhou dobu ve vztahu, ve kterém být nechtěla...být tam dítě, tak je v tom vztahu doteď.... ()

Reklama

Silas 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, jak se podařilo tak bravurně ubalancovat mezi smutkem a radostí. Neveselý film a neveselých věcech v hávu zabalený tak, že skoro vždy zvedne koutky úst. Bezchybný Hoffman představuje outsidera a díky své citlivé režii se podařilo docílit toho, že v divákovi nevzbuzuje lítost, jelikož je v něm síla a odhodlání. Tenhle film s mnoha silnými momenty (a perfektně pasující hudbou!) byl natočen s velký nadšením všech zúčastněných, to se pozná. 9O% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jack je film na večer, keď máte v pláne si okrem neho pozrieť ešte niečo výraznejšie, je jedno či umelecké, alebo komerčné. Pretože inak by ste mali pocit akéhosi filmového neuspokojenia. Niežeby Jack nebol dobrý film s presnými hereckými výkonmi, ale jeho symbolika je jednoduchá (čo nie je výčitka) a u amerického nezávislého filmu som už zažil podstatne výraznejšiu atmosféru. Príjemný film do televízie, na kino je to trochu málo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jack (Philip Seymour Hoffman) by poprvé v životě chtěl zaujmout mladou ženu, Connie (Amy Ryan), a udělá pro to cokoliv. Třeba se hodlá nauřit plavat, aby mohl vzít Connie v létě na vodu, nebo se chce naučit vařit, aby mohl pro Connie uvařit večeři. Naštěstí má skvělé přátele, Clyde (John Ortiz) a jeho ženu Lucy (Daphne Rubin-Vega), kteří jsou mu na jeho cestě podporou. Ale čím více se Jackovi začíná u Connie dařit, tím více se vztah Clyda a Lucy bortí... I Philip Seymour Hoffman se vydal do vod "udělej si vše sám vod", a vrhl se jak na režii tak i hlavní roli tohoto snímku (není divu, když jej měl dopodrobna nastudován ze stejnojmenné divadelní hry). A světe div se, ono mu to vyšlo - možná to bylo tím, že z filmu vyzařovala taková radost, kterou do něj Philip Seymour Hoffman i ostatní herci vkládali. K několika scénám bych sice asi měl co vytknout, ale není to nic tragického, a naopak ty příjemné scény to bohatě vyvažují. Herecké obsazení mi taky sedělo, Hoffmana mám rád, a s ostatními jsem se okamžitě dokázal sžít. Chvilkama jsem měl pocit, jako bych se nedíval na film, ale na příběhy kolegů z práce... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Philip Seymour Hoffman si zde zopakoval roli, kterou již ztvárnil na divadelním jevišti. (oje)
  • Jedná se o první a poslední snímek, který Philip Seymour Hoffman zrežíroval a ve kterém si zahrál jednu z hlavních rolí. (willy1)

Reklama

Reklama