foto

John Ortiz

  • nar. 23.5.1968 (50 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Ortiz je americký herec, umelecký riaditeľ a spoluzakladateľ divadelnej spoločnosti LAByrinth. Narodil sa a vyrastal v okolí Bushwick neďaleko Brooklynu v New Yorku. Do roku 2009 žil v Portoriku spolu so svojou manželkou a synom. Potom sa presťahovali do Kalifornie, kde žijú doteraz.

V roku 1992 sformoval spolu s ďalšími 13-timi hercami latino hereckú skupinu, ktorá im poskytovala miesto pre prácu. Dnes je súbor známy ako divadelná spoločnosť LAByrinth s viac ako 100 umelcami z mnohých rozličných kultúr.

Svoj filmový debut zaznamenal ako mladý bratranec Al Pacina Guajiro vo filme CARLITOVA CESTA (1993). Neskôr sa predstavil vo filmoch MIAMI VICE (2006) ako šéf drogového kartelu Jose Yero a AMERICKÝ GANGSTER (2007), kde pod taktovkou Ridleyho Scotta hral Javyho Riveru, partnera Russella Crowea.

Matúš "Sufferer" Franko

Herecká filmografie

Filmy

2019 Ad Astra
2018 Nostalgie
Peppermint
The Cloverfield Paradox
Vieques
2017 Kong: Ostrov lebek
Loupež ve velkém stylu
Psí poslání
2016 A Woman, a Part
Do posledního dechu
2015 Hacker
Steve Jobs
2014 Chavez
Špinavý prachy
2013 Rychle a zběsile 6
2012 Terapie láskou
2010 Jack se chystá vyplout
2009 Anatomy of Hope (TV film)
Rychlí a zběsilí
Veřejní nepřátelé
2008 Blue Blood (TV film)
Hrdost a sláva
Milenci
2007 Americký gangster
Vetřelci vs. Predátor 2
2006 Miami Vice
Tančím, abych žil
Vášeň v tanci
2004 Deep and Dreamless Sleep, The
2002 Narkotika
2001 Ve tři ráno
2000 Než se setmí
Opportunists, The
1998 Side Streets
1997 Amistad
Riot (TV film)
1996 Seržant Bilko
1995 Tajní operátoři (TV film)
1993 Carlitova cesta

TV seriály

2018 Mayans M.C. (TV seriál)
2017 The Guest Book (TV seriál)
Story Five (E05)
Story Four (E04)
2016 Počtyřech (TV seriál)
Everybody Is Grownups (S02E02)
2014 Mizera (TV seriál)
2011 Luck (TV seriál)
Two Prized Colts Go Head-to-Head (E09)
Ace Counters Smythe's Move with His Own (E08)
Ace and Claire Tour a Horse Farm (E07)
další epizody (9)
2009 Médium (TV seriál)
Bring Me the Head of Oswaldo Castillo (S05E19)
2007 Kriminálka Miami (TV seriál)
Gerily v mlze (S06E11)
2004 Clubhouse (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Charisma (S06E07)
2003 Manipulátor (TV seriál)
2001 21. okrsek (TV seriál)
1996 Lush Life (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
1992 Právo a pořádek (TV seriál)
The Corporate Veil (S03E04)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace