Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mimořádný film! Syrové drama stojí na netriviálních a výborně napsaných postavách. Jejich bezvýchodné postavení určené už jen tím, kde se narodily, určuje v jejich životech vše od způsobu obživy až po vztahy s ostatními. Existenciální zápas mladé Ree, která brzy může i se svými dvěma mladšími sourozenci a psychicky nepřítomnou matkou přijít o střechu nad hlavou, je jedním z nejsilnějších filmů za poslední roky. Jennifer Lawrence si toho Oscara zasloužila, i když ho (jak je u Akademie čas od času zvykem) dostala za jiný film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sázka na bezútěšné prostředí vyšla na jedničku a podpora přišla i od castingu, kde se našlo pár opravdu hnusných typů. V tomto případě ani nebylo potřeba se nějak párat se scénářem. Stačila jen story o holce, co se snaží za každou cenu najít otce. Lawrencka dobrý, ale její výkon mi zase nepřišel natolik vynikající, aby se o něm nějak víc mluvilo. 70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Mezi horkými oscarovými kandidáty nebo technicky nabušenými blockbustery se každoročně objeví titul, který svým komorním pojetím nejde nikomu na ruku a dává vyniknout hereckým výkonům. Vždycky stojí spíš jen statisíce dolarů, před prestižními oceněními objede nejrůznější festivaly a sbírá ceny poroty a uznání jak na běžícím páse a obecně je považovaný za černého koně oscarového ceremoniálu, i když každý ví, že do cíle nikdy nedocválá. U Winter´s Bone ale není tak úplně jasné, proč se v takové společnosti vůbec nachází. Je poměrně tísnivou kritikou nehostinného amerického venkova. Obyčejní hrdinové v syrovém podání působí v prvních desítkách minut fajn, ale jen do té doby, než vyjde nadobro najevo, že jim jednoduše chybí pevnější příběh. Hlavní hrdinka (aktuálně po právu v kurzu Jennifer Lawrence) tu bloumá s nasraným výrazem po polorozpadlých chatrčích, všude dostává stejných odpovědí od lidí, kteří se většinou živí domácí výrobou drog a jsou to dost často agresivní hovada. Postavy se objevují a mizí bez nějakého významnějšího opodstatnění, filmu chybí silné scény (maximálně nakládačka v garáži) a nebýt strýce hlavní hrdinky, děj by se snad ani nikam nepohnul. Postava skutečně výborného Johna Hawkese naštěstí dostává záhy víc prostoru a dokáže se opřít o jakýs takýs uvěřitelný základ. Nevzrušivé drama, které si ale pozornost během nějakého chladného večera zaslouží. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ryze tenzní redneckov, kde většinu stopáže čekáte kdy někdo někoho vykuchá, nebo mu ustřelí hlavu. Kupodivu to ale není tak divoké, protože tvůrci diváka nechají pracovat s mrazivou myšlenkou jak by to asi vypadalo kdyby a snímek spíše cedí nonstop studenou atmosféru vidláckých zákoutí, kde na zahradě místo květin a stromů leží vraky aut, potažmo feťácká doupata. Lawrence je tahoun, akorát tady to není o scénáři, který by jí nechal naplno vyniknout. Škoda, že asi tak půlka záběrů ve filmu je třikrát delších, než by bylo záhodno aby to i bavilo. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Tohle že je vítěz Sundance a oskarový kandidát? Ne, je to film se strukturou vyprávění ne nepodobnou starým počítačovým hrám-hrdina někam přijde, chce něco vědět, tam někdo čeká a pošle hrdinu dál za někým jiným. A pořád dokola až do omrzení. Všechno, čím chce tento film být, je jenom rádoby. Postavy jsou jenom karikatury a řezání rukou motorovkou je parodické samo o sobě. U scény lovení veverek a jejich následné konzumace jsem se musel také uchechtávat. Režisérka asi četla Štorcha. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho z herců – např. Isaiah Stone jako Sonny, Ashlee Thompson jako Ashlee a William White jako Blond Milton – stejně jako komparz, pochází z Forsyth v Missouri a práce na tomto filmu byla jejich první herecká zkušenost. (HellFire)
  • Jeden z nejméně vydělávajících filmů, který kdy byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší film. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama