Reklama

Reklama

Všechno bude fajn

  • Česko Všechno bude zase dobrý (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film je označován jako politický thriller, ale jeho skládačka je mnohem komplikovanější, než by se u žánrového filmu čekalo. Boe v něm rozvíjí a rafinovaně skládá dvě paralelní příběhové linie. Režisér Jacob se v nich dostává shodou nešťastných okolností k citlivým materiálům, odhalujícím mučením iráckých zajatců dánskými vojáky. Jak dodává sám režisér: „vždycky jsem chtěl natočit detektivku, kde vzniklá očekávání jsou jedno po druhém rozebrána. Toho jsem dosáhl tím, že film zastavím a řeknu ‘Tahle detektivka je zajímavá jen jako dramatický příběh dvou zamilovaných lidí’.“ (Fresh Film Fest)

(více)

Diskuze

IcePick

IcePick (hodnocení, recenze)

Vyborny film, absolutne nechapem tunajsie zle hodnotenia. Jedine, ze by film divaci vobec nepochopili, co mi pride ako jedine racionalne vysvetlenie. Podla mna je jasne, ze SPOILER cely pribeh o Alim je len fiktivny, tj pribeh/scenar, na ktorom pracuje Falk. On sam sa vsak (tak ako obvykle, ked pise scenare) natolko zzije s pribehom, ze mu sam uveri. Sestre a novinarovi samozrejme ukazuje fotky, ktore mu na zaciatku filmu prinesie reziser a ktore maju sluzit na ucely planovaneho natacania filmu. A zaverecnych 10 minut? Tak to je dalsia lahodka - ta nam ukazuje, ze jeho zena umrela pri nehode pred siestimi mesiacmi, takze aj ju si v priebehu filmu Falk len predstavuje. Do svojho pribehu samozrejme obsadi ako agenta cistica Sorena Mallinga, teda miestneho uradnika, ktory pochybil pri vyplnani adopcnych formularov a ktory je tak nepriamo zodpovedny za smrt jeho zeny. Pekne, hlavne ta gradujuca paranoja, herecke vykony znova u vsetkych hercov vyborne...no nic, snad sa aktualne nizkych 63% casom trochu zdvihne, za mna velmi silne 4*.

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama