Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Průměrný drámo-survival v pěkných prostorách komplexu jeskyní. Žádné zvláštní a novátorské zážitky tu diváka nečekají a herecké výkony film trošku táhnou dolů, hlavně Gruffudd je fakt otravný (nenávidím ho už od Fantastic 4). Nicméně občas se tu něco děje a naopak Richard Roxburgh si to celkem dává. Celkově pár "poměrně-cool-momentů-co-nechci-nikdy-zažít" tu je a jen mě tento snímek utvrdil v tom, že takové úzké prostory nejsou nic pro mě. Navíc, když jsou ještě mnohdy pod vodou. A v neposlední řadě mnohdy ještě bez světla ve tmě. Haha, kdo by tam lezl dobrovolně? 5/10! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Sanctum sice není žádné nezapomenutelné dílo, ale na druhou stranu se tento film ani netváří, že by měl být něčím jiným než pohou akční zábavou. A v tomto směru film, až zase tak úplně nestrádá. Naopak, vzhledem k tomu, že úhlavním nepřítelem dobrodruhů je jeskyně, daří se Alisterovi Griersonovi držet slušné tempo a nenudit. A nepotřebuje k tomu ani exploze či zbraně- Jasně, se zápletkou ani s rozepisováním postav se nikdo moc nepáral a dialogy jsou místy legrační, ale tvůrcům se občas zadaří hodit na diváka klaustrofobickou deku stísněnosti. Že je pro někoho film zklamáním kvůli jménu Jamese Camerona mi přijde podivné, informaci typu „od producentů…“ považuji za marketingový šum, který jsem se naučil úplně filtrovat, a který pro mě nemá zcela žádnou vypovídající hodnotu. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Malinko mi dojem kazily takové 3 ukázkové klišé - dojemné scény, hloupé chování typu "ne ja si ten neopren po mrtvole na sebe nedám i když mě to bude stát život" a nakonec "jsem v ohrožení života - nutně se z toho musím zbláznit". Kdyby tam tohle nebylo, tak nemám nejmenších připomínek. Tento typ dobrodružných thrillerů miluju a klaustrofobické vodní prostředí mě celkem děsí. Takže paráda. Technicky to bylo zvládnuto dobře, jen občas pan režisér neuhlídal některé herecké výkony. Spokojenost. 75% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímá mě jak může být producent James Cameron. Podle traileru jsem čekal větší odvaz a ne béčkově zpracovaný film podle skutečné události s naprosto hrozným dějem. Celkově mě film nezaujal a bohužel ani herecké výkony všech co se objevili. Pár kladů by se našlo třeba prostředí a atmosféra nebyla špatná, ale to je tak jediné... 4/10 = 40% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento film je inspirován skutečnou událostí. Odehrává se v Esa Ala ( Matka všech jeskyní ) na Papua Nová Guinea. Po docela nádherných leteckých záběrech přírody a povedenou hudbou se děj filmu přesouvá pod zem. Zajímavost - Jeden z jeskyňářů George má na sobě tričko skupiny Ramones s nápisem Deedee, Tommy, Johnny a Joey. Jedná se o oficiální vlajku skupiny. Orlice zde má v levém pařátu basebalovou pálku místo šípů. Na zádech pak má nápis Hey ho, let's go.......... CITÁT - Co by se mohlo stát, při potápění ? Ve 28 minutě jsem byl trochu v šoku - POZOR MOŽNÝ SPOILER - Nějak jsem nechápal, jak navrhnul střídání se o kyslíkovou masku a při tom nikam nemůžou plavat, to je počin profesionála ? KONEC SPOILERU. Od této scény jsem nějak začal tápat - jsou to vůbec profíci, nebo jen banda hlupáků ? Další příklad : Všichni obviňují Franka že údajně jde tvrdě za svým snem, ale pak záhy zjišťujeme, že je za to placenej od stejnýho šílence. Tak kdo tady jde tvrdě za svým snem ? Ve filmu je moc obviňování a já pak ztrácím výběr postavy, které bych měl fandit. Nějak se mi to přestává líbit. Další zmatky - vědí, že přichází bouře a přesto riskují - ( Že přestane fungovat vysílačka je snad každému jasné ). Film podle skutečných událostí, ale kdyby se hlavní aktéři alespoň z poloviny chovali tak, na co si hrajou, nemuselo ta dopadnout tak jak to dopadlo. Je to jejich boj a oni si ho navodili sami, k jejich osudu jsem chladný. Je tam samozřejmě víc blbostí, které provedou, ale nebudu je rozepisovat, soudný člověk si je tam najde ( viz třeba odmítnutí neoprénu ). Když připočtu naprosto nesmyslné dialogy a chování, tak krom nádherného prostředí a hudby mě na filmu nic nezaujalo. Ale zase na druhou stranu si povídám, že od tvůrců Avatara jsem vlastně ani moc čekat neměl. Film je věnován památce Wesley C. Skilese. Ve filmu zazní Rabaul Taun od Junior Kokoratts a Maipope od Tusiti Roots. Hudba - David Hirschfelder. Kamera - Jules O'Loughlin. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo na Zlatém pobřeží v Queenslandu a v jeskyních v jižní Austrálii, z části pak i v obrovské umělé nádrži. (dex2man)
  • Při natáčení filmu byla použita technologie vyvinutá pro Avatar. Jedná se o 3D kamerový systém Jamese Camerona, uzpůsobený pro použití v extrémních podmínkách. (dex2man)
  • Příběh snímku je založen na skutečném zážitku spoluautora Andrewa Wighta, který během potápění spolu s dalšími čtrnácti potápěči uvízl na dva dny v jeskyni poté, co se zhroutil vchod. (oje)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama