Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pustené z nudy, reku podriemem, no po relatívne krátkej dobe veľmi rýchlo prebratý. Neviem posúdiť "reálnosť". "Som odborník na slovo vzatý" na kadečo (robím si piču), no tu nemám odvahu. A tak posudzujem podľa toho, či ma film bavil, alebo nebavil. A mňa teda veľmi bavil, akurát ma mrzí tá záverečná 20 minútovka, ktorá z pohľadu vývoju deja, doslova zbúrala všetko doposiaľ vydobyté. Toto vôbec nebolo zapotreby, som fakt nasratý, lebo toto mohol byť jaskynný survivar ako vyšitý. Malo to jednoznačne pozostávať v medziach súboja: ČLOVEK vs PRÍRODA (krutá). ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímá mě jak může být producent James Cameron. Podle traileru jsem čekal větší odvaz a ne béčkově zpracovaný film podle skutečné události s naprosto hrozným dějem. Celkově mě film nezaujal a bohužel ani herecké výkony všech co se objevili. Pár kladů by se našlo třeba prostředí a atmosféra nebyla špatná, ale to je tak jediné... 4/10 = 40% ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Až na pekné vizuály, úchvatnú prírodu, kryštálovo čistú vodu a klaustrofobické prostredie jaskyne je to bohužiaľ len veľmi predvídateľný príbeh. V záležitostiach boja o prežitie je síce trochu drsnejší, než sme zvyknutí, ale v rámci žánru "survival" stále nemá veľmi čím prekvapiť. Navyše úvodná predstavovačka bola taká dlhá, až som sa začínala nudiť. Našťastie sa po nej tempo zvýšilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $23,209,310Tržby Celosvetovo $108,609,310Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,806,542 Tržby za predaj DVD v USA $3,319,218║ čakal som hrôzu ale v rámci filmov odohrávajúcich sa v jaskyni to nebolo najhoršie(určite svižnejšie a hlavne stráviteľnejšie než Pád do tmy či Jaskyňa), samozrejme prišlo aj na premrštené klišé na čele s otravným Ioanom Gruffuddom ale ostatný únik nevyspitateľnou jaskyňou zaujal, herci ušli, priemer ktorý neublíži ale ani nič na vrch nedá /60%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nič so survivalu som tu skoro nepociťoval, dokonca by som povedal, že aj tretia sezóna Survivoru je napínavejšia a to tam polovica odstúpila dobrovoľne, lebo jedného bolel malíček, druhý mal žlté v uchu a iná zabudla, že ona tam ani nechcela byť. Boj o život v jaskyni nakoniec vyšiel podobne, veľa vzdávania sa, veľa podvodov a to nielen preto, že sa to odohrávalo pod vodou, málo boja a veľa pátosu, no a nakoniec z toho bola taká jaskynná eutanázia. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Film stál 30 miliónov dolárov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Premiéra v Japonsku byla z původně plánovaného 22. dubna posunuta kvůli katastrofě způsobené zemětřesením a vlnou tsunami. (dex2man)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama