Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Malinko mi dojem kazily takové 3 ukázkové klišé - dojemné scény, hloupé chování typu "ne ja si ten neopren po mrtvole na sebe nedám i když mě to bude stát život" a nakonec "jsem v ohrožení života - nutně se z toho musím zbláznit". Kdyby tam tohle nebylo, tak nemám nejmenších připomínek. Tento typ dobrodružných thrillerů miluju a klaustrofobické vodní prostředí mě celkem děsí. Takže paráda. Technicky to bylo zvládnuto dobře, jen občas pan režisér neuhlídal některé herecké výkony. Spokojenost. 75% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento film je inspirován skutečnou událostí. Odehrává se v Esa Ala ( Matka všech jeskyní ) na Papua Nová Guinea. Po docela nádherných leteckých záběrech přírody a povedenou hudbou se děj filmu přesouvá pod zem. Zajímavost - Jeden z jeskyňářů George má na sobě tričko skupiny Ramones s nápisem Deedee, Tommy, Johnny a Joey. Jedná se o oficiální vlajku skupiny. Orlice zde má v levém pařátu basebalovou pálku místo šípů. Na zádech pak má nápis Hey ho, let's go.......... CITÁT - Co by se mohlo stát, při potápění ? Ve 28 minutě jsem byl trochu v šoku - POZOR MOŽNÝ SPOILER - Nějak jsem nechápal, jak navrhnul střídání se o kyslíkovou masku a při tom nikam nemůžou plavat, to je počin profesionála ? KONEC SPOILERU. Od této scény jsem nějak začal tápat - jsou to vůbec profíci, nebo jen banda hlupáků ? Další příklad : Všichni obviňují Franka že údajně jde tvrdě za svým snem, ale pak záhy zjišťujeme, že je za to placenej od stejnýho šílence. Tak kdo tady jde tvrdě za svým snem ? Ve filmu je moc obviňování a já pak ztrácím výběr postavy, které bych měl fandit. Nějak se mi to přestává líbit. Další zmatky - vědí, že přichází bouře a přesto riskují - ( Že přestane fungovat vysílačka je snad každému jasné ). Film podle skutečných událostí, ale kdyby se hlavní aktéři alespoň z poloviny chovali tak, na co si hrajou, nemuselo ta dopadnout tak jak to dopadlo. Je to jejich boj a oni si ho navodili sami, k jejich osudu jsem chladný. Je tam samozřejmě víc blbostí, které provedou, ale nebudu je rozepisovat, soudný člověk si je tam najde ( viz třeba odmítnutí neoprénu ). Když připočtu naprosto nesmyslné dialogy a chování, tak krom nádherného prostředí a hudby mě na filmu nic nezaujalo. Ale zase na druhou stranu si povídám, že od tvůrců Avatara jsem vlastně ani moc čekat neměl. Film je věnován památce Wesley C. Skilese. Ve filmu zazní Rabaul Taun od Junior Kokoratts a Maipope od Tusiti Roots. Hudba - David Hirschfelder. Kamera - Jules O'Loughlin. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nechápu to slaboučký hodnocení, asi se musim smiřít s tim, že jsem asi koukal na něco jinýho než ostatní, protože tohle prostě je dobrý, staví to na příběhu jako měl třeba Poseidon a podobný filmy, akorát tady je potřeba se dostat ze zatopených jeskyní, což je udělaný skvěle, je to sakra napínavý, postavy odpadávaj sice v předem určeným pořadí, ale to je fuk, navíc Richard Roxburgh je správně elitní dobrodruh, celý to šlape parádně a nezajímá mě, že si tu ostatní honí ego, aby ukázali, jak rozumí psaní kvalitních scénářů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro podzemní prostory mám slabost, zvláště pak pro ty krasové. Kdybych byl dostatečně odvážný a fyzicky zdatný, byl bych nejspíš jeskyňářem. Nejsem ani jedno, a tak koukám na filmy... Sanctum je klasický survival se vším, co k němu patří. Herecké výkony odpovídající kvalitám levné televizní inscenace jej bohužel táhnou dolů. A ne vždy je to jeskynní putování zrovna přehledné. Ale docela jsem se bavil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že James Cameron ako producent sa tomu asi moc nevenoval (okrem 3Dčka).Nečakal som žiadny zázrak, ale nečakal som ani tak strašný film.Celý film je vlastne dosť nepriehľadný, tmavý s otrasnými hercami (akurát len Roxburgh za niečo stál, alebo sa aspoň snažil).Jediné plus je asi to atmosféra a celkové to napätie, ktoré tam skratka je.A ešte ta hudba, ktorá nieje zas až tak strašná, ale ten scenár je otrasný. 50% - 2* ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Film je věnován památce Wesleyho C. Skilese, podvodního kameramana a jeskyňáře, který zemřel 21. července roku 2010. (Terva)
  • Příběh snímku je založen na skutečném zážitku spoluautora Andrewa Wighta, který během potápění spolu s dalšími čtrnácti potápěči uvízl na dva dny v jeskyni poté, co se zhroutil vchod. (oje)
  • Natáčení probíhalo na Zlatém pobřeží v Queenslandu a v jeskyních v jižní Austrálii, z části pak i v obrovské umělé nádrži. (dex2man)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama