Reklama

Reklama

Muto

(festivalový název)
  • Argentina Muto
Krátkometrážní / Experimentální / Animovaný / Sci-Fi
Argentina, 2008, 7 min

Režie:

Blu

Obsahy(1)

Zvláštní surrealistická animace vytvořená na veřejných zdech uvnitř budov v Badenu a na venkovních zdech Buenos Aires. (oficiální text distributora)

Recenze (39)

brit84 

všechny recenze uživatele

To je neuvěřitelný! To množství práce, které to dílo muselo dát a samozřejmě nápad, jednoznačně zasluhuje 5*. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Hodnotit umělecké dílo podle pracnosti by se rozhodně nemělo. Tohle působí hodně pracně. Přesto všechno je to ale zajimavě pojaté dílo hodné toho nejvyššího hodnocení. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Více dadaistická než surrealistická hříčka s příjemnými nápady a efektním zpracováním. Jen sekaný obraz mi dost vadil na oči, a tak hned další film od stejného tvůrce jsem prostě nezvládl. Za nepříjemný třes ubírám hvězdu, jinak ale vydařené. Snad by se hodil i nějaký zajímavý hudební doprovod. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Fascinující provedení kraťasu, kterej mě ale nudil svým dějem. (Což se vlastně z mýho pohledu dá říct o všech filmech pana Blu.) ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Způsob animace mistra Blu a její vlastní zpracování je nehoráznej mazec, normálně mi spadla čelist, tohle je něco neuvěřitelnýho. Surreálná streetart animace, která nás provazí vnitřními i venkovními zdi, podlahami a stropy :-). Forma zde sice trošku dominuje nad obsahem (který je v podstatě volným proudem úžasné studnice tvořivosti a radosti z tvoření), ale v tomhle případě je to zcela evidentně účel a já na tom nevidím nic špatného. Pastva pro oči!!! Už se těším na další Bluovy počiny. 10/10 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a originální výtvarný projekt. Na maximum by to chtělo zakomponovat ještě k obrazům i nějaký děj a možná i zvolit nějakou zajímavou hudbu. 65% ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Určite postrádalo to nejakú myšlienku či posolstvo, ale originalita a prevedenie je úžasné. Treba uznať talent tvorcov a určite obrovské finančné náklady, ktoré vložili do tohto snímku. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Jako jakýsi showreel, prezentující schopnosti autora, je to víc než uspokojivé, jako krátký film ale z mého pohledu vůbec. Celé je to samozřejmě originální a stylové, ale možná až moc surreálné a samoučelné, bez nějaké výpovědní hodnoty. Jen možná až masturbační vršení nápadů bez nějaké pevné kostry, ve kterém nějaký odkaz nebo skrytý podtext nenajdete. Alespoň já nenašel. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Naprosto facinující a inspirující street art project... za to obří potlesk. Zpracování se jen klaním. Ovšem to, co už je tam znázorněno mě vůbec nechytlo a nelíbilo se mi to, což pro mě značně narušuje jinak skvělou ideu. Prostě ty ruky, nohy a hlavy byly divné. 3-4* K vidění zde: http://vimeo.com/993998. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Originálně psychedelický snímeček :) Bohužel jsem na něj koukal poprvé, když mi bylo trochu nevolno.....No, trochu hodně nevolno.......No prostě mi bylo špatně asi jako těm dvěma jedinejm týpkům co zařvali v černobylu (jeden řval: Vypni to!! a druhej: Nejde to!!)...no a z té roztřesené kamery a celkem nehezky krásného snímku na mě začal žaludek hulákat co že to tam nahoře mám za párty, že by se přišel taky mrknout :o) Napoprvé tedy tak za tři, ale napodruhé, a teď už nevím ani napokolikáté, jednoznačně za pět!!!! Tudíž má rada zní: Nekoukat když vám není volno!!! ;)) ()

eurika 

všechny recenze uživatele

Šikovný animátor Blu vo svojich krátkych filmoch prichádza s efektnou formou pouličnej animácie ("wallimation"). Pôsobivo tu predvádza ako sa dokáže majstrovsky pohrať s mestom a jeho budovami, stenami, ulicami. Vskutku originálne. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Pohyblivé umění na zdech, kde se autor s kýbly barev opravdu nadřel. Fantastická podívaná na tvarovou pestrost i když se využivá pouze bílého podkladu a černého obrysu. Pokud se vám zalíbí tento styl, tak umělec Blu má i další filmy (Combo nebo BIG BANG BIG BOOM). ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Pěkné a muselo to dát spoustu práce, ale český Graffitiger se mi líbil víc, protože měl vlastní příběh; tohle je kladení různých surrealistických motivů bez ladu a skladu, přičemž některé se i opakují. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé... Příběhem prochází jeden symbol za druhým a konečné poselství bere dech. Btw, to muselo být práce! ()

Reklama

Reklama