Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Kanada měla snad nejlepší sestavu jaká kdy na OH byla vč. hvězdného W. Gretzkyho. Jako malý jsem sledoval celý zápas s Kanadou místo vyučování na ZŠ. Při nájezdech jsme se všichni chytli za ramena tak jako naši borci a při každém špatném pokusu soupeřů jsme řvali jako o život... Byl to úžasný zážitek, na který nikdy nezapomenu. Poslední zápas proti Rusku byl jakousi satisfakcí za všechna ta léta, která nás okupovali. Když se odpočítávalo posledních pár vteřin zápasu a bylo jasné, že budeme mít zlato, tak jsem již začínal slavit. Tyto momenty zažije člověk opravdu jen několikrát za život a jsem rád, že jsem zažil éru Jágra, Ružičky, Reichla, Patery, Haška a všech ostatních! Děkuji chlapi za krásné zážitky! :-) ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Ano. Turnaj století. Tak se mu tehdy i v Kanadě říkalo. Tři týdny výluky NHL. Nejlepší hokejové ligy světa. Tři týdny výluky, při kterých se měla světu demonstrovat síla Amerického a zejména Kanadského týmu. Proti nim náš podceňovaný tým s půlkou hráčů z domácí Extraligy. Dodnes si ty zápasy pamatuji. V sedm hodin ráno prázdné ulice. Fandilo se v hospodách, ve školách, na úřadech. Po ránu na gymplu narvaná malá tělocvična i studovna. Všichni u televizních přijímačů. Nájezdy proti Kanadě............... Hašek chytil...... škola se otřásá v základech po každém dalším pokusu. Pak doma v neděli ráno budíček v 5:00. Finále proti Rusku. Bure nemá kule a Hašek to je bůh se skandovalo.... A je to tady. Malá země ve středu Evropy poráží celý tehdejší hokejový svět. V ulicích jsou najednou stovky tisíc lidí jako při Sametové revoluci. ČT vysílá kontinuální zpravodajství o příletu zlatých hochů. Nebývalé vzepětí národní hrdosti. ____Zlatí hoši z Nagana navždy zůstanou hrdiny naší generace. Přinesli tehdy nám všem tolik radosti a optimismu. ()

Reklama

L3nour 

všechny recenze uživatele

V roce 1998 mi byly teprve 2 roky, ale vzhledem k mojí velký lásce k hokeji vím o tomhle turnaji skoro všechno. Nagano byl úžasnej zážitek a dokonce se něco podobného (i když ve značně menší míře) opakovalo i v roce 2010, kdy celá "věc" měla hodně podobný průběh: tým, kterému nikdo nevěřil, opovrhovanej soupeřema ale dokonce i lidma z vlastního národa, se vypravil (v tomhle případě) na MS. Nevěřili si dokonce ani samotní hráči. Ale díky jednotě, soudržnosti, naději, víře a lásce jsme to nakonec dotáhli do konce. Nádhera, jak pouhej sport dokáže po celou dobu mistrovství sjednotit celý národ. A Robert Záruba tomu dodal ještě tu nejlepší možnou atmosféru. Nezapomenutelné výroky a hlášky.: "Obrovská šance, obrovská šance." (což používá dodnes :D) / "Je to tam, je to tam. Tak přece jen existuje spravedlnost! " / "Petr Svoboda, jedenatřicetiletý VETERÁN (:D)...už dvaatřicetiletý, abych mu neubíral." / "Tak takhle pálí guma." / "Jsi pašák, Albi." / "Teď nám spadl obrovský puk ze srdce." / "Ruský trenér opět předvádí své čmáranice, kterým rozumí jenom on... no a jeho tým." / A to nej nakonec: "Otevíráme zlatou bránu olympijského turnaje. Jsme olympijští vítězové! Přepište dějiny, Česká republika vyhrává zimní olympijské hry v ledním hokeji!" ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Mnozí tady hodnotí výkon týmu a zážitek, jaký jsme z toho všichni měli. I já jsem samozřejmě rád, že jsem to mohl zažít na vlastní kůži a i teď při pomyšlení na tento úspěch mi leze mráz po těle a do očí se derou slzy dojetí. Nicméně dokument je pouze sestřihem momentů, rekapitulace. Nic navíc - rozhovory, zajímavosti ze zákulisí, více okolností o turnaji. Na koukatelnosti se nejvíce podílí samozřejmě úspěch samotný, ale i komentáře komentátorů. Jako dokument průměr. ()

bif 

všechny recenze uživatele

Každý národ rád vzpomíná na doby svých největších sportovních úspěchů, ale Nagano bylo víc. Byl to turnaj, kde byli všichni nejlepší hokejisté světa a všichni na vrcholu sil. Každý toužil vyhrát a dal by za to možná i život. To, že jsme tento turnaj vyhráli my, se nedá zapomenout. Dodnes si vzpomínám na mini-knížečky o jednotlivých hráčích, které jsme četli ve druhé nebo třetí třídě, i když jsme ještě skoro neuměli číst. Nádherné časy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Ženský hokej zaradili prvýkrát do olympijského programu na ZOH 1998 v Nagane. (Marek1991)
  • Rozhodčí Bill McCreary při semifinálovém zápase nazval Česko Československem. Stalo se tak před nájezdy, když mluvil s místním hlasatelem. (vojtaruzek)
  • Ve 27. minutě se na obrazovce objeví tabulka, kde je na prvním místě Rusko s pěti body. Ve skutečnosti však mělo bodů šest. (Yokolobuna)

Reklama

Reklama