Reklama

Reklama

Pekelná noc

  • USA Hell Night
Trailer

Obsahy(1)

Parta studentů dostává jako úkol pro vstoupení do klubu strávit noc ve starém, opuštěném sídle. Po strašidelném příběhu o posledním potomku majitelů sídla jsou studenti vpuštěni dovnitř. Večer začíná několika strašidelnými triky, připravenými jejich kamarády. Jenže ten opravdový děs se právě probouzí někde ve sklepích zámku a chystá studentům opravdovou pekelnou noc. Pro většinu z nich také poslední. (Henk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

hladass 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasický slasher z počátku osmdesátých let, který má díky prostředí ve kterém se odehrává a kostýmům postav, lehkou příchuť gotického hororu... Film má již od počátku slušnou atmosféru, která se s postupujícím čase stupňuje a houstne, slabých, či hluchých míst je poskrovnu, vynikající hudební doprovod, který mi v některých chvílích trošičku připomínal Halloween, poměrně sympatické postavy (ani Linda Blair mě kupodivu tentokráte příliš nesrala) a retardovaného vraha, ze kterého jde respekt... Takže za mě spokojenost... ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Fantastický slasher z ranných 80´s. Perfektné spracovanie a natočenie, celý film sa odohráva v noci a na zámku, čo je krásne zachytené, spolu so všetkými tieňmi, mihotahúcim sa svetlom sviečok, či ohňom v starobylom kozube, vrhajúcim tiene na celú miestnosť. Nemyslím si, že režisér stopáž prestrelil, nenudil som sa ani minútu a záver krásne napínavo kulminoval. Záporák bol perfektne najskôr skrytý v tieňoch a ukázal sa až ku koncu, vraždy boli urobené skvelo a predovšetkým film nešetril ani na napätí. Linda Blair sa tu minimálne vyrovnala všetkým scream queens pred ňou aj po nej. Naozaj klasický 80´s slasher v tom najlepšom zmysle slova. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh je všedný, nič výnimočné. Ked hlavné hviezdy, prišli do temného sídla, práve v tom momente začala stúpať atmosféra. Film má určitú nadsázku, ktorá mu vychádzala. Len film má problém, ktorý sa ukázal v podobe všednosti. Lebo či lakačky alebo vraždiace scény, boli predvídateľne, lacné a tvorcovia nemali ani poňatia, ako sa tvorí strašidelnosť.Celé sa mi to zdalo také strojené a logika sa tiež tomúto filmu vyhla, sakramentským oblúkom. Čistý tuctový brak bez fantázie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Linda Blair bola hlavnou postavou v excelentnom Exorcistovi (áno, tota dievčina, čo mala krk zo sovy), pričom od “Pekelnej noci” som si sľuboval predovšetkým atmosféru, ktorá by ma v tieto chladné večery zahriala. Ako zástupca slasherov zo “zlatých” 80tok, “Hell Night” vyslovene neprepadne, no keď sa raz niečo točí v starom kaštieli, zámku či na hrade, očakával by som, že sa z daných kulís vyťaží viac, ako v tomto prípade. Škoda, že som sa taktiež nedočkal lepšie spracovaných gore scén, no inak som na počudovanie celkom spokojný, lebo nejakú tu dávku napätia som predsa len obdržal. PS: Prečo prehadzoval tie čižmy cez plot, keď ich mohol prepchať? Kurva tieto staré “vykopávky” miestami pôsobia tak inteligentne :) ()

raimi 

všechny recenze uživatele

EDIT: Po sedmi letech od mého prvního setkání s Pekelnou nocí, jsem si dal opáčko v HD. Během těch let jsem si Lindušku velice oblíbil, zamiloval si gotické horory, a po stovkách všemožných žánrovek docenil tuhle klasiku. Užíval jsem si pomalejší tempo vyprávění, ocenil nonstop strašidelnou atmosféru, a potěšila mě zajímavá kombinace slasheru a gotického hororu. První koment ponechám, aby se všichni mohli pobavit tím, jakej jsem byl Jarek :-) PŮVODNÍ KOMENTÁŘ: 2*- Veeelice zdlouhavý slasher. Ubrat tak půl hodiny, by bylo jen ku prospěchu věci. Žádný z hrdinů mě k srdci nepřirostl, "slavná" Linda Blair je prostě jen zpuchlá nesympatická manda, gore minimum, vraždící houmlesáci nic moc... no bída. Ale finální likvidace je o.k. :-) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Bludisko z živého plotu bolo postavené štábom, pretože v okolí panstva sa žiadne nenachádzalo. (molcan2)
  • Hoci vo filme herci niekoľkokrát prebehnú od domu k vstupnej bráne celého sídla, v skutočnosti je vzdialenosť medzi týmito dvoma miestami viac ako 1 míľa. (beso74)
  • Na motívy tohto filmu zložila horror-punková skupina The Misfits skladbu s rovnomenným názvom na albume "American Psycho". (Krasko666)

Reklama

Reklama