Reklama

Reklama

Vyhnaný římský hrdina se spojí se zapřisáhlým nepřítelem, aby se pomstil městu... Moderní filmová adaptace tragédie Williama Shakespearea.. Na začátku děje je Coriolanus nejlepší bojovník, který vybojuje vlastnoručně a sám vítězství Říma nad městem Corioli, patřící  Volskům. Je to velice schopný chlapík, v rozhodujících momentech však vždy z úst vypustí něco, co by si mohl odpustit anebo neudělá to, co se udělat patří. Římané jeho upřímnost nesnesou a vyženou ho. Coriolanus odchází k nepříteli a v čele jeho vojska táhne na Řím. Dá však přednost mírové smlouvě, kterou s Ŕímem nakonec uzavřou. Jeho noví přátelé však nejsou s takovým řešením spokojeni a nazvou ho zrádcem. Najednou si vzpomenou, kolik jejich lidí zemřelo kdysi jeho rukou. Vrhnou se na něho a zabijí ho. (TV JOJ)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (120)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Coriolanus je adatácia Shakespearovej hry v modernom podaní. Fiennes si na svoj režisérsky debut zobral veľké sústo. Našťastie nebola to taká katastrofa ako by sa mohlo zdať. Kvalitný úvod navnadil divákov. Film nemá nejaké strhujúce tempo, skôr sa treba zamerať na herecké výkony. Fiennes a Redgraveová jednoznačne kraľujú. Dialógy písané vo veršoch sú príjemné spestrenie v dnešnej dobe plnej bezduchých blábolov. Butler dostal žalostne málo priestoru, čo je škoda. Snímok je však pozeratelný, neublíži. 3 z 5 ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Shakespeare servírovaný za syrova. Zdánlivě nesourodé spojení realistického pojetí se současnosti a archaických, vznešených slov ažbětinského dramatika nakonec překvapivě funguje. Co na v některých komentářích zmiňovaném přehrávání? Tohle je divadlo a nikdo nikdy netvrdil, že to divadlo být nemá. Fiennes se podíval na méně známou Shakespearovu hru nově, s čistýma očima. Poselství zůstává, aktuálnost hry není nijak zmenšena ani 400 (nebo kolik) let od jejího vzniku. Coriolanus ji "jen" obaluje poněkud netradiční formou (na Shekespeara) a tato aktualizace klasiky se mu daří téměř na výbornou. Nevidím zas takový rozdíl oproti Titovi od Julie Taymor. Ta také klasika aktualizovala a to mnohem odvážněji. Coriolanus se povedl, překvapivě povedl, i když k dokonalosti ještě něco chybí. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $757,195Tržby Celosvetovo $2,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $1,467,897 //počet predaných kusov 95,944║ Ralph Fiennes chcel byť moc "Shakesperovsky" originálny ale zobral si na seba príliš veľké sústo, áno má to aj niečo do seba o tom niet pochýb ale ako celok to časom vyznie stereotipne bez šťavy, škoda je že príliš málo tam je oponenta v podaní Gerarda Butler, ktorý mohol dať tomu skutočný ráz. /40%/ ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bože! Tak tohle bylo něco. Za hodně špatný nápad považuji ponechat ze Shakespearovi hry dialogy a naroubovat je na moderní dobu. Možná ty dialogy nejsou ze hry zkopírované nevím, hru jsem neviděl, ale ty bláboly, ač dávají smysl, k tomu, co se děje, absolutně nesedí. Na válečné poradě se nesou vzletná divadelní slova a já si jen v duch říkal: "To si dělají srandu?" . Ne, myslí to vážně. Tahle adaptace se tedy hodně nepovedla, moderní zbastlenina. Gerard se vyšvihl "třístovkou", od té doby zase klesá kamsi v temnotu zapomnění a špatné béčkové tentononce. ~ Nedokoukáno, to nešlo. V 25% filmu to už mělo asi tak o tři dny víc, než jsem byl schopen snést. ~ Jedna * za efekty, kostýmy, kameru. ()

Pilda17 odpad!

všechny recenze uživatele

Od začátku nezáživné a příliš zdlouhavé. Do toho plácání jednoho nesmyslu za druhým. Žádnou myšlenku a ani napětí jsem nepocítil. Děj nebyl vůbec chytlavý a nuda provází tento "paskvil" celou dobu. V životě už nechci nic takového vidět a ani herecké výkony nemůžou tento nesmysl vyzvednout. Nejhorší věc ze všeho je, že herci plácají jeden nesmysl za druhým.. 0/10 = 5% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Ralph Fiennes si původně přál ztvárnit roli s delšími vlasy, ale po "oplešatění" kvůli roli Voldemorta z dvojice filmů Harry Potter a Relikvie Smrti se rozhodl, že nebude čekat, než mu vlasy dorostou. (Beckett51)
  • Ve filmu se objeví více jak 30krát slovo "traitor", neboli zrádce. (Beckett51)

Související novinky

Reklama

Reklama