Reklama

Reklama

Tento akcí nabitý animovaný Batman staví proti hlavnímu superhrdinovi zvláštního nového nepřítele, postavu zvanou Red Hood, která terorizuje Gotham City. Tento zlý chlapík řídí organizovanou kriminální scénu ve městě a stává se postrachem ulic, ale Batman brzy zjistí, že Red Hood chce něco víc, než jen peníze... Každou noc vychází Batman z příšeří a chrání obyvatele Gotham City před fantomy. Ale poslední dobou se jiný samozvaný ochránce veřejného blaha plíží ulicemi a jeho nemilosrdné metody spíše nahánějí hrůzu, než aby přinášely uklidnění. Ďábelský padouch, který jakoby znal každý Batmanův krok, si klade za cíl vyčistit ulice Gotham City jednou provždy a současně chce zničit i samotného netopýřího ochránce pořádku. Teď, když Red Hood započal velmi selektivně likvidovat gothamské podsvětí, objeví se znovu Joker, aby se vysmál odvěkému nepříteli tím, že vykope nějaké kostlivce, kteří měli raději zůstat pohřbeni. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý Batmanovský film, kde je silný příběh spojen s vynikajícími akčními scénami a parádní partou zlosynů. Stejně jako u hraného Dark Knighta, tak i tady exceluje a všechny ostatní charaktery válcuje přímo geniální Joker, tentokrát v podání Johna "Bendera" Di Maggia. Už jsem dlouho nedal 5 hvězd, normálně bych dal asi 4, ale seru na to! ()

Santa666 

všechny recenze uživatele

Určitě bych tenhle film nesrovnával s Nolanovými snímky. Batman: Under the Red Hood je sice svatým grálem všech příznivců animované produkce DC (neviděl jsem zatím Dark Knight Returns, takže můžu mlít nesmysly), ale na temné kino-Batmany to opravdu nestačí. Říkejte si kdo chcete, co chcete, ale mně ten Robin v barevném trikotu a přiléhavých slipech (podezírám Batmana, že ho používal jen jako vábničku na gothamské pedofily) do světa netopýřího muže nesedí. A i když si Robin kdovíjak velké místo ve filmu pro sebe neutrhl, jeho přítomnost mi jinak seriózní příběh krapet kazil. Asi to, společně s animákoidním množstvím nepřátel, je hlavní důvod, proč tu pátou hvězdičku prostě udělit nemůžu. Ale abych nebyl věčně negativistický - "Batman je supa!" ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Výborná animace...nikoliv ve smyslu realistická, ale přiznaně komiksová s propracovaným pozadím. Správně temná atmosféra... . Jediné co mi nevoní, je postava Robina. Přecejen mi víc sedne Batman jakožto asociál, samotář s vnitřními démony, než strejda zaučující týpka v kamaších. Ale v tomto podání je to vcelku snesitelné, takže převažuje spokojenost. Staromilský příběh, solidně zpracovaný. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Preplnené postavami do prasknutia a tým pádom príliš skratkovité, ale na animovaný film z notoricky známeho vesmíru postačujúce. Hlavne však s prvým plne akceptovateľným Robinom v histórii Batmanových príbehov, čo sa mi vôbec kedy dostali do ruky! Z takéhoto by aj Chris Nolan chrochtal rozkošou. (neverím čo som práve napísal, ale veci sa skutočne majú takto) Veľmi temné a tvrdé, veľmi dobré. Viac takýchto animákov! ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl zastáncem Robina po Batmanově boku a ani tenhle film na tom nic nezmění, ale díky osobitě vystavěným charakterům mě fakt, že se zde Robinů vyskytne hned několik, alespoň neotravoval. Výborný příběh, slušná animace i komiksově přiměřené tempo, to jsou hlavní klady asi nejlepšího, celovečerního animáče od DC Comiks. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Režisérka Andrea Romano namluvila jednoho z reportérů. (Caszidy)
  • Úvodní sekvence, ve které Batman nese mrtvé Jasonovo tělo pryč z trosek, je převzatá přímo z komiksu. (Caszidy)
  • Příběh je postaven na komiksu "A Death in the Family" z roku 1988, kde čtenáři mohli volit mezi záchranou a smrtí druhého Robina Jasona Todda. Bylo zaznamenáno přes 10 tisíc hlasů, z nichž 72 % bylo pro možnost zabití Jasona Todda. Todd byl poté v roce 2005 vrácen zpět v komiksu Under the Hood. (Caszidy)

Reklama

Reklama