Reklama

Reklama

Temné léto

  • USA Dark Summer

Mladý Daniel prolomí internetový profil své spolužačky a je odsouzený k domácímu vězení. Zdrcená Mona se před jeho očima zastřelí a její duch ho začne nekompromisně pronásledovat... (TV Prima)

Recenze (43)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli by zde měly být až halucinogenní výčitky svědomí hlavního hrdiny, no bohužel nechybělo moc, a byly v hlavní roli výčitky moje. To bych pak měl oči červený jak ta fůrije, jenže v mém případě by to bylo od samých slz. Naštěstí nakonec dostali všichni po zásluze naloženo, takže se nad Temným létem (wtf?) slabučkýma dvěma hvězdama smiluju. Nebrat. 30% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle nezávislák od studia, které nám přineslo třeba It Follows jsem se těšila a byla jsem dost zklamaná. Chápu, že doba jde dál a cca za 10 let horory budou muset odpovídat generaci dnešních teenagerů. Takže zápletka o klukovi, co se zamiluje do emo spolužačky, nabourá se jí do profilů na sociálních sítích a následně má soudně nařízené domácí vězení a zákaz se připojit na internet. Jelikož je rozenej hacker, na net se dostane a holka, kterou kyberšikanoval stalkováním mu zavolá na skype a vystřelí si před ním mozek. Následně jej pronásleduje její duch a volovinka typu Unfriended (2014) je na světě. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Daniel je nesympatický magor, co zapíjí prášky alkoholem a pak si myslí, že vidí duchy. Tak OK, vidí je opravdu. Mona ovšem není zdrcená, nýbrž vychcaná, na což ale Daniel přijde příliš pozdě, a tak dostane, co si zaslouží. Pomalá kamera mi nevadí, ale tady byla doplněná divnou hudbou, a tak se některé scény táhly k nevydržení. Navzdory milosrdné stopáži jsem měl pocit, že film trvá tři hodiny. Tvůrci nepopustili fantazii, což nevyžaduje peníze, ale především nápady. Mohl z toho být hezký surrealistický horor, místo toho jsem dostal nesmělé drama, co se trochu rozjede v posledních deseti minutách...alespoň gore mohli dát v přímém přenosu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Chalan dostane trest domáceho väzenia a začne ho strašiť duch dievčaťa, ktorej smrť spôsobil. Kamaráti mu sprvu neveria, ale pri seanse zistia, že má pravdu. Snažia sa nájsť veci o mŕtvej babe a narazia na veci, ktoré skrývala. Páčil sa mi štýl domáceho väzenia, aj keď mi chýbala zábava ako v Disturbii alebo Housebound. Potešil ma použitý cyber priestor vo filme, ktorý mám v hororoch velmi rád. Tiež sa mi páčil záver. + herec z It Follows a Dead Silence + herec z Clown ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bohužel, jsem na nějakou dobu bez filmů, na které se chystám podívat a tak se dívám na to, co najdu na YouTube. A tohle je další z té řady filmů. Tenhle mi navíc připadá maličko podhodnocený. Sice je to typický horor tohoto žánru a když se něco maličko poodhalí, bylo mi jasné, jak to vše dopadne a proč se to vše děje (bohužel ten konec se mi nelíbil), ale aspoň se to snaží budovat nějakou atmosféru a občas se to i daří. Postavy tu jsou teda nijaké, nic se o nich nedozvíme. A délka filmu celkem ujde - odhalování je postupné, 81 minut v pohodě stačí. 2* ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodný názov filmu mal byť House Arrest. (Game90)
  • Vo filme je narážka na film Disturbia (2007), v ktorom hrá Shia LaBeouf chlapca, ktorý dostal taktiež trest domáceho väzenia.
    (Marceloo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno