Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Finsko-norsko-francouzsko-švédský snímek „Rare Exports“ je rozhodně podívanou, která dovede překvapit. Je to správně temné, jak jen severské filmy dovedou být, ale přitom je to i divácky zajímavé, ať už proto, že je zde dětský hrdina a jeho pohled, anebo proto, že to vizuálně prostě vypadá dobře a bylo vidět, že na téhle stránce si dal Jalmari Helander hodně záležet. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Mé intelektuální já: Celý film jde především o poťouchlou satiru karikující Finsko co se týče národních stereotypů a amerikanizace místní podoby Vánoc, filmové tvorby a vůbec všech těch kulturních tentononců, všeobjímající konzumní charakter nevyjímaje. Mé povrchní já: Dítě čte knížky, nikdo mu nevěnuje pozornost. Nazí dědci vraždí soby. Dítě čte knížky, sem tam něco poznamená, nikdo mu nevěří. Nazí dědci vraždí lidi. Dítě nemá kalhoty, leze kam nemá a ječí na dospěláky. Nazí dědci loví děti. Dítěti dojde trpělivost, vezme vrtulník, zapřáhne dospěláky, všechno vyřeší. Konec. ()

Reklama

Prometheus69 odpad!

všechny recenze uživatele

Film plný hnusných nahatých dědků kteří kradou děti pro svého pána... který je kdo ví proč v rampouchu "Ze kterého bez tak uvidíte další velké houvno. JAKO VÁŽNĚ? o_O Tohle je i na Finy.... jasnej odpad, když si ještě přidáte toho votravného divného retardovaného Laponce který se pokouší stále po všech těch sračkách co dojebal k nepoznání, prosadit... NEMOHU JINAK NEŽ DÁT JASNÝ ODPAD! RARE EXPORT je vážně film o hroudě, hnusné zapáchající koupě sra*ček! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co tu kurva melo bejt? Cekal jsem vrazdiciho Santu a dostal jsem hovno. Prostredi je sice fajn, ale herci jsou docela otravny a 99% casu se nic nedeje, furt to vypada, ze uz uz se to rozjede a stejne nic z toho. Par scen je sice docela stylovejch, banda elfu je super a neda se rict, ze bych se vylozene nudil, ale tohle proste neni ani horor, ani komedie a uz vubec ne akcni film. Slabsi 3*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zrejme každá krajina si Santu vysvetľuje rovnako, ale zároveň po svojom. Táto jednohubka ( pardon, ale tá minutáž proste nedovoľuje sa viac odviazať ) patrí do žargónu vianočných hororových úletov, ale pôsobí ako nudný výlet do krajiny za severným pólom, kde sa premávajú necharizmatický fínsky mäsiari, ich trápny synkovia a Santovi elfovia, pustení z geriatrického ústavu, aby mohli našim hrdinom zarobiť pár grošov. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama