Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (180)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování, které zdaleka nemělo kouzlo prvního dílu, ale překvapivě pořád dobře fungovalo na poli chemie mezi postavou Willieho a Thurmana. Zbytek byla jedna velká břečka zabývající se rádoby sofistikovanou krádeží, štrejchů do rektálu a podobných prasáren. První díl jsem měl celkem rád, tohle být nemuselo, ale budiž. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Pokračování se snaží v oblasti humoru oproti předchůdci nasadit laťku ještě o něco výš, ale jen za cenu ještě většího počtu samoúčelnejch scén a tentokrát i postav. Zatimco malej Thurman v jedničce působil vcelku uvěřitelně, jeho dospělá postava v pokračování se zachovanou dětskou úrovní inteligence měla do uvěřitelnosti hodně daleko a nadržená Willieho matka zlodějka byla napsaná jenom proto, aby trumfla Willieho nahláškovanou postavu. Mám za to, že Willie s Markusem byly dost výstřední dvojice a vystačili by si jako ujetý postavy bohatě sami. Nepopírám, že jsem se opět slušně zasmál hláškám a gagům, ale příběh jako celek se v podstatě vytratil a dvojka je v podstatě jenom slepenec různejch scének. Když se na dvojku podivám jako na kompletní biják, dal bych dvě hvězdy, ale když se na ní podivám jako na přehlídku víc či míň vtipnejch scének, jsem někde na trojce. Takže nakonec třetí slabší hvězda za vtípky a hlášky. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to už len varenie z vody, ale náramne vrejúce. Nekorektný Santa a jeho čokoládový škriatok sú späť s guľometom hlášok a do toho podobne svätá Santova mamička. Vianočná komédia, ktorá opäť dokazuje, že sviatky niesu len nažehleným komerčným sviatkom plným radosti a porozumenia, ale prinášajú aj svoje tienisté stránky. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to teda ještě debilnější a nechutnější jak jednička, ale nějakým (asi vánočním) zázrakem mě to zase bavilo. Může za to hlavně Billy Bob Thornton, ten je pořád skvělej a celej film na jeho cynické póze víceméně stojí. Vtipy sice moc inteligence nepobraly, ale jsou docela vtipné, ale pravda je, že v mnoha ohledech jde film až moc přes čáru. Kathy Bates je tu fakt dost odpudivá. Slabší 3*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $17,782,178Tržby Celosvetovo $24,079,268Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,112,278 Tržby za predaj DVD v USA $1,401,157║ Santa podes, zas humusárna na entú ale bez účelová, od boku ustrelená. /15%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Brett Kelly (Thurman Merman) musel kvůli natáčení filmu přibrat přibližně 19 kg. Při natáčení jedl především sendviče s uzeninou a hlavně díky nim se dostal na požadovanou hmotnost. (MessiM)
  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskej provincii Quebec, ale aj v amerických štátoch Kalifornia, Illinois a Arizona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama