Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Keby tvorcovia Rare Exports miesto príbehu o Santa Clausovi vložili niečo mimozemsky mysteriózne (áno mám na mysli niečo ako  The Thing z roku 1982) tak by ma ani len nenapadlo, že ide o vtipnú akciu ktorá sa neberie vážne. Musím uznať, že tento film je minimálne o úroveň lepší ako prequel spomínaného hororu. Dobrý scenár, vynikajúca kamera, zaujímavé obsadenie a atmosféra ma raz dva vyviedli z omylu, že sa pozerám na tupé béčko. Aj neduhy ako menší rozpočet bolo vidieť tak možno pri efektoch ináč ma až vystrašilo ako som bol príjemne prekvapený kvalitou 3,5*. ()

Prometheus69 odpad!

všechny recenze uživatele

Film plný hnusných nahatých dědků kteří kradou děti pro svého pána... který je kdo ví proč v rampouchu "Ze kterého bez tak uvidíte další velké houvno. JAKO VÁŽNĚ? o_O Tohle je i na Finy.... jasnej odpad, když si ještě přidáte toho votravného divného retardovaného Laponce který se pokouší stále po všech těch sračkách co dojebal k nepoznání, prosadit... NEMOHU JINAK NEŽ DÁT JASNÝ ODPAD! RARE EXPORT je vážně film o hroudě, hnusné zapáchající koupě sra*ček! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na drsnej vánoční horor, kterej bude směrovanej trochu do komedie, ale nedostal jsem v podstatě vůbec, ale vůbec nic, drtivou většinu času se nic neděje a v podstatě až do konce se člověk ničeho nedočká a tak to jediný, co za něco stojí je nalezení smradlavýho dědka, kterej by rád spapal děti, ale nějak svojí snahu zapomene pořádně rozvinout, což je pořádná škoda, protože vypadal parádně a zajímavý prostředí a atmosféru to taky rozhodně má, ale to co se pak děje dál už nestojí ani za řádek navíc. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Áno, bolo to originálne, zaujímavé a odohrávalo sa to vo veľmi peknom prostredí. Stále mám však pocit, že sa z toho dalo vytrieskať omnoho viac. Vlastne to bola taký oddychovka, v ktorej sa toho až tak veľa neudialo. Aspoň že som sa v závere dočkal nejakej miernej "akcie", nebyť toho, šiel by som s hodnotením ešte nižšie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Finsko-norsko-francouzsko-švédský snímek „Rare Exports“ je rozhodně podívanou, která dovede překvapit. Je to správně temné, jak jen severské filmy dovedou být, ale přitom je to i divácky zajímavé, ať už proto, že je zde dětský hrdina a jeho pohled, anebo proto, že to vizuálně prostě vypadá dobře a bylo vidět, že na téhle stránce si dal Jalmari Helander hodně záležet. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama