Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál z produkce Spike TV o komparaci vybraných zbraní a bojovníků se snaží odpovědět na obvyklou chlapskou otázku: "Kdyby se jeden postavil proti druhému, který by vyhrál?" K zodpovězení se dochází skrze řadu testů účinků různých zbraní, stylu jejich boje, mentality a dalších proměnných, dle kterých tým odborníků určuje potenciálního vítěze. Specialitou seriálu je pak hlavně výběr nečekaných dvojic soupeřů. Dočkáme se tak například souboje Gladiátora s Apačem nebo středověkého rytíře s pirátem. (laFei)

(více)

Recenze (91)

Eilean Donan

všechny recenze uživatele

Za časť 01x04 Rytieri vs. Piráti dávam 3***. Nebolo to presvedčivé, vnútorné rozbroje po víťazstve pirátov ostali. Ale pokračujem s porovnaním SS vs. Viet Cong, takže uvidíme, či budem presvedčenejšia. PS: Aj tak si myslím, že ide skôr o taktiku, resp. stratégie a načasovanie, nech už máte akékoľvek zbrane, aj keď je fakt, že je tu dôvod (aj keď z trošku iného súdku), prečo sa rytieri a koniec koncov už ani piráti, v tradičnom poňatí, nepresúšajú po okolí. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Po prvýkrát je to veľmi zaujímavé, no potom sa veci začnú opakovať. Možností je prakticky nekonečne a mnohých tu na fóre napadli originálne dvojice súperov. Najlepšie z úplne iných období a totálne nesúrodé. Napr. Lenin proti Margaret Thatcher. Počítač to zamieša a ohlási výsledok 650:350 pre Lenina lebo je večne živý.. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý dokument, kde sa stretnú rôzny bojovníci s histórie, ktorý si to potom rozdajú medzi sebou. Zaujímavý teórie, fajn ukážka jednotlivých útokov a pekný prehlad taktiky či výzbroje. Pokial máte radi historické filmu, či vás zaujímajú zbrane, rozhodne odporúčam, tento dokument bude akurát pre vás. 80% - 4* ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Smrtící válečníci jsou poměrně zajímaví počin. Jednak musím ohodnotit originalitu a poměrně slušně investované peníze do projektu, což dělá z tohoto pořadu poměrně zajímavé dílko. Druhak finální prověření sil mezi srovnávanými válečníky je poměrně napínavé. Nicméně... nemůžu si pomoci, ale z pořadu mám pocit povrchního a dost komerčního počinu. Dle mého názoru chybí aspoň trochu vědecké a důkladné posouzení bojů třeba ze strany historie nebo psychologie boje válečníků. Ale i tak mohu poporučit. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Co se týká historické hodnoty a pravdivosti je tento seriál téměř nulový. To samé se týká nesmyslného srovnávání kdo z koho. Co je ale na tomto projektu zajímavé je sledovat účinnost jednotlivých typů zbraní z různých epoch lidské existence. Mimochodem ten tým "odborníků" se spíše chová jak banda psychopatů, když každé rozporcování prasete nebo umělé lebky doprovázejí veselým jucháním. Možná kdyby si prohodili role s těmi prasaty... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Všechny vědecké experimenty probíhaly na neživých subjektech. Poprvé, kdy proběhl test na člověku, bylo v 1. epizodě 2. série s názvem „SWAT v.s GSG“. (chaometic)

Reklama

Reklama