Reklama

Reklama

Druhý svět

  • Francie L'Autre monde (více)
Trailer

Je léto na jihu Francie. Gaspard je šťastný dospívající mladík, který dělí svůj čas mezi své kamarády a svojí přítelkyni, Marion. Ale Gaspard potká Sam a jeho život se obrátí naruby. Sam je totiž fascinující mladá žena, která hledá ve virtuální hře „Black Hole“ partnera, který s ní bude chtít umřít. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Martinius 

všechny recenze uživatele

vzhladom na francuzsku kinematografiu (ktoru uz dlho nepovazujem za dobru) sa jedna o vskutku zaujimavy vytvor so slubnym nametom. reziser sa poctivo usiloval o film noir s davkou prichute tajomnosti a takmer sa mu to vydarilo. nebyt prilis viditelneho mnozstva nelogickych az detinsky posobiacich situacii, prechodov, ci dialogov. myslienka virtualneho sveta "black hole" je sice skvelym napadom, ale nedostatocne presadenym a v podstate nema na dej ziaden rozhodujuci vplyv. virtualny svet posobi privelmi pusto a ucelovo v prospech pribehu filmu a potencialnemu uzivatelovi neponuka ziadnu realnu motivaciu sa don prihlasit, co ho robi o to nepresvedcivym. ak si teda svojvolne a pri davke bohatej fantazie dodatocne nedomyslime, ze z akehosi nevysvetlitelneho dovodu pritahuje kandidatov na samovrazdu, ktori su zaujimavi pre vraha. k pozitivam jasne priradujem snahu o racionalne stvarnenie deja i prejavy hrdinov, co je vo svete novodobej europskej kinematografie, pretazenej slabomyselnou alternativne sa tvariacou avantgardou, velmi osviezujuci jav. celkovo ide o prijemne pozeratelny priemer s miernou davkou naivity. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Ačkoli mi přišel režijně, herecky i scenáristicky ne zcela vydařený, přesto se mi líbil. Námět o prolínání virtuálního světa s tím skutečným shledávám velmi zajímavým a sekvence odehrávající se v herním světě jsou na tomto filmu to nejlepší (mj. i díky vynikající atmosférické hudbě). Okamžitě jsem začal prahnout po tom, abych si takovou hru mohl také zahrát! Při sledování jsem se neubránil srovnání s posledním Kubrickovým snímkem Eyes Wide Shut, oba filmy si jsou až zarážejícím způsobem podobné. Oba sledují kroky nenápadného chlapíka, kterému se život převrátí vzhůru nohama poté, co se připlete do uzavřeného světa několika zasvěcených, jehož postupné poznávání má zničující důsledky pro jeho partnerský vztah a nakonec i život. Ačkoli se na poslední chvíli vše v dobré obrátí a hlavní postava je zachráněna, její život už nikdy nebude jako dřív vlivem vzpomínek na prožité události. Opravdu škoda toho poněkud mdlého dojmu z celého filmu - pokud by byl Gilles Marchand obdařen byť jen desetinou stejné filmařské virtuozity jako Kubrick, mohl se Druhým svět stát filmovou událostí na dlouhé roky. Pro mě osobně to nic nemění na tom, že jsem si přesto tuto podívanou užil, především zásluhou mé zbožňované Louise Bourgoin. Ačkoli ji zde navlékli do jakési příšerné paruky a herecký prostor její postavy je relativně malý, podařilo se jí obdařit její postavu Audrey pozoruhodnou životností, lehce poznamenanou puncem nedefinovaného stesku a touhy po záhubě. Och, potkat někdy takové děvče, asi by mi už teď nebylo pomoci. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, pozvolna plynoucí filmek, který mě zachytil svou perfektní atmosférou (a to jak prosluněně letně bezstarostnou ve francouzském přímořském městečku, temnou a tajemnou v počítačové online hře (vyzobrazené nerealisticky spíše jako animovaný film, což ale nevadilo) nebo eroticky jiskřivou a napjatou, kterou kolem sebe šíří záhadná Sam). Konec to bohužel trochu pokazil, jinak bych hodnotil výše. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

A soutěž o to, jak co možná nejdivnějc apelovat na PC hrama posedlý děcka, vyhrává duo Marchand-Moll; gratulujeme!! --- Motivaci a vůbec chování jednotlivých postav prostě nepochopíte. Dělaj si totiž, naprosto co chtěj - podobně jako já kdysi v gétéáčku. Krom toho tu je jakási přiteplená francouzská verze Bena Afflecka a toho času ještě oplácaná Pauline Etienne, která nutně potřebuje otcovo svolení k přespání, aby si mohla ještě za denního světla zašukat s přítelem. No ... bomba! --- Na druhou stranu ovšem L'Autre monde disponuje taky jednim unikátnim plus (vyváženym těma 2*, chtělo by se říct), a sice bezkonkurenční schopností Louise přenést svou sexuální energii áááž k divákovi, ve zcela neporušenym stavu. To by u tý obrazovky jeden kompletně zvlčel, fakt že jo. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

epresivní prolínání reálného světa a virtuální reality je jen jedním pohledem, jakým se lze na L´autre monde dívat. Druhým, snad ještě zajímavějším, je lidská manipulace a vztahy mezi lidmi. Mezi Marion a Gaspardem to jiskří, ale když se jejich vztah rozroste ještě o Gordona (potažmo Sam a Audrey), je to už příliš mnoho lidí, kteří usilují o to, aby druhému ublížili. Kde je naivita a bezelstnost, která doprovází lásku? A má vůbec láska v našem světě ještě místo? ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama