Reklama

Reklama

Kozí příběh se sýrem

  • USA Goat Story 2
všechny plakáty
Trailer 3

Obsahy(1)

Nápaditá pohádka plná fantazie ze sýrového pohádkového království, v níž nechybí humor, s množstvím dětem známých pohádkových postav jako je např. Čertovská babička, vodník a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Volné pokračování úspěšného animovaného filmu Kozí příběh ve 3D animaci ze středověkého prostředí staré Prahy. (Česká televize)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (154)

salalala 

všechny recenze uživatele

Ryze dětský a šíleně infantilní animák, u něhož jde chválit jen máloco. Příběh jakž takž funguje a drží při sobě, je ale strašlivě nezáživný a nezajímavý. Dospělým nemá co nabídnout a ti tak dost trpí. Ani hlášky tu nejsou, takže se není moc čeho chytit. Animace není nejhorší, na druhou stranu nedokonalá a pořád to vypadá spíš jako loutky než CGI animák. Vtípky jsou prvoplánové, nenáročné a pobaví fakt jen děti. Potěší tedy pár vizuálních fórků, ale těch je málo. Jediným pozitivem je dabing, na kterém si tvůrci dali záležet a aktéři se na něm hodně vyřádili. Jinak mě opravdu nenapadá vůbec nic, co by stálo za zmínku. Možná malinké zesměšnění klasické pohádky o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém, z nichž tu jsou takoví trumberové, kteří v podstatě nic moc neumí. 3D taky moc nevynikne. Celkově vzato s přimhouřenýma očima dvě hvězdy a 30%. Ale bylo to o fous. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Po jedničce, která se v mnohém zabíjela sama a v prvé řadě tím, že nevěděla, koho chce bavit, se dvojka rozhodla, že je pro děti a občas nějakým vtípkem či narážkou zamrká na dospělé. Věřím, že neustále opakované vtípky Bystrozrakého na téma "mrknu na to", "vidím to jinak" můžou malé děti bavit a to i ve frekvenci, v jaké jsou použity a žertík s polárkou musí u pacholat způsobovat záchvaty smíchu.. Děti zas neocení hrdobce. Zda skutečnost, že Dlouhého dabuje Michal Dlouhý měl být další žertík, nejsem schopna klasifikovat. Film je předvídatelný jak porno, ale od kdy tohle u pohádek vadilo? Tradičně trochu líní čerti, kteří se bojí Lucifera, protože už sto let nepřinesli žádnou duši a lidé jim s řešením tohoto problému pomohou, jsou osvědčená klasika. Zatímco závěrečná píseň je skutečně děsivá (ona popravdě ta show a bláznivé tanečky jsou dost nuda prakticky ve všech filmech), tak song o tom, jak naši hrdinové kráčí přímo do pekla, se velmi povedl. Hodnocení mnohých považuji za tupou pózu a vehementní pohrdání vším domorodým, zejména když vidím, jakým zhůvěřilostem jsou schopni napálit množství hvězd jak z americké vlajky. ()

Reklama

Kimon

všechny recenze uživatele

Hmm, tolik propagovaný český animák a takový divácký propad. Nabízí se myšlenka, že tvůrce příběhu (autor/ka scénáře) dětem moc nerozumí. Řekl bych také, že druhé pokračování, jak už to bývá, je ušito rychlou jehlou a nekvalitní nití. Vizuálně sice pěkné, pravděpodobně dětem, kterým je to určeno především, nesrozumitelné. Nebo to snad bylo vytvořeno pro dospělé?! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Animace byla o něco lepší než v předchozím filmu. Příběh není nijak komplikovaný. Je tu i pár vychytaných momentů, které mě potěšily. Pořád se něco dělo, takže čas strávený u tohoto filmu poměrně slušně utíkal a nehrozilo, že by se divák začal nějakým způsobem nudit. Závěrečnou písničku si mohli tvůrci odpustit. Dabing neměl chybu. Pokud by se pan režisér rozhodl pro nějaké další pokračování, tak doufám, že bude ještě lepší. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Animace mi náhodou připadala děsně roztomilá, snad první film, u nějž jsem z osminohýho něčeho neměla bobky, ač jsem na to stejně koukala značně nedůvěřivě. Věřím, že malým dětem může pohádka připadat parádní a vydrží u ní několik repríz, já se sice sem tam nudila, ale i tak mi to přišlo v mezích možností fajn a vůbec né tak tragické, jak tu někteří hlásají. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení předcházel více jak rok příprav a prací na scénáři. Kromě literárního scénáře vznikl i storyboard s 960 záběry a stovky ilustrací prostředí a postav. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (hippyman)
  • Na každé postavě je osmdesát animovatelných parametů, mimika se pak skládá z přibližně třiceti vymodelovaných fází obličeje. (JoranProvenzano)
  • Kritici filmu na Febiofestu udělili prestižní cenu Kristián a na Mezinárodním festivalu filmů pro děti v Buenos Aires získal v září 2010 hlavní cenu. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama