Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

cheyene 

všechny recenze uživatele

O tom, že je české školství horší a horší, není pochyb, ovšem příběh Bastardů je vyhrocen do úplného maxima, přičemž paradoxně více působí jako komedie než nějaké syrové drama typu Klass. Je sice fajn, jak poukazuje na selhávání našeho systému, ovšem nedokáže v divákovi vyvolat nějaké hlubší emoce - alespoň u mě ne. S takovými tématy, jaké nabízí momentální situace ve školství, by se podle mého názoru dalo lépe pracovat. Dvě hvězdičky tedy dávám za nějaký ten údajný reálný základ. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak to zpívá Katapult? „Co děti? Mají si kde s acetonem hrát..?“ Ožehavé téma současnosti, které by se dalo shrnout jedinou otázkou položenou rodičům: „Myslíte si, že příčinou nevhodného chování vašeho dítěte je neznalost jeho aktivit ve volném čase, nebo váš celkový nezájem o jeho výchovu?“, načež odpověď je jasná: „Nevím a je mi to jedno.“ Nejspíše dobré autorské úmysly odeslány neskutečně amatérskou filmařinou do horoucích pekel neplánované komičnosti - na obálce známka s maestrem Rytmusem a jeho tisíci variacemi slova "jebat" a razítko hereckých výkonů místy i hluboko pod úrovní ordinačních telekolovratů. Vyučovat na této přípravce vazební věznice Igor Hnízdo, odloží neškodnou rákosku, vytáhne z pouzdra u opasku zbraň a se slovy: „Zlatý Rosenheim.“ vyšle ve směru invektivy z úst vypouštějícího výkvětu naší budoucnosti pár včeliček o tělíčku ráže 6.35… ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

S filmem nemám problém, bez zvláštních očekávání to celkem uteklo. Snad jen tu neustále střídající se kombinaci vážného sociálního dramatu s ryze komickými scénami, které má na svědomí převážně monolit Magnusek, nevidím jako nejštastnější. Buď drsná odplata, ponuré ghettostory, nebo komedie, ale všechno najednou se nemá rádo. Jinak fandím autorovi, že se pustili do tématu, které má v našich luzích minimální zastoupení. A pomovi příště prosím napsat aspoň jednu repliku! Alternativa: Kobova garáž. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Na český poměry hodně neobvyklej a zajímavej film, bohužel filmařský totálně zabitej - i televizní filmy bejvaj často na o hodně lepší úrovni. Každopádně snímek u mě při sledování vyvolával touhu vraždit a to je dobře. Herecký výkony "dětí" (smradů) byly celkem dobrý a spratkovitost sem jim věřil. Další plus za houmlesáckýho Hájíčka, kterýho sem skoro nepoznal! Námět dobrej, scénář lehce na piču. A to znásilnění mohlo bejt delší, ani sem se u něj neudělal. ()

InJo odpad!

všechny recenze uživatele

Řemeslně katastrofální pokus splácat dohromady drama ze školního prostředí, vigilantský revenge thriller a "hláškovací" lidovou komedii. Nejhorší na tomhle exploatačním paskvilu je však jeho naprosto amorální myšlenkové jádro, kdy zjevně hloupý a zakomplexovaný Magnusek zcela nepřesvědčivě dělá z dětí bezcitné násilnické vrahy a ze sebe naopak tragického mstitele a mučedníka. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Postava mafiána Dostála (Jan Šťastný) je inspirována skutečnou osobou. Reálný gauner poté přišel na premiéru a došlo mu, že postava Dostála je inspirována jím, že tvůrci popisují jeho reálné jednání, včetně vydírání a vyhrožování. (rublik05)
  • Scéna, ve které žáci běží za autem, se zakládá na skutečné události, kdy Tomáš Magnusek nevěděl, jak donutit své žáky běhat, tak koupil krabičku cigaret, uvázal ji za anténu svého auta a kdo doběhl první, tomu tu krabičku dal. V krabičce však žádné cigarety nebyly. Když to zkoušel podruhé a místo cigaret dal do krabičky žvýkačkové atrapy, děti mu za to z auta urvaly registrační značku. (rublik05)
  • Aby vůbec Kristýna Leichtová natočila scénu se znásilněním, musela si dát před natáčením trochu vína. (SidneyP)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno