Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tak mi to běží na CSFilm, a byl jsem upozorněný jedním nadšeným maníkem, že je to dobrý, a že proto se natočilo i pokračování, a jak koukám do databáze, tak skutečně, ještě druhý a třetí film. Od jedničky se očekává, že díky jejímu úspěchu se točí další díly. Jak tak koukám, tak je-li jen zde přes 14 tisíc hodnocení, tak asi film úspěšný byl. Ale o čem je? O ničem. Jen staré znnámé hlášky, ataky jako na učitele, kteří si neví rady s odpovědmi, které žáci na ně vrhají a jsou stále pubertálně stejné, čím je zakončena vždy replika. Kdyby se něco takového točilo v 90. letech ještě bych to chápal, ale jelikož zde čtu, že to šlo do kin v r.2010, tak mě to zaráží....I konfliktní situace jsou bezbarvé, fádní, jako bych je už mockrát viděl, a slyšel. A skutečně hodně podobného už jsem tolikrát zažil, že nevím, proč si to opakovat. Ale film jsem dokoukal, asi skrz pana faráře Holuba, a zda zemře vážně nemocná učitelka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kurva to bylo výstižný až to bylo nepříjemný. Já teda nepopírám, že je to asi kapku přehnaný, ale kdo ví nemusí to bejt zase až tak daleko od pravdy. Ty arogantní zkurvený frackové kterým všechno projde třeba i znásilnění a vražda a jeden z nich má ještě navrch fotra nějakýho mafiána nebo co byl zač si fakt nic jinýho než oddělat nezasloužili. Každopádně nechtěl bych na týhle škole učit samozřejmě, že něco je třeba brát vážně něco je nadsázka, ale poselství to určitě má a já říkám jenom víc takových filmů co se nebojí nazývat věci pravými jmény. Jinak suverénně nejlepší je školník v podání Přeučila. Hlášek je tady kupa a závěrečný rozseknutí je taky ok. Já jsem spokojenej a z chutí se pustím do dalších dvou dílů.80% ()

Reklama

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám ráda české filmy,přiznám se.Ale Bastardům jsem dala šanci,mimochodem promarněnou šanci.Sice se to otírá o současnou problematiku,ale ti otravní žáci mi tam lezli tak na nervy!Nakopala bych je.Navíc mi silně připadalo,že jde snad o nějakou nevydařenou kopii "Mezi řádky".Každopádně co mi tam scházelo jsou také nějak výraznější osobnosti,herci.Nenašla jsem je.Stručně a jasně hrozná hovadina. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek dal české kinematografii, co postrádala. Ačkoli exploatace zde má silnou tradici, doposud jí chyběla osoba, která by svou tvorbu brala smrtelně vážně (když tedy opomeneme populisty Klímu a Johna). Magnusek dokonce svou fušeřinou a zaníceností připomíná mladého Wese Cravena. Stejně jako legendární "Last House on the Left" také "Bastardi" spojují vypjatě exploatační sekvence s estrádním humorem i lidovou bodrostí a zaštiťují se vážností svého tématu, ale Magnusek Cravena dalece překonává v řemeslné neschopnosti, naivitě a přímočarosti. Producent, scenárista a herec v jedné osobě evidentně má velké trauma z dob svých učitelských let a tímto snímkem si je konečně ventiluje. Ačkoli by ale premisa zavdávala k drsnému rape and revenge filmu ala "Přání zabít", Magnusek alibisticky nebere spravedlnost do vlastních rukou a naopak nad chuligány srabácky vynáší boží soud. Když k tomu připočteme až tvrdošíjně důslednou dramaturgickou nekoncepčnost, rozpadlost a nemotivovanost, díky nimž jednotlivé dějové motivy nemají žádné vyznění (obzvláště celá linie s nemocí zástupkyně ředitele) jsou "Bastardi" famózní exploatace se vším všudy. A základní koncept, kde proti sobě stojí neherečtí sígrové a vykopávky české normalizační či raně devadesátkové audiovize, coby zastánci hodnot, je dokonalý. Už se těším na dvojku, která podle traileru slibuje dravou honičku na parkovišti před Lidlem (Magnusek je králem product placementu), požár nějaké boudy na dvorku a ještě víc starých ksichtů. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem čekal víc. Je tady sice jakýsi pokus o drama v podobě Magnuskovi postavy a pátrání po vrazích jeho sestry, který ale selhává na dost amatérském zpracování a hereckých výkonech. Tím bohužel nemyslím jen ty neherců, ale i veteránů jako Potměšil, Šulcová a Štastný - ten byl jako mafián téměř k smíchu. Nevím, jestli to byl záměr pro zvýšení autentičnosti, ale prostě to nefungovalo. Scénkám, kdy "bastardi" posílají učitele do pí.. a do pr.. se člověk zasměje, ale tak jednou, dvakrát. Po dvacáté během hodky a čtvrt už to není ono. Na druhou stranu - taková míra otevřenosti není v českých filmech běžná, takže si jí cením. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Aby vůbec Kristýna Leichtová natočila scénu se znásilněním, musela si dát před natáčením trochu vína. (SidneyP)
  • Snímek během jeho premiérového vysílání na stanici Prima COOL sledovalo 324 tisíc diváků, což bylo do té doby nejvíce v historii stanice. (LEGACY)
  • Hodinky, které ve filmu nosí bodyguard Kotner (Patrik Vrbovský), jsou vlastní hodinky Patrika Vrbovského, osázené diamanty za několik milionů. (rublik05)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama