Reklama

Reklama

Mike Weiss (Evans) je poněkud záhadný, ale skvělý mladý právník na vrcholu svých schopností. Je to ale také narkoman. Mike neustále bojuje o udržení rovnováhy mezí svými dvěma protichůdnými světy, kde se rychle žije – světem prostitutek a pouličních grázlů a světem energických advokátů a soudců. Když se zdravotní sestra na úrazovce Vicky (Shaw) v práci nakazí kontaminovanou jehlou, Mike a jeho přítel a partner Paul Danziger (Kassen) se neochotně ujmou jejího případu. Jak se do případu noří, zjišťují, že u významného poskytovatele zdravotní péče funguje rozsáhlý systém korupce, který za zisk dává všanc lidské životy. Mladí advokáti se rychle octnou uprostřed soudní pře, která bude tou největší a nejnebezpečnější v celé jejich kariéře. V případu je na ně vyvíjen ohromný tlak; pokud neuspějí, budou zničeni, ale protože jsou plni odhodlání, bojují dál. Mike se snaží odhalit pravdu a ocitá se v nejtěžším zápase svého života, a to nejen proti skvěle placeným advokátům odpůrce, ale i proti vlastním, osobním démonům. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nezávislý a neznámý film s Chrisem Evansem v hlavní roli, kterého jsem dosud viděl snad jen v Street Kings. Bratři Kassenovi si vzali na mušku hned ve své režisérské prvotině příběh podle skutečné události a dle mého to vzali za správný konec. Soustředili se na postavu idealistického feťáckého právníka Weisse a jeho nerovný boj s firemním zkorumpovaným parchantem zastupujícím nadnárodní zdravotnickou organizaci. Jeho snaha dostat na zdravotnický trh bezpečností injekční jehlu jen na jedno použití vyznívá od začátku filmu dost beznadějně. S jeho mladým obchodním partnerem jsou zcela bez finančních prostředků a rychle zjišťují, že bez nich se mezi zdravotnickou mafii nemají šanci prosadit. Smutný a trochu bolestný konec filmu nám zároveň ukáže i konec Weissova života, který dojel na svoji drogovou závislost. Divákovi mohli jen trochu více vysvětlit, kde vzal ten Weissův kolega po jeho smrti najednou balík peněz, aby si zaplatil snad celý právnický tým v čele s tím nejlepším právníkem,co se ve filmu párkrát mihnul a jejich případ dotáhli k vítězství. Bavilo mě to od první minuty, téma filmu bylo zajímavé a odvážné a proto nemám problém dát *****. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu bezprostředně po projekci, protože může být, že se do zítra zalknu vztekem... Napínavá mimosoudní pře, v které je dovoleno hanobit památku právnické smažky bez mlživých příkras, jednoduše proto, že svým zápalem pro dobrou věc jasně morálně přehrává všechny zainteresované, co nemají potřebu si každou chvilku přepudrovat nos. Faktem je, že neměl téměř co ztratit a případ mohl pojmout jako svou labutí píseň, i tak mu patří můj obdiv za statečnost, která ho možná stála život, jak bylo nenápadně naznačeno. Doslov k případu jen potvrzuje bezmocnost volajících po spravedlnosti ve světě korporací a velkých her o peníze, přitom stačí jen málo - třeba si hned neběžet zakoupit každý předražený neúčinný vitamínový shit, co na nás vyskočí z reklamy, nenechat se obvoďákem vyděsit k smrti a nebo novinka - preventivně vykuchat. Sempre viva - zkusme se vzdát přání žít věčně. Pak by možná i Puncture nebylo natočeno zbytečně. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Chris Evans je klasický tahoun, jenž hraje lehce, jako by to pro něj byla stejná samozřejmost jako dýchání. Puncture je soudní drama postavené na klasické zápletce boje s korporací a jak to často bývá, vychází z reálné předlohy. To všechno je ale divákovi celkem jedno. Důležité je, že postavy i prostředí jsou nám na servírovány velice živě a tak blízce, že je brzy vezmete za své a smyčku kterou si sami svým bojem sobě stahují začnete cítit sami. Chris je třešnička na dortu, která vždy včas oživí až příliš ukecané momenty, dějové stereotypy. Každopádně film by si zasloužil ještě aspoň jednoho zajímavějšího herce a trochu méně odfláklý závěr. Dělat dobré skutky a být právníkem je trošku schizofrenie - zvládat to na drogách, to je masochismus... 80% ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Solidní snímek se zajímavým tématem, který nejvíc ztrácí na slabé režii a faktu, že se v ději poněkud málo "tlačí na pilu", ale naopak velice získává na Chrisi Evansovi, který ukazuje, že když má prostor a vhodnou roli, tak zvládne i komplikovanější charaktery. Myslím, že zdejších 70% je naprosto výstižných. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné "soudní" překvápko, Chris Evans tu opravdu předvádí hereckou one-man show, ovšem až s nezvyklou lehkostí, jemu nepříliš vlastní. Jako člověk sice s pevným odhodláním, ale bez špetky disciplíny mě místy až štval tou svou zarputilostí, kterou posléze zabíjel mimořádnou nezodpovědností - nicméně, nakonec dosáhl "svého"???..............moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Všech 7 tetování, které můžeme na Mikeovi (Chris Evans) vidět, jsou hercova autentická tetování. (Kodousek)
  • Snímek je natočen podle skutečné události, jejíž zfilmování posvětil skutečný Danziger, který byl osloven vynálezcem injekčních stříkaček, chránících zdravotnické pracovníky před infekcemi. (Patw)

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno