Reklama

Reklama

Kočky

  • Francie Les Félins (více)

Alain DelonJane Fondová – on prchá, ona číhá... Marc Borel je bezvýznamný tenisový trenér, možná gigolo, jak se komu líbí. Jeho život by mohl plynout i nadále lehce a bezstarostně, kdyby nesvedl manželku mafiánského bose Mac Keena. Podaří se mu utéct Mac Keenovým zabijákům do Evropy a doufá, že na slunné francouzské Riviéře se dobře skryje a bude žít dál svůj život, na který je zvyklý. Ale i tam ho dostihnou pistole zabijáků. Ukryje se v útulku pro bezdomovce, kam chodí krásná vdova Barbara a její sestřenice Melinda s laskavou tváří charity. Marcovi nabídnou místo řidiče. Marc ovšem netuší, že se stal součástí do detailu promyšleného plánu, v němž má on sehrát tragickou roli. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film od rezisera Rene Clementa s Delonom /Sicilsky Klan, 3 mzi na zabiti, dva muzi ve meste/ v hlavnej ulohe. Hlavne ze je to zasmodrchane, su tu naznaky a udalosti ktore dejovu liniu neustale zamotavaju. Vyborne herecke vykony a genialna Jane Fonda - preto dam film u vysoke hodnoteniue . 76 % ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak tento film René Clémenta mě uchvátil, především pro jeho spletitý děj a výkon Alaina Delona (Marc Borel). Od prvních okamžiků je zřejmé, že jde o víc, než o útěk před pomstou žárlivého manžela. Různé náznaky a události příběh stále zamotávají, ale až v posledních dvaceti minutách Clément postupně odhaluje pointu, takže jsem v napětí setrval až do konce, což mám neobyčejně rád. Jednoznačně plný počet hvězdiček. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi to už raz bude tak. S Alainom Delonom mám nejaký problém - len veľmi málo filmov, kde hrá, ma aj bavilo. Pritom nepopieram jeho herecké kvality. Asi to bude tým scenárom, námet ma zvyčajne moc neosloví a potom sa to už vezie. To platí aj pre tento prípad - hlavná os príbehu nudná až strach. No na druhú stranu ma aspoň oslovilo rozumné finálne rozuzlenie a nádherná J. Fonda. Priemer. 60/100 ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Svižný a napínavý start. Trochu vleklá a zamotaná prostřední část, s o to brilantnějším a strhujícím rozuzlením. Výborný konec. K napětí a pozornosti přispívá dobrá hudba. Zbožňovaný Delon mezi dvěma krásnými, osudovými ženami, z nichž každá má svůj cíl. Smyslná a dráždivá Jane Fonda (povinnost pro její fanoušky tohle shlédnout). Čím jsou ženy krásnější, tím jsou nebezpečnější. A ta kočka na závěr :-) Výborné. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá na film noir a nakonec se z toho vyklube thriller. Tísnivá atmosféra, téměř hmatatelné napětí a otázka, kdo je v téhle hře kočkou a kdo králíkem. Pilíři příběhu jsou ženské charaktery, a jestli Kočky obsahují nějakou zapamatování hodnou myšlenku, pak tu, že ženy není radno podceňovat. (více zde) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V krátkém filmu popisujícím vznik tohoto filmu je snímek uveden pod názvem „The Velvet Cage“. (sator)
  • Delon neskrýval nadšení, že natáčí s Jane Fondovou a její další americkou kolegyní. Charakterizoval je takto: "Jane je kouzelně divoká a Lola dokonale civilizovaná." (theSaint)

Reklama

Reklama