Reklama

Reklama

Andulka (I. Andrlová) touží po vdavkách. Do jejího osudu zasáhne kouzlená babička (L. Havelková), která jí přičaruje ženicha, jenž je jí přisouzen už od kolébky. Burác (J. Drbohlav) se ale Andulce vůbec nelíbí. A tak babička čaruje dál a schválně kouzlo trošku poplete – jednou je Burácek moc silný, pak moc velký, ale Anka není nikdy spokojená… A jak to všechno dopadne? Najde Andulka toho pravého? (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Yarwen odpad!

všechny recenze uživatele

Kouzelná babička? Boha jeho! Ta ženská vypadá napůl jako skupinová pionýrská vedoucí, napůl jako mužatka z lidových milicí! Tohle je skutečně průšvih, ani omezený režisér by tohleto nemohl dopustit. Příběh sám o sobě je naprosto primitivní, aniž by byl pořádný děj, tak končí a divák je rád, ale pak přijde ještě nastavovaná kaše, kdy se náš Burác zvětší, pak promítne, pak zmenší. Lidová milcistka tady pobíhá s telefonem, foťákem, pak promítačkou a chová se skutečně jako komunistická agitérka. Tohle je opravdu humus. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch modernějších osmdesátkových ztřeštěných pohádek. Klasika papundekly a do toho diskotéka, kazeťák, foťák, telefon. Je docela bizár vidět babku Natašu Gollovou, jak tancuje na disco. Je to volovinka a půl hoďky bohatě stačí. Já mám rád takové ujeté pohádky, kór z osmdesátých let, ale tahle patří k těm slabším. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je to krátké, je to neskutečně praštěné. Nejdřív Anka hledá ženicha, když jí pak kouzelná babička přivede Buráce, není spokojená, když Buráce ztratí, zase není spokojená, když ho opět získá, zase není spokojená, pak se kouzelné babičce nepodaří kouzlo a z Buráce je obr, pak se Burác stane fotografií, no a nakonec samozřejmě vše dobře dopadne. Kulisová pohádka celým svým coulem a ujetá od začátku až do konce. No ale budiž, dnes se točí také kraviny. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pozoruji, že se s odbornicí na daný žánr Jezinka.Jezinka moc často neshodneme. Tentokrát já hodnotím výše než kolegyně. Já naopak oceňuji v pohádce Libuši Havelkovou jako snad nejpohádkovější babičku naší historie. Asi nejkrásnější dívka - herečka zase byla Ivana Andrlová. Je to další pokus o moderní pohádku. Babička rozdává kazeťáky a při muzice se trsá jako na osmdesátkových diskotékách. Na druhé straně s přihlédnutím ke stopáži to není náročná pohádka a je koukatelná. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tak trochu moderní pohádka, v níž energická pohádková babička a dohazovačka Havelková organizuje námluvy telefonicky, na taneční zábavě to roztočí disco hudbou z kazeťáku a ženicha vměstná do fotoaparátu. Mladá copatá Andrlová je tu ještě krev a mlíko, ta by stála za hřích. Po shlédnutí pohádky jsem dostal chuť na buchty, když je tam tolik prezentovali. Sice velmi slabý, ale i tak to na ten průměr vyjde. 45% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama