Reklama

Reklama

Náš den přijde

(festivalový název)
  • Francie Notre jour viendra (více)
Trailer

Co uděláš, když jsi dospívající zrzavý budižkničemu, který až na jednoho staršího chlápka nemá kamarády? Když tě všichni nenávidí a nejvíc ze všeho tvoje vlastní rodina? Když se ti všichni kámoši vysmívají? Odpověď: Ty a tvůj ubohý kumpán seberete všechny svoje prachy, koupíte si sportovní auto, elegantně se oháknete a zamíříte do země zrzavých, do Irska. Co ale začíná jako hledání ideálu se promění v divoké řádění plné nenávisti, násilí a sebedestrukce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který může diváka drapnout v několika rovinách a stejně jednoduše ho může i odradit... Já jsem si to užil náramně, protože snímek úžasně funguje prostě jako černohumorná route-movie-komedie a režisérovu výpověd k násilí a xenofobii ve společnosti můžete brát pouze jako bonus, na který se osobně zaměřím při druhém sledování. Prozatím tedy rozkošnické a zcela zasloužené 4*. Děkuji Oko-naslepo za tento snímek. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Akýsi guru psychoanalýzy ( Vincent Cassel ) vytvára klamstvami, zavádzaním a manipuláciou situácie, ktoré majú pomôcť mladému mužovi v sebavedomí a zbaviť ho komplexu z ryšavosti ( sám psychológ je ryšavý ). Ten sprvu nechápe asertivite, ale rýchlo sa učí, až prekonáva svojho učiteľa. V domnení hľadania identity, pravidiel a svojho sna sa obaja muži dopúšťajú trestuhodného správania. Kontroverznosť filmu zachádza ďalej a ďalej a snaží sa rúcať všetky zvyklosti zväčša nekorektným spôsobom. Dotýka sa rôznych spoločenských tém ako xenofóbia, antisemitizmus, homosexualita, vlastenectvo, násilie, psychologický terror ( nezabudnuteľná scéna vo vírivke ). Nehľadá východiská, všetko necháva na divákovi, jeho vnímaní a chápaní. ()

Reklama

Tommy.D 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to nějak nepochopil. Dobře, nějaké to nasrání na mnou opovrhující společnost chápu, ale stejně jsem celý film marně přemýšlel nad motivací (a alespoň nějakým duševním zdravím) obou hlavních protagonistů. Celkově příliš překombinovaný film. Na druhou stranu solidní herecké výkony, příjemná hudba, takže průměr. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rémyho život není dvakrát jednoduchý. Doma - příšerná ségra a matka, se kterou si vůbec nerozumí. Ve škole - šikana kvůli zrzavým vlasům. Není divu, že je zralý na psychiatra. Naštěstí se ukáže psychoanalytik Patrick (Vincent Cassel), který naprosto přesně ví, co Rémyho sužuje - sám podobný život prožil. Rozhodne se Rémymu dodat trochu sebevědomí, a pozve jej na výlet napříč Francií, a možná až do samotného Irska, kde je nikdo kvůli zrzavým vlasům odsuzovat nebude... Z tohoto filmu mám hodně rozporuplné pocity. Zhruba do dvou třetin jsem byl nadmíru spokojený - hrozně se mi líbila Patrickova "výchova" Rémyho, a celkově jeho chování - s ničím se moc nes*at. Ale pak přišla poslední třetina, kterou si nepochybně Vincent Cassel užíval, ale mně nějak nesedla, včetně posledních minut, které byly totálně mimo. Takže dávám průměrné tři hvězdičky, a pokud máte alespoň trochu nazrzlé vlasy, klidně si pár hvězdiček přičtěte :) ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Vincův nákup auta, návštěva svatby s kuší a celá hotelová pasáž byly hodně originální a působivé, ale ke konci začalo vše nějak slábnout. Netroufnul bych si navrhnout lepší zakončení, ale přehnané vyhrocení, kdy si dvojka psychoušů vyholí hlavy a začne střílet po lidech ve mně paradoxně nic nezanechalo. Nějak to vyšumělo do ztracena. Cassel ve svém živlu a s Barthelemym tvoří dokonale sehrané protipóly. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama