Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

H34D 

všechny recenze uživatele

Záměrně znetvořený svět, vykreslení morálního úpadku společnosti je zde pořádně přitaženo za pačesy, avšak i v té vší špíně se najde jeden somrák, který vytáhne pořádnou brokárnu a "krví a železem" pročistí (kamerovými filtry) potemnělé a zarudlé ulice. Krev a brutalita jsou předimenzované, mrzí mě však, že hlavní postava je plná nudných klišé. Nadsázku v samotném bezdomovci jako spasiteli cítíme, ale věcem, které pronáší se vyhnula obloukem. Největší problém mám s celkovým béčkovým zpracováním, chápu, že dějová nedotaženost/nekomplexnost, jedoduchost, amatérskost apod. je záměrná, neboť film odkazuje na exploatační filmy 70. let, blabla, jenže tohle neutáhne celou stopáž. Film je nevyrovnaný, má nudní místa, odfláknutý scénář, zkrátka není dobrý v ničem, necítím tam vtipnou satiru, nebavil jsem se, naopak na něj vzpomínám spíš s nepříjemnými pocity... 5/10 ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film dáva poctu 80 rokom a to hudbou, vizuálom, ale aj splatterovskov gore jazdou. Je to hlavne jedná velká šou, kde príbeh je len zástierka pre zvratenosti, šialenosti, morbídnosti a všetko čo v najväčších množstvách. Rešpekt, tak tu ho nehľadajte! Parádny vizuál, remeselne to pokrivkáva, ale vizual je prenádherný. Je tu veľa odkazov na iné filmy,narátal som ich okolo osem, ale určite som niektoré prehliadol. Ja takéto filmy, čo sú nasiaknuté krvou, črevami, useknutými časťami tiel a iné hororové veličiny vo filme zbožňujem a keď sa k tomu pridá svižný dej, tak u mňa vo väčšine prípadov zavládne spokojnosť a tu to nebolo inak. 5* prihadzujem za Hauera, ktorého zas tak moc nemusím, ale v tejto roli bol ako ryba vo vode, náramne mu sadla. Videné v rámci filmovej výzvy od PetrPana. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Až příště vylezu z Tesca a přistoupí ke mě nějaký vagus s žádostí o cigáro, vrazím mu do ruky celý pakl, nadšeně se s ním podělím o půlku nákupu a budu doufat, že má rád Dobrou mámu, taveňák pro juniory a mraženou brokolici. Nic jiného mi totiž děcka nežerou. Triumfální návrat Velkého blondýna s černou brokovnicí, který ukázal Quentinovi, že i Auto zabiják nemusela být taková nudná sračka! ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Ubohá napodobenina Tromy mě celou stopáž akorát utvrzovala v tom, že kdo má prachy, může točit sebevětší píčoviny. Lidi jsou ubohý, prodejný ovce, který půjdou za penězi třeba i do pekla. Nejinak je to v případě i sráče s brokárnou, kterej sežral všechnu moudrost světa a přitom živoří na ulici. Přitaženost za vlasy byla tak šílená, že nebýt trpělivým divákem, vypnu tu sračku ve 40. minutě. Konec samozřejmě odhadnutelný dopředu, jenž se naprosto vyplnil do posledního detailu. Jen proto, že to nadneseně ukazuje všechny sračky světa jako nedotknutelný mafiány, zkorumpovaný fízly, vraždy malých dětí, pedofily a jiný svinstva, tak kvůli tomu opravdu vyšší hodnocení dát nemůžu. A když vám to stačí, abyste tak hnusnej film vytáhli na 65%, budiž vašemu brouku mozkožroutovi vaše lebka lehká. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No není to zas kdo ví co ... Taková jako by Tromácká "uhlazenější" šílenost, u které jem se ani nesmál, ani mne to nějak zvlášť nepobavilo, ničím nezaujalo ... Prostě naprostej "výstřel do prázdna" ... Nevím .. asi jsem už viděl dost, aby mě tahle věc nějak víc dostala či zabavila ... Žádná oslava grindhousevejch věciček se nekoná, na to má Hobo malý koule ... Dělá se z toho víc než to je... Pro běžnýho diváka asi nářez, ale pro mě bohužel fakt nuda ... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl natočen v kanadské provincii Nové Skotsko, kde žije velmi početná francouzská komunita. Ve scéně se školním autobusem je tak možné na zadním okně autobusu vidět nápis "sortie de secours", což je francouzský výraz pro únikový východ. (Zdroj: ČSFD)
  • Auto, ve kterém jezdí Slick (Gregory Smith) a Ivan (Nick Bateman), je Bricklin SV-1, vyráběný v Kanadě v 70. letech. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama