Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

waits 

všechny recenze uživatele

Je skutečně na pováženou, když při náhodném přepnutí zjistíte, že na jiném programu běží zábavnějjší, lépe natočený a více životný program než Školní výlet a pak zjistíte, že jste přepli postupně na Ordinaci, Policajty z centra a Námořní vyšetřovací službu. Neurazil mě příběh sešlých herců, které už člověk často nevidí (docela rád jsem je viděl, jen mi bylo líto, jak někteří sešli), klidně bych se takto nahozený příběh na úrovni horší televizní inscenace (scénářem, technicky níž) díval, ale bohužel jsem byl fackován celou tou nesympatickou lázeňskou skupinou v čele s Magnuskem. Ten člověk hraje asi stejně jako Agata Hanychová, ale na ni stejně jako skupina starších spolužáků při cvičení rád chvilku podívám. Některé dialogy jsou otřesně prkenné, celé je to odnikud nikam, zamilovaná dvojice z děcáku byla k nepřežití a to jsem ještě netušil, že jedna postava začne zpívat něco vhodného do okresního kola těch populárních zpěváckých soutěží. Zindulka, Švormová atd se snaží, Trojan s Fišerem mají i jakéhosi komediálního ducha (Fišer i přes to, že skutečně nemůže mluvit bez mluvícího přístroje), ale celé je to k ničemu, když nemáte na únosné úrovni scénář, režii, kameru a protihráče. PS. Aha, tak abych si doplnil vzdělání, podíval jsem se , kdo je Bendig a on zpíval ve finále Superstar. Tak žádné okresní kolo, šmarjá. ()

Mr.nachos odpad!

všechny recenze uživatele

20 minut během kterých jsem měla sto chutí utíkat co nejrychleji a co nejdál od kina. Ještěže to byly volňásky, protože za tohle bych nedala ani jedinou korunu a jediné, co mě přimělo tam sedět takovou dobu byl můj spící přítel vedle mě, který se probral se slovy " Tak jsem se prospal, chceš jít?" než to dořekl, byla jsem u východu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Zpracování je skutečně amatérské až televizní a režie prkenná, kdy herci chudáci nevědí přesně, co hrát, co říkat, a jak své repliky vypointovat. Ale zase na druhou stranu něco zachraňuje střih, něco mírně sem tam hudba, a hlavně námět. O lidech ve stáří a jejich problémech či strachu ze smrti se dnes filmy zkrátka netočí. Nezapadá to do teen koncepce. A Magnuskovi s Šíchou se povedlo uvést ještě ty české herce, které známe dobře z 80. let, ale nyní je vzhledem k jejich věku nikdo neobsazuje. Vždyť Oldřichovi Velenovi je 91 let! Jen mne mrzí, že film je v podstatě předělávkou Pamětnice. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Tak to je opravdu velká bída. Film o ničem. Jedna hvězdička, jako pocta staré herecké generaci ( která si opravdu nezasloužila hrát v tomto braku) a za pohlednou Sandru Novákovou a kozy Agáty Hanychové. Proboha ten Magnusek a Bendik nebo jak se jmenuje ... to je katastrofa ..se na ně fakt nemůžu koukat. ()

eugeene odpad!

všechny recenze uživatele

Filmu jsem podle první verze ukázky dost věřil. Ne. Kompletní propadák, bastardi byli alespoň s nápadem, tohle je hrozný. Děj o ničem, dialogy jsou naprostá katastrofa (takovýmhle způsobem snad nikdo nemluví!!!!), žádná z postav nemá sebemenší charakter ani cit pro roli. Kamera se oproti předchozí tvorbě hnula kupředu, ale volba úhlů a střihu je naprosto vedle. Zvuk na tom není o moc lépe - hudba řve, dialogům není rozumět a jsou "pod dekou". V postprodukci je pro zlepšení zvuku použit postsynchron a redub postav, a musím uznat, že kvalitě dost pomáhá. ALE je tu jeden problém - technika je použita pouze v některých scénách (kupodivu ne u těch, které by to skutečně potřebovaly.) Docela mě překvapila role Bendiga, který se, podlě mě, jako neherec docela slušně předvedl. Taky se mi ve filmu líbila role P. Jurišty, se kterým občas při setkání prohodím pár slov a i T. Magnusek projevil dle mého názoru zlepšení kvality svého projevu (i když jeho občasná drť gramatiky projevovaná prohazování slov ve větách, které mě všeobecně irituje, nadále zůstala). Stejne jako u předchozích dvou filmů (Bastardi 1,2) jsem se běhěm filmu sám sebe nejistě ptal na otázku, která Vás při sledování nikdy nesmí napadnout - "je tohle teda komedie nebo drama?" Filmu jsem viděl cca 2/3, takže moje hodnocení nemusí být objektivní. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Závěrečnou píseň filmu zpívá hlavní představitelka Libuše Švormová. (M.B)
  • Ve filmu se na plátně setkává Stanislav Zindulka se svým synem Jakubem Zindulkou. (M.B)
  • Premiéry filmu se nedožila hned dvojice herců, která se na natáčení podílela. V říjnu roku 2011 zemřel na rakovinu Bořivoj Navrátil, který již před začátkem natáčení avizoval, že se jedná o jeho poslední filmový projekt. V únoru téhož roku odešel také Pavel Vondruška, jenž podlehl následkům pádu ve Stavovském divadle. [Zdroj: iDNES.cz] (oje)

Reklama

Reklama