Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

krizi odpad!

všechny recenze uživatele

V českém prostředí je prý strašně těžké sehnat peníze na film. Nedivím se. Respektive se divím, že se sehnat dají na něco takového jako je tohle - totální brak. Nesnáším české filmy posledních let, přesto jsem vždycky optimista a pustím si je, že to už horší být nemůže. Teď už to snad opravdu hloub klesnout nemůže. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se zase u české komedie skvěle bavil. Byla tam i spousta hluchých míst a z filmařského hlediska dost amatérismu, ale staří herci se překonávali a ukázali, že tato generace opravdu umí (nejen hrát, ale taky si ze sebe udělat prdel). Film nabízí dpoustu skvělých gagů, mnohdy na vás vyskočí úplně nečekaně. U scény Antonína Hardta s "poserou" Srstkou v podmínce nebo dezorientovanym Fišerem v kasínu jsem šel k zemi. Tak trochu Sněženky a machři po 70 letech :-) Co mě ale u filmů z dílny Tomáš Magnuska dlouhodobě irituje, je totálně odfláknutý zvuk. ()

Reklama

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Peklo. Zase jednou jsem poznal peklo české kinematografie. Nevím, jestli horší práci odvedl režisér Petr Šícha nebo Magnusek. Vím jen to, že to je šílený a nekoukatelný. Parta důchodců vyrazila do lázní a diváka čeká 90 minut utrpení. Upřímně to vypadá jak studentský film z prvního ročníku. A nejspíš by ten student do dalšího ani neprolezl. Odpad, který se jen tak nevidí, když začal Martin Hranáč zpívat něco o "amórovi", chtěl jsem si vrtačkou udělat díru do hlavy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je to zřejmě daň demokracii a faktu, že dnes už je prostě vše možné. Člověk bez špetky scenáristického, hereckého a režisérského talentu Tomáš Magnusek žije svůj ,,český sen", v němž začal točit celovečerní filmy. No, filmy, spíše takovou amatérskou filmařinu postavenou umělecky na roveň novodobým vztahovým seriálům českých komerčních televizí, castingově říznutou Top Star magazínem. Abych panu Magnuskovi úplně nekřivdil, jeden talent zjevně má, a to nadání sehnat si na něco tak neprofesionálního peníze, opatřit si sponzory a především oslovit a získat pro svou věc celou řadu hereckých osobností. Sice chápu, že starší zasloužilá generace nemá dnes zoufale v čem hrát (a je to dle mého hřích a morální dluh, že je většina dnešních režisérů opomíjí), chvílemi mi ale bylo některých zúčastněných herců až líto, že musí brát za vděk rolemi v takovýhle nedůstojných filmech. Takový Lubomír Lipský či Stanislav Zindulka, živé legendy české herecké školy, si dozajista zaslouží své ,,Babí léto", místo Vladimíra Michálka jim ho ovšem musel přichystat největší diletant českého filmu. Smutné loučení... Neboť Školní výlet je naprostý brak, kde nefunguje vůbec nic, Magnuskův scénář je žalostně zoufalý a jeho autor by ze všeho nejvíc potřeboval alespoň minimální sebereflexi, takovýhle canc vůbec neměl opustit autorův šuplík (dobré je porovnat s profesionály - zatímco kupříkladu Zdeněk Svěrák pracuje na scénáři několik let a donekonečna ho pod synovou supervizí přepisuje - viz dokumentární Tatínek - Magnusek chrlí několik scénářů ročně a zjevně se nezatěžuje ani těmi nejelementárnějšími zásadami...). Stejně bezradný je režisér Petr Šícha, jehož režijní um zůstal na úrovni jeho studentských filmů a jehož jméno se brzy stane synonymem pro neinvenční a sterilní režii. Naprostou zoufalá je kamera, pan kameraman se zřejmě dosud nedoslechl o existenci jiných než nestatických záběrů a tak ve filmu prakticky chybí švenky či nájezdy a odjezdy kamery, když snímá z ruky, sem tam uřízne herci kus hlavy, že existuje nějaká práce se světlem a že se scény nasvětlují, to je asi také nedostižná novinka atd. (Laciný je též použitý digitál, takovouhle kvalitu obrazu mají ty horší videa na youtube.com) Pan zvukař neumí kloudně nazvučit scénu, hudební podkresba si v sobě nenese ani náznak emocí a je dokonale plochá a nefunkční, o autorských písních celebrit ze SuperStar se raději nebudu šířeji rozepisovat... Tomáš Magnusek mi zkrátka přijde jako analogie jedné sorty účastníků televizních talentových soutěží, kteří nepobrali od Boha ani zbla talentu, sami jsou ovšem přesvědčeni, že zpívají úžasně, ba virtuózně, a tak neváhají přestoupit se svým neuměním před reflektory kamer a před obecenstvo. Takže pane Magnusku, máte třikrát NE a 22% tady na čsfd! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dokonale špatný film, jedině námět není k zahození, kdyby jej dostal do rukou zručný scenárista, mohl by vzniknout i dobrý film. K šedivému scénáři se připojila nanicovatá režie. To by stále ještě mohlo být snesitelné. Ale Šícha dokázal něco naprosto neuvěřitelného. Pod jeho neumětelským vedením sklouzávají na úroveň šmíry i ti nejlepší herci. Zřejmě chtěl setřít ten diametrální rozdíl mezi herci a Magnuskem s Bendigem. To i Fišerův strojový hlas má v sobě více života a modulace, než když se ti dva opřou do deklamování. A zlatým hřebem do rakve tohoto filmu je práce zvukaře. Nechápu, jak hluchý člověk může dělat zvukaře. A jinak, než totální ztrátou sluchu, si neumím vysvětlit to břídilství, kterým je prošpikována audio stopa této nepovedené taškařice. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film Školní výlet se natáčel v Lázních Bělohrad, v Pardubicích, v Čelákovicích a v Chrudimi. (Bart)
  • Premiéry filmu se nedožila hned dvojice herců, která se na natáčení podílela. V říjnu roku 2011 zemřel na rakovinu Bořivoj Navrátil, který již před začátkem natáčení avizoval, že se jedná o jeho poslední filmový projekt. V únoru téhož roku odešel také Pavel Vondruška, jenž podlehl následkům pádu ve Stavovském divadle. [Zdroj: iDNES.cz] (oje)
  • Ve filmu se na plátně setkává Stanislav Zindulka se svým synem Jakubem Zindulkou. (M.B)

Reklama

Reklama