Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Ten se ve filmu objevuje jako Oliver, velmi uzavřený a nekomunikativní letový dispečer. Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou (Jana Hlaváčová), od kolegů v práci si udržuje odstup a doma mu společníka dělají televize a dalekohled. Jím z bytu na bratislavském sídlišti šmíruje na první pohled šťastnou rodinku z protějšího domu. S rolí pouhého pozorovatele si ale dlouho nevystačí a rozhodne se k sousedům odnaproti proniknout co nejblíž. Pro splnění snu udělá člověk často velmi neuvěřitelné věci, někdy i takové, které jsou za hranicí slušného chování nebo dokonce zákona. A když nabídnete pomocnou ruku někomu, kdo o to vůbec nestojí, nesmíte se divit, že vás pak do ní s chutí kousne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten film se strašně moc chce tvářit jako psychologický thriller, ale jednotlivé postavy jsou stejně jen pouze karikatury. Nějak nechápu, proč by někdo měl vůbec milovat Trojanovu postavu, protože je prostě divná a divně se chová celou dobu. Nesnaží se na nikoho něco hrát, prostě je děsivý introvert neustále. Proč by mu měl někdo důvěřovat? Strašně mi to šustí papírem. Ale určitá atmosféra se tomu vzít nemůže. ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

Nebýt Ivana Trojana, tak si nejspíše budu ťukat na čelo, ale nemůžu, jelikož Trojan si prostě zaslouží úctu, neboť zachrání i propadáky. Zde se stáváme voyerem voyera a sledujeme jeho cestu Stalkera, vlastně na tom celou tu dobu nic moc psychologického není, spíš si jen dokola opakujeme, proč se na to vlastně koukáme a proč si připadáme jako Stalker i my. No konec je tak nějak ubohý, uříznutý a vlastně to je přesně to, co na filmech já osobně absolutně nesnáším.  co z toho vyleze a nakonec z toho nevyleze absolutně nic? No ani to není tak strašné jako uříznutý konec...Ještě, že to zachránil Trojan, a kdo je fanouškem veškeré jeho tvorby, tak prostě ani zklamaný být nemůže.. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to příliš dlouhou expozici a kvůli tomu ve výsledku nesmyslnou stopáž. Jinak příběh o vyšinutém stárnoucím samotáři, který se rozhodne, že si obstará rodinu tak, že se do jedné funkční nabourá. Nebo se mu tak moc líbila maminka? Nevím. Přitom bych měl vědět, svět hlavního hrdiny se nám snažili představit opravdu zevrubně. Leč... Je to taková bubu story, nejvíc by se mohla líbit výrobcům zastínění. Mě to téma přijde nepodstatné, tím spíš bych stříhal a stříhal. Závěr už měl celkem spád, úvod bych ale nemilosrdně pokrátil. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Podívejte se, jestli někde v blízkém okně nestojí dalekohled jak hrom, a pak se zbavte všech váz. Příliš unáhlený konec, přehnaně obyčejná režie a neobyčejně často puštěná televize. Pokud by se tudíž Viditelný svět hodnotil jako celek, hodnocení by mu zvedaly oba díly Pána prstenů i epizoda SImpsonových, které na pozadí běží. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Utahany, dej bez poradnejch nakopnuti, velmi nedomysleny, chvilema skoro smesne pusobici dialogy, Trojan pusobi prilis malo uveritelne (nekdo takovej jako charismatickej, manipulujici svudnik?), chybi gradace - SPOILER - pritomnost kveru nevysvetlena (pravda, trochu jsem doufal, ze ji pouzije, skoda), pritomnost zminek o matcine alergii na citrony nevysvetlena (priznavam, trochu jsem doufal, ze ji zabije, skoda), pritomnost de facto znasilneni sousedky a jejiho naslednyho chovani nevysvetlena (jako ze se zamiloval kun, nebo co? WTF a skoda), konec nesmyslnej a nijakej, pelmel televiznich serialu na pozadi nesmyslenej a bez spojitosti s dejem (skoda), bitka s bezdomovcem totalni fail (andele na Slovensku asi vyziraj popelnice), chovani deti mimoza, a tak dale - KONEC SPOILERU - no proste to boli. A pritom je videt, ze Kristufek umi budovat atmosferu. Ale s takovym scenarem... no proste spatny. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Peter Krištúfek spomína, že keď sa vracal z Lotysška s cenou za najlepšiu réžiu, na letisku ju pokladali omylom za nálož, takže musel vyše hodiny čakať na batožinu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama