Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

salalala 

všechny recenze uživatele

Prakticky nehodnotitelný dokument, který připomíná Zelenkovy mystifikace, jen dotažené k absolutní dokonalosti. Casey Affleck není jako režisér příliš nápaditý a po vizuální stránce moc nezaujme, ono to ale vlastně není potřeba, když má k ruce bizarního Phoenixe, který tu předvádí ojedinělý výkon a jeho proměna v totálního váguse a nihilistu je naprosto důvěryhodná. Těžko říct, zda to opravdu tihle dva tak zamýšleli, nebo se k této fabulaci rozhodli, až poté, co tento pokus nevyšel, ale ono je to vlastně úplně jedno, protože I'm Still Here je hodně unikátní film, v němž jedna bizarní scéna následuje druhou a k naprostým vrcholům patří rozhovor u Lettermana a několik Phoenixových koncertů, z nichž naprosto vyčnívá celková trapnost situace. Pokud navíc chcete vidět, jak vypadá, když vám někdo doslova na*ere na hlavu, tak neváhejte, protože i takováhle scéna tu je a je fakt, že jsem nikdy nic podobného neviděl. I po sedmi letech nevím, co si o výsledné podobě filmu myslet, každopádně to Phoenixovi asi moc neuškodilo a jen dokázalo, jak geniální herec to je. Jeden z nejbizarnějších filmů, co jsem kdy viděl. 50% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Za samotný film dávám 4 hvězdy, ale za celou tu akci zaslouží nejen Phoenix obrovské uznání. Vystoupení u Lettermana je už pak samotný vrchol. Musím říct, že se mi v průběhu filmu s Joaquina udělalo dost nevolno, ale když jsem si potom pustil návštěvu u Lettermana, která následovala rok po té zmíněné, tak mi to ztracený obdiv k Phoenixovi vrátilo. Rozhodně zajímavý nápad a projekt. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dopočul, že J. Phoenix končí z herectvom, nebolo mi to celkom jedno, pretože ho mám rád a je v tom skutočne dobrý. Po čase prišla ozvena, že je späť a odľahlo mi. Teraz z odstupom času prišiel dokument, alebo presnejšie hraný dokument o tom, ako to bolo. Hovorím na rovinu, že ani po filme mi nie je celkom jasné ako to myslel. Mohlo to byť kľudne tak, že v slabej chvíli skutočne vyhlásil, že končí, aby potom so svojím švagrom C. Aflleckom vymysleli tento "umelecký" dokument ako východisko. Phoenix vyzerá vo filme skutočne hrozne. Navyše tmavé okuliare, to akoby ani nebol on. Tie vykrčené handry, polročná brada a tá vlasatá "funky nálada" na hlave...Totálny bezdomovec... Do toho samé motherfucker, šľapky, drogy, rap...Mňa s týmto neohúril, neviem nakoľko je to skutočný Phoenix, ale ak je toto len spolovice on, tak ma zaujíma skutočne iba ako herec, nie ako človek. Pre fandov Phoenixa povinnosť, ale možno iba mávnete rukou ako ja a už sa teším na jeho ďalší, ale skutočný film. 60%. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

A tak to dopadá, když mají dva výjimeční herci příliš volného času. Naprosto nechápu, jak mohla taková hovadina ty dva napadnout. Cítila jsem se za všechny zúčastněné neskutečně trapně, protože od začátku celé aféry bylo jasné, že je to jen vtip. Ale k filmu... Ten mě vlastně hodně bavil. Affleckova režie je docela líbivá a skutečně mě zajímalo, co z toho nakonec vyleze. Doteď ani nevím, jak to mám hodnit. Ale rozhodně oceňuju tu kuráž, naprostou originalitu a Bena Stillera. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo neuvěřitelné. Hlavou se mi honí tolik věcí, ke kterým bych se teď chtěla vyjádřit, že určitě minimálně na půlku z nich zapomenu.. Je mi jasné, že není snadné vžít se do nějaké role a natočit zcela běžný film.. A právě proto obdivuji to, že Joaquin dokázal svoji roli hrát tak strašně dlouho bez toho, aby na sobě dal na veřejnosti cokoliv znát. Záměrně říkám na veřejnosti, protože čím déle na tomhle "projektu" pracoval, tím víc ho to ubíjelo.. Viděla jsem jednoho z mých nejoblíbenějších herců na dně, viděla jsem ho brečet.. Nevím, jak pro ostatní, ale pro mě to bylo celé hodně silné! Bylo na něm vidět, jak hraní miluje a nemohl by bez něj žít.. A tak to má vypadat, tomu se říká herec! To už nebyla jen póza, bylo to skutečné.. V show Davida Lettermana mě naprosto dostal, byl skvělý.. Stejně tak i na vystoupení ke konci snímku, ta skladba byla vynikající (nádherná slova!!!) a to, co následovalo, bylo prostě šokující.. Ono to vlastně celé bylo dost šokující. A ačkoliv jsem díky Walk the Line věděla, že je Joaquin výborný zpěvák, docela mě překvapilo, jak skvěle rapoval. To jsem vážně nečekala (i když rap neposlouchám, ten jeho byl super.. lidský..). Tohle byl snad první film, při kterém jsem četla i celé závěrečné titulky a i po jejich skončení jsem ještě chvíli seděla a pokoušela se to celé vstřebat. Když se na to mimochodem podívám i z lehce filmařského hlediska, tak musím říct, že hudba na konci byla vážně skvělá, úžasná! Tento snímek pro mě byl prostě hodně silný zážitek a jsem ráda, že jsem ho viděla.. Teď už je pro mě Joaquin legenda!!! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Phoenix v následující návštěvě v Late Show potvrdil, že rozhovor s Lettermanem nepřipravovali. Údajně si však myslel, že zkušený Letterman pozná rozdíl mezi hranou postavou a reálnou osobností. (Brousitch)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 280krát, což je 2,40krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Na konci rozhovoru v Late Show Phoenix vstane, sundá si brýle a potřese si rukou s Lettermanem. Tuto neopatrnost mu Affleck později vytýkal. (Brousitch)

Reklama

Reklama