Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a svojí formou ojedinělý počin, který od Phoenixe musel vyžadovat obrovskou dávku nasazení i v normálním životě. Jenže k čemu to vlastně bylo? Moc jsem nepochopil, co tím chtěl básník říct a nějaké nadšené reakce veřejnosti film asi taky nevyvolal. Možná to vypovídá o dnešní posedlosti celebritama. Phoenix tam je zarostlej a dělá blbosti, a lidi na to dobrovolně koukají, platí za to, a píšou k tomu komentáře :) ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tahle pseudo-sonda do života zhýralého herce, který by tak zoufale rád hrál v artovkách a dělal kvalitní rap, mě neskutečně bavila. Phoenix je naprosto boží, "fuck" doslova v každé větě a drogy v systému prakticky permanentně. Chápu počáteční rozčarování z dilematu nakolik jsou události z dokumentu pravdivé a jak moc velké je Phoenix hovado, ale po dvou letech a poklidném návratu Phoenixa na herecké výsluní, je to dost možná lepší sonda než jsou si tvůrci (v čele s Affleckem) vůbec vědomi. 90% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dopočul, že J. Phoenix končí z herectvom, nebolo mi to celkom jedno, pretože ho mám rád a je v tom skutočne dobrý. Po čase prišla ozvena, že je späť a odľahlo mi. Teraz z odstupom času prišiel dokument, alebo presnejšie hraný dokument o tom, ako to bolo. Hovorím na rovinu, že ani po filme mi nie je celkom jasné ako to myslel. Mohlo to byť kľudne tak, že v slabej chvíli skutočne vyhlásil, že končí, aby potom so svojím švagrom C. Aflleckom vymysleli tento "umelecký" dokument ako východisko. Phoenix vyzerá vo filme skutočne hrozne. Navyše tmavé okuliare, to akoby ani nebol on. Tie vykrčené handry, polročná brada a tá vlasatá "funky nálada" na hlave...Totálny bezdomovec... Do toho samé motherfucker, šľapky, drogy, rap...Mňa s týmto neohúril, neviem nakoľko je to skutočný Phoenix, ale ak je toto len spolovice on, tak ma zaujíma skutočne iba ako herec, nie ako človek. Pre fandov Phoenixa povinnosť, ale možno iba mávnete rukou ako ja a už sa teším na jeho ďalší, ale skutočný film. 60%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Phoenix a Affleck mladší zmockumentovali rozklad celebrity. A není to úplně o ničem, ale NUDA. Víc mě bavilo vídat ty jeho excesy když se děly během natáčení, ale tohle celý 'vyjádření sebe sama' je prostě fail, kdy se J.P. hodinu a půl chová jako kokot a nakonec si zaplave, přičemž nevíte, co si o tom kurva myslet. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě divné... Respektuji, že Phoenix spláchnul svoji kariéru na pár let do kanálu jen tak z legrace, ale koukat na jeho počínání přes 100 minut? Zvlášť když to nejlepší provařil bulvár i youtube předem. Prostřední prst zdvyžený médiím... oplácím prostředním hodnocení mladšímu Affleckovi. 50 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Phoenix v následující návštěvě v Late Show potvrdil, že rozhovor s Lettermanem nepřipravovali. Údajně si však myslel, že zkušený Letterman pozná rozdíl mezi hranou postavou a reálnou osobností. (Brousitch)
  • Výkal byl obyčejná směs kompostu a kávových zrnek. Tuto směs měl Antony Langdon připevněnou v trubici na zádech. (Brousitch)

Reklama

Reklama