Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Fakt zajímavej počin z hlediska způsobu výroby. Celá ta myšlenka udělat blbce z médií, bulváru a vypustit takovej hoax, to se mi moc líbí. Čumim, že se do toho pustil zrovna tak úspěšnej J.P., ale C.A. je s ním prej nějak do rodiny, takže ho asi nebylo těžký ukecat. Každopádně to chtělo odvahu a koule, takhle se nechat jít do sraček a dělat ze sebe lůzra. Snad to Joaquinovi moc neuškodí (i když jak to tak vypadá, tak asi uškodilo, když už bůhvíjakdlouho neměl dobrou roli (toaletního papíru)). Z hlediska zábavnosti to je dost nuda. Nesmějete se a nic. Jenom jednou. Hej nevim, prostě trochu mě to zaujalo, ale docela lituju strávenýho (a otrávenýho) času nad touto podivnou podivného podivností divností... ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tahle pseudo-sonda do života zhýralého herce, který by tak zoufale rád hrál v artovkách a dělal kvalitní rap, mě neskutečně bavila. Phoenix je naprosto boží, "fuck" doslova v každé větě a drogy v systému prakticky permanentně. Chápu počáteční rozčarování z dilematu nakolik jsou události z dokumentu pravdivé a jak moc velké je Phoenix hovado, ale po dvou letech a poklidném návratu Phoenixa na herecké výsluní, je to dost možná lepší sonda než jsou si tvůrci (v čele s Affleckem) vůbec vědomi. 90% ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

V některých scénách jsem se bavila a to hodně. Leč řadu skvělých momentů vystřídala také řada scén, ve kterých Phoenix jenom plácá blbosti, které nejsou ani vtipné, ani nás neposouvají nikam dál. Je to velká škoda, protože dobrý nápad se dal rozvinout ještě lépe. Třeba by pro začátek stačilo trochu to prostříhat. Ale chápu, že někomu styl humoru úplně nesedne. "Co jsem to udělal? Hudba je na hovno a nikdo mi to neřekl!" ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý experiment s rozhodně úžasným Phoenixem. S tím, že jde o jeho životní roli souhlasím. Druhá věc je, že se to dalo udělat i jinak. Neříkám líp, ale jinak. S takovým hercem, takovými hosty a takovým prostředím bych bývala vsadila spíš na delší záběry a scény, než na rychlý střih toho a toho, protože on se tu v podstatě opakuje jen ten jeden astejný motiv a namluví se tu toho až příliš a přece vlastně nic. Každopádně zajímavý a docela sympatický projekt. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Prakticky nehodnotitelný dokument, který připomíná Zelenkovy mystifikace, jen dotažené k absolutní dokonalosti. Casey Affleck není jako režisér příliš nápaditý a po vizuální stránce moc nezaujme, ono to ale vlastně není potřeba, když má k ruce bizarního Phoenixe, který tu předvádí ojedinělý výkon a jeho proměna v totálního váguse a nihilistu je naprosto důvěryhodná. Těžko říct, zda to opravdu tihle dva tak zamýšleli, nebo se k této fabulaci rozhodli, až poté, co tento pokus nevyšel, ale ono je to vlastně úplně jedno, protože I'm Still Here je hodně unikátní film, v němž jedna bizarní scéna následuje druhou a k naprostým vrcholům patří rozhovor u Lettermana a několik Phoenixových koncertů, z nichž naprosto vyčnívá celková trapnost situace. Pokud navíc chcete vidět, jak vypadá, když vám někdo doslova na*ere na hlavu, tak neváhejte, protože i takováhle scéna tu je a je fakt, že jsem nikdy nic podobného neviděl. I po sedmi letech nevím, co si o výsledné podobě filmu myslet, každopádně to Phoenixovi asi moc neuškodilo a jen dokázalo, jak geniální herec to je. Jeden z nejbizarnějších filmů, co jsem kdy viděl. 50% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 280krát, což je 2,40krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Natáčení odstartovalo oficiálně 16. ledna 2009 v Las Vegas. Po dobu jeho trvání bylo každé Phoenixovo veřejné vystoupení součástí jeho role. (Sony1994)
  • Phoenix v následující návštěvě v Late Show potvrdil, že rozhovor s Lettermanem nepřipravovali. Údajně si však myslel, že zkušený Letterman pozná rozdíl mezi hranou postavou a reálnou osobností. (Brousitch)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno