Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

venison 

všechny recenze uživatele

Tak to mi hlava nebere, ale jestli to všechno opravdu Joaquin Phoenix hrál a Casey Affleck zrežíroval, tak jsou pro mě mistři filmu.. Jasně ten dokument je zdlouhavej a místy blbej jako noha, ale přesáhl do hrané reality-show smyšlené osobnosti, která si půjčila jméno a tvář známého herce.. Zkrátka psycho.. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě divné... Respektuji, že Phoenix spláchnul svoji kariéru na pár let do kanálu jen tak z legrace, ale koukat na jeho počínání přes 100 minut? Zvlášť když to nejlepší provařil bulvár i youtube předem. Prostřední prst zdvyžený médiím... oplácím prostředním hodnocení mladšímu Affleckovi. 50 % ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Rozklad osobnosti a osobní vyjádření. Joaquin Phoenix se snaží být sám sebou a film jasně poukazuje na to, že v téhle době musí být člověk tím, čím chtějí ostatní lidé, aby si byl. Joaquin vypadá jako bezdomovec, nemusí nic říkat a už je k smíchu. To vše dokazuje povrchnost lidí, kteří si nepřipustí něco takového jako kroky skvělého herce ke kariéře Hip Hopu. P. Diddymu se nedivým, že ho nezval. Hlas sice Joaquin má, ale vzhled, projev, chování to bylo to, co majitele společnosti "Bad Boy" odradilo a nepovolil mu nahrávat... Když se po tom ohlédnu zpět připomělo mi to Borata... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Natočit něco tak originálního a bláznivého, na to je třeba mít koule na správném místě. Nevím, do jaké míry jsem byl ovlivněn tím, že jsem samozřejmě předem věděl, že se jedná o mystifikaci. Možná kdybych to nevěděl, tak jsem celý snímek vnímal úplně jinak. Každopádně jsem Joaquinovi nevěřil ani popel. Přišlo mi, že tlačí úplně brutálně na pilu a není absolutně přirozený. Nemohu v tomto ohledu sdílet davový obdiv vůči jeho herectví. Mnohem důvěryhodněji na mě působili jeho dva poskoci, u kterých jsem si skutečně nebyl jistý, zda v tom jedou s ním, nebo jsem pouze obětními beránky. Především ten pán, který rád ukazoval bimbáska a nechával se Joaquinem utlačovat, byl fenomenální. Jeho následná scat pomsta neměla potom chybičku. Dále mě neskutečně bavila ta Joaquinova epická střetnutí s tím negerským hudebníkem. Nejvíce asi to, kde mu Joaquin představoval svoji "úžasnou" tvorbu. Bohužel tyhle luxusní pasáže byly zhruba půl na půl s pasážemi, které byly podstatně méně zajímavé. Kdybych v sobě našel dost odvahy, tak bych je označil skoro až za debilní a nezajímavé. Jinak se snímeček nesl přesně v tom rytmu, který jsem před zhlédnutím očekával. Jen se mi příliš nelíbila režisérská práce. Nemyslím si, že film jako celek funguje nějak zvlášť dobře. Baví spíše v jednotlivých oddělených epizodkách. Na druhé straně oceňuji nehynoucí odvahu se tak šíleného projektu zúčastnit. Muselo to být psychicky mnohem náročnější, než se na první pohled mohlo zdát. Trošku mě zarmoutilo, že film nenabídl více informací z tehdejších médií. Tahle kauza v době vzniku zcela utekla mé pozornosti. Netuším, jak přesně byl tehdy Joaquin Phoenix vnímán širší veřejností a bohužel jsem i kapičku líný to zpětně dohledávat. Celkové hodnocení bych viděl někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Bohužel jsem tam tu čtvrtou za celý den přemítání prostě nenašel, i když mám pro podobné legrácky rozhodně slabost. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý experiment s rozhodně úžasným Phoenixem. S tím, že jde o jeho životní roli souhlasím. Druhá věc je, že se to dalo udělat i jinak. Neříkám líp, ale jinak. S takovým hercem, takovými hosty a takovým prostředím bych bývala vsadila spíš na delší záběry a scény, než na rychlý střih toho a toho, protože on se tu v podstatě opakuje jen ten jeden astejný motiv a namluví se tu toho až příliš a přece vlastně nic. Každopádně zajímavý a docela sympatický projekt. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Na konci rozhovoru v Late Show Phoenix vstane, sundá si brýle a potřese si rukou s Lettermanem. Tuto neopatrnost mu Affleck později vytýkal. (Brousitch)
  • 11. února 2009 byl Joaquin Phoenix hostem Noční show Davida Lettermana. Toto vystoupení vyvolalo řadu diskuzí, když se herec dostavil viditelně neupravený a na otázky moderátora odpovídal buď jedním slovem, maximálně jednou větou, nebo vůbec. David Letterman se s ním nakonec rozloučil slovy: „Je to škoda, že si tu dnes s námi nemohl být." (Sony1994)

Reklama

Reklama