Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka novinářů vyšetřuje zmizení amerického občana kdesi na území Evropy. Podaří se jim zjistit pouze jedinou stopu, která je zavede do zapadlé, polské vesničky Alvaina. Novináři se tedy slepě vydávají zjistit příčinu jeho zmizení, aniž by tušili co zlověstného vesnička skrývá. (PetriK12)

Recenze (148)

heyda 

všechny recenze uživatele

Parádní ba dokonce bych si troufal říci excelentní náboženský horor, který letos jednoznačně drtí i zkomercionalizovanej Obřad. Opravdu jen nevěřícně kroutím hlavou nad některými zdejšími komentáři a hodnocením. Tohle je opravdu velký hororový překvapení. Překvapení i v tom, jak se vyvíjí vztah diváka k jednotlivým postavám. Prostě ďábel nenosí žádnou drahou Pradu, ale zatraceně lacinou a krvavou masku! 90% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ďalšia " originalita " tento x , na zatiaľ ešte stále neukončenú tému exorcismu. Obohatená ničím , ak nevezmem do úvahy , že v tomto prípade sa ďábel vytrepáva " on polish way ". Zabudnuteľný , zbytočný snímok , ktorého by tej šedosti nezbavil ani vyšší budget. Bodík navrch za záverečnú ,pomerne zvládnutú 20minútovku . ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Atmosféra se režisérovi dařila chvílemi pěkně vybudovat, bohužel tomu malinko chybělo. Napínavé, strašidelné, zajímavé, do jisté míry originální, tajemné i brutální. Všechno bohužel pouze ze 70%. Mě, na rozdíl od jiných uživatelů, herci, potažmo herečky nevadili. Ještě jednou musím pochválit nápad, neboť tajemná výprava do Polské vesničky obestírající záhadu (která je oprvadu zajímavá) mi přišla super. Faktem je, že asi chyběly peníze i zkušenosti na pořádný majstrštyk. I tak příjemné pokoukání. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to chudák zesnulý Wojtyla věděl, nebo to tajil, ale vrchní Čert žije v Polsku! Já to tušil, rovnováha musí bejt. Představa pánů tvůrců o polské vesnici odpovídá zhruba tomu, že Polsko je předpeklí Mongolska tak kolem roku 1800. Tenhle film budou někteří polští pobratimové milovat stejně, jako někteří čehůni Hostel. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pěkný příspěvek do žánru na téma ďábel a exorcismus. Když takhle pročítám komentáře od zdejších kolegů, jsem asi jedinej, komu ta první čtyřicetiminutovka vůbec nevadila. Hnedka první střet Američanů s podivnýma Polákama byl slušně vyhrocený, a pak ta tajemná mlha ukrývající něco hodně starého a nebezpečného. Dál už to šlape pěkně zostra a nečekaně krvavé i atmosférické finále mě jenom utvrdilo v to, že The Shrine je rozhodně jeden z nenápadných adeptů na hororové překvapení letošního roku. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama