Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka novinářů vyšetřuje zmizení amerického občana kdesi na území Evropy. Podaří se jim zjistit pouze jedinou stopu, která je zavede do zapadlé, polské vesničky Alvaina. Novináři se tedy slepě vydávají zjistit příčinu jeho zmizení, aniž by tušili co zlověstného vesnička skrývá. (PetriK12)

Recenze (148)

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal kanadského hororového prekvapenia. Úvod je síce pomalší akoby bez energie a atmosféry, ale našťastie to netrvá dlho a pekne diváka pripraví na budúci dej. Len tá lenivá forma mi akosi nesadla. Od príchodu hlavných hrdinov do zastrčenej, záhadnej poľskej dedinky sa však všetko rapídne zmení, snímok náhle naberie veľkú porciu tajomna, napätia a hlavne na mrazivej, dusivej atmosfére, budovanej na základe náboženskej tématiky a mystickom obradnom rituále. Režisér tu pekne pracuje s charaktermi postáv a s nimi spätými udalosťami, pričom nastavenie a obraz dobra a zla nie je tak ako sa celý čas zdá, na konci sa všetko zvrtne iným smerom s následným objasnením. Pre mňa však toto vysvetlenie nebolo dostatočné, mohlo sa na mytológii kliatby popracovať trochu viac, film by tak nabral ešte viac tajomna. Avšak za najväčšie pozitívum aj tak považujem nepríjemnú, mrazivú atmosféru, ktorá dokáže v divákovi navodiť silný pocit strachu a hrôzy. Scénku so sochou v hmle považujem v tomto smere za delikátnu lahôdku, ktorá bude vo mne ešte istý čas doznievať. Naozaj perfektne spracovaná, nepríjemná hororová scéna, ktorú si citlivejší divák rozhodne za klobúk nedá. Som spokojný, konečne aj z Kanady prišlo niečo hororovo výborné. Hororový fanúšik by nemal byť sklamaný. 75/100 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Páni, tak po začátku, který by mohl zvěstovat, že půjde o průměrný horor a fanatickými věřícími se to rozhoupalo do takového stádia, které bylo opravdu vynikající a závěr opravdu stál za to. Udělal bych nějaký remake a narval bych do toho víc peněz a pak by to byla ta pravá podívaná. Lepší čtyři hvězdičky. Dojem kazila především verze, na kterou jsem se díval, protože byl zpožděný zvuk o několik sekund, jinak bych se možná ulekal k smrti. :D ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDY JSME SEM NEMĚLI CHODIT“..... /// To se takhle začali v Polsku ztrácet turisti. (Tak mě napadá – a tenhle znáte?) Nikoho to nesere, kromě Carmen. (Kurva, TO JSEM SE LEKL !!! Ještě teď jsem vosypanej..) Polskej vidlákov je pro horor stejně dobrej, jako (namátkou) třeba ten francouzskej. A Carmen to potřebuje! (Dobrej příběh, páč maká v pressu). Tenhle filmeček o ,,holkách se železnou maskou“ mě POTĚŠIL. Ani ne tak proto, že mám rád železo, ale dobrou atmosférou, tempem a strašením. Nevotravujou kreténským chováním, nemaj čas na trapácký kecy a jen strašej a bavěj. Hezký je, že to dělaj jednoduše a za pár zlotejch. ,,JSI V POŘÁDKU?“ ,,Jo, akorát jsem se trošičku změnila…“ Takže si závěr užijou i dárci krve a příznivci čísla 666! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Cestuju po Polsku a našel jsem batoh. 2.) Furt nevím, kdy je ten správnej čas přestat se v lese ,,kochat“ a začít zdrhat. 3.) Filmy moc nemusím, ale miluju scény, když se z ženskejch trhá oblečení. 4.) Hledám obřad pro obřadní síň. 5.) Dlouho jsem neviděl vyvrhnutýho chlapečka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Moc mi nepřišlo, že by někoho hledali jednou se na něj zeptali pak ho údajně našli, ale socha démona v mlze byla tím nejsilnějším poutech si z toho udělat prodloužený víkend bez stravy. Vesnický manuál, jak městským pipinám nandat masku byl efektivní, tak by za to i stálo jsi udělat výlet do Polska. Dávám 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pozor, pozor, "the middle of fucking nowhere" je nově v Polsku. Jak hodnotit film, který jsem v první polovině málem vypnul, protože se na něj skoro nedalo koukat, ale v druhé půlce jsem se bavil víc než obstojně? Vyřeším to neutrálními třemi hvězdami (5/10). Každopádně doporučuju podívat se na trailer a prvních čtyřicet minut přeskočit. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama