Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka novinářů vyšetřuje zmizení amerického občana kdesi na území Evropy. Podaří se jim zjistit pouze jedinou stopu, která je zavede do zapadlé, polské vesničky Alvaina. Novináři se tedy slepě vydávají zjistit příčinu jeho zmizení, aniž by tušili co zlověstného vesnička skrývá. (PetriK12)

Recenze (148)

jefff 

všechny recenze uživatele

Atmosféra se režisérovi dařila chvílemi pěkně vybudovat, bohužel tomu malinko chybělo. Napínavé, strašidelné, zajímavé, do jisté míry originální, tajemné i brutální. Všechno bohužel pouze ze 70%. Mě, na rozdíl od jiných uživatelů, herci, potažmo herečky nevadili. Ještě jednou musím pochválit nápad, neboť tajemná výprava do Polské vesničky obestírající záhadu (která je oprvadu zajímavá) mi přišla super. Faktem je, že asi chyběly peníze i zkušenosti na pořádný majstrštyk. I tak příjemné pokoukání. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Velice slabý. Kromě úvodu jsem měl pocit že po příjezdu do polskýho prdelákova se celej film odehrává během jedný hodiny jelikož s hlavníma postavama trávíme každičkou minutu a sledujeme každej jejich krok. Je to dost přímočarý takže se jede klasika kdy amíci přijedou, uvidí něco co nemaj a jsou okamžitě chycený a jdou na porážku, pak nám film předhodí docela slušnej plot twist za kterej dávám tu hvězdu a nakonec všechno relativně dobře skončí a ta otravná kráva zařve. Je to velice nudný a dalo by se to natočit jako 15minutovej kraťas. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No, řekněme si na rovinu, že žádný zázrak to skutečně není. První hodina, kdy se tři Amíci rozhodnou čmuchat v zapadlé polské vesnici (přičemž ani jeden z tamních domorodců Polsko neviděl ani na mapě), je velmi nezáživná a obsahuje jedinou zajímavou pasáž, kdy obě dívčiny bloudíce v mlze pohlédnou do tváře ďábla. Když už se zdá zápletka s fanatickými křesťany dostatečně vyhrocená, překvapí filmaři opravdu nečekaným dějovým veletočem a v posledních dvaceti minutách nabere film na tempu i zajímavosti, pač posednutí ďáblem a následný exorcismus patří k tomu nejlepšímu, co může divák ve světě hororů spatřit. V tomto případě je sice vymítání velmi odfláknuté, nicméně samotná grandiózní image ďáblem obdarované dívčiny si s ničím nezadá a následný masakr křesťanského obyvatelstva potěší srdce nejednoho antikrista. Celkově se sice jedná jen o velmi průměrný film, ale některé pasáže opravdu stojí za to. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení odehrávající se tentokrát u našich severních sousedů. Hixploitation se nám tentokrát promíchalo s náboženskou tématikou a funguje to více než dobře. Mlha u Rákosníčkova rybníčku by se dala krájet a samotný Rákosníček je tajemnější než hrad v Karpatech. Není pravda, že první polovina je nudná, jak píše JASM a ostatní to po něm papouškují. Sice druhá polovina je lepší, ale prvotní zavedení do děje nepostrádá skvělou atmosféru. Závěrečné dění je velmi napínavé, skvěle natočené a nahání hrůzu. Myšlenka filmu je taky zajímavá a já jsem s filmem celkově nadmíru spokojen. 75% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Shrine netáhl 45 minut jen lehkým tempem a něco se dělo, mohl z toho být ještě daleko lepší horor. V prvních 45 minutách je tak jedna scéna, která trošku vyděsí. Ale od 45 minuty jede ve velkém stylu a je z toho vynikající podívaná. Škoda, že si režisér nepohrál lépe se začátkem, ale i přesto příjemná záležitost... 6/10 = 60% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama