Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

asirtes 

všechny recenze uživatele

Fakt: Prostredie sa mení, či do neho zasiahneme, alebo nie. Veškere prostredie, vonkajšie prostredie okolo nás, takisto ako naše vnútorné prostredie(fyzické i metafyzické). Postihnúť túto zmenu detailne nie je možné, keďže tato zmena je plynula a neustála. Táto zmena nastáva aj bez nášho pričinenia, rovnako ako s ním. Stojíme každý deň pred rozhodnutím - ak sa prostredie a spoločnosť menia v čase, chceme do tohoto procesu zasiahnuť v náš prospech? V širšom zmysle je Zeitgeist celková APOLITICKA OBŽALOBA SPOLOČNOSTI a NÁŠHO MYSLENIA. A je len pochopiteľné aj keď paradoxné, keďže je zároveň jej produktom, že trpí tými istými nedostatkami. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument je to pěkný, jen nepřichází s naprosto ničím novým. Připadá mi, že pouze shrnul díla předchozí do času 2h 45minut. Tudíž za všechen ten čas strávený s tímto hnutím jsem se stal naprostým odborníkem na vše, čeho se Zeitgeist týká. S mnoha postřehy či názory tvůrců z valné většiny souhlasím. Avšak nemohu se zbavit dojmu, že na takovou razantní změnu ve fungování světa je příliš pozdě. K docílení záměrů tvůrců je potřeba zajistit jednu podstatnou maličkost. Přesvědčit 7 miliard lidí. Vím, že se povídá, že prý opakování je matka moudrosti. Musím však podotknout, že pokud jsem předchozí dokumenty a prezentaci sledoval s takovým zaujetím, tak se nemohu zbavit dojmu, že tento film je už z informačního hlediska zcela zbytečný. Ajaj. Málem jsem zapomněl na tu první část, která se týkala lidského mozku. Ta mi přišla extrémně zajímavá a nikdy dříve tady nebyla. Takže 3*. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak určitě se najdou tací, kteří si nedovedou takovou vizi budoucnosti představit, ale je to tak. Peněžní systém jde do hajzlu a něco se s tím dělat musí. Neřikám, že jejich řešení je nejlepší a že jde zrealizovat, ale tohle je dokument, kterej by měli pouštět dalším generacím už od školky, aby měli trochu potuchy o tom, co se děje, a odvahy s tím něco udělat. Já vim, je to těžký, ale asi chcípneme všichni bez vody, energie a žrádla a s bezcenejma penězma, tak na co si my blbci spoříme na důchod? Není to dokument provokující, ale ukazující slabiny a chyby systému. Doufám, že lidem se podaří s tvůrci aspoň částečně souhlasit a uvědomit si, na co jsou politici... na odstřel... Doporučuju taky předchozí Zeitgeist filmy, taky stojí za to. Co ale je dost na psychiku, tak délka... má to myslím přes dvě a půl hodiny a někomu to může připadat dost jako výmaz mozku... ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Pro někoho tento dokument bude modla, a pro někoho naopak soubor hromady keců. A přesto oba budou mít pravdu. Proč? .. Protože autor chce řííct svůj názor a využívá k tomu všeho co potvrdí jeho verdikt.. A tak chvílemi můžete přikyvovat a souhlasit s názory autora a za pár chvil se nad jeho řečmi budete udivovat.. ... Pro představu dám příklad jak tento dokument funguje. Autor řekne : Jablko je ovoce a jablko se skládá z atomů. Most se také skládá z atomů, A tak se dá řící, že most je vlastně ovoce. .... HODNOCENÍ: 30% (2*) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento dokument popisuje niečo, čo som v duchu plánoval roky, až kým som sa nedozvedel o projekte Venus a zistil som, že to existuje už desiatky rokov, ale stále to nebolo realizované. Nasmeroval ma k tomu, že dnes patrím k dobrovoľníkom pomáhajúcim Projektu Venus. Je tu veľmi veľa odpovedí na to, ako fungujeme. ()

Reklama

Reklama