Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Potřetí už mě tato série Zaitgeistů i přes svou aktuálnost nějak nebere, přesto je to velmi zajímavý dokument a rozhodně stojí aspoň za jedno povinné shlédnutí. Pro mne ovšem nic nového, co už bych dávno nevěděl. Zbytečně dlouhé a opět otřesně nezáživně natočené. Kapitola s futuristickým městem mě velmi zaujala, na toto téma bych rád viděl samostatný dokument. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Pro někoho tento dokument bude modla, a pro někoho naopak soubor hromady keců. A přesto oba budou mít pravdu. Proč? .. Protože autor chce řííct svůj názor a využívá k tomu všeho co potvrdí jeho verdikt.. A tak chvílemi můžete přikyvovat a souhlasit s názory autora a za pár chvil se nad jeho řečmi budete udivovat.. ... Pro představu dám příklad jak tento dokument funguje. Autor řekne : Jablko je ovoce a jablko se skládá z atomů. Most se také skládá z atomů, A tak se dá řící, že most je vlastně ovoce. .... HODNOCENÍ: 30% (2*) ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ano, je to vicemene uz po treti to same, obzvlast se jedna o jakousi Addendum v2.0, ale forma je zde konecne dovedena k dokonalosti. Od zacatku do konce velmi koncepcni vize - pricina, dusledky i reseni. Detailni (a pravdiva) analyza proc je svet kapitalismu, ve kterem zijeme spatna cesta, kterou je nutne zmenit. Jinymi slovy - proc je svet ve kterem zijeme totalne v pici. Zeitgeist: Moving Forward je "povinna cetba", jedna z tech veci, kterou je proste nutne videt a prozrit, je to free na YT, takze vsichni - check it out! "Now, we have to change our system - or perish." 9/10 ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Velice dlouhý dokument "o všem", který jsem si musel rozdělit na dvě části, abych vydržel. Každopádně nemohu říct, že by byl nezajímavý. Má mnoho skutečně dobrých myšlenek a leccos vysvětluje. Najdou se názory, se kterými nesouhlasím, ale většina je jich opravdu celkem logická a mám pocit, že by možná tyto nápady i mohly fungovat. Nicméně jako člověk, který se v záležitostech týkajících se ekonomiky, finančnictví, a ostatních zde probíraných odvětvích nevyzná, nemohu říct, jestli je všechno podáno natolik seriózně, aby se tomu dalo věřit. Pocit z dokumentu jako takového mám však dobrý, jen ta délka... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento dokument popisuje niečo, čo som v duchu plánoval roky, až kým som sa nedozvedel o projekte Venus a zistil som, že to existuje už desiatky rokov, ale stále to nebolo realizované. Nasmeroval ma k tomu, že dnes patrím k dobrovoľníkom pomáhajúcim Projektu Venus. Je tu veľmi veľa odpovedí na to, ako fungujeme. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno