Reklama

Reklama

Odpad

  • Brazílie Trash: A Esperança Vem do Lixo (více)
Trailer 2

Hrdiny filmu Odpad jsou tři kluci, jejichž domovem je centrální skládka v brazilském Riu. Každý den ji prohledávají v naději, že najdou něco, co jim alespoň na chvíli zlepší život. Netuší, že už ten příští nález jejich životy nenávratně změní. Tím mimořádným nálezem, který Rafaela, Garda a Rata čeká, je peněženka, která obsahuje zdánlivě nesouvisející změť poznámek, výstřižků a jeden klíč. Když se o ni ale začne zajímat policie a nabídne jako nálezné značnou sumu, uvědomí si, že našli asi něco hodně důležitého. Rozhodnutím nevydat nález do rukou úřadům se vydají na vzrušující a dobrodružnou, ale nebezpečnou cestu, jejíž směr jim bude pomáhat určovat právě obsah peněženky. Ten totiž není standardním nepořádkem, který máme v peněžence všichni, ale důmyslným kódem, jehož rozlousknutí může jednoho vysoce postaveného člověka pořádně klepnout přes prsty. I proto policie rozjela tak usilovné pátrání. I proto jeden detektiv tak usilovně hledá Rafaela, Garda a Rata. Čím blíž jsou k rozluštění záhady, tím je nebezpečí větší. Ostatně, komu by chyběli tři kluci, kteří žijí na skládce? (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (166)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli měl Stephen Daldry vůbec zapotřebí točit tak nezáživný příběh, navíc rádoby stylem Dannyho Boyla. Zřejmě asi měl, Ovšem co mě udivilo ještě více (a dozvěděl jsem se to až po filmu) - scénář napsal Richard Curtis. Film je samozřejmě po všech stránkách profesionálně vyroben - režie, kamera, hudba... Jenže ačkoliv mě zpočátku opravdu zajímalo, co se z příběhu vyvrbí, zhruba od návštěvy ve vězení do konce jsem čím dál více kroutil hlavou a nevěřil svým očím, co se to děje. A závěrečná revolucionářská výzva "Až lidi jednou vyjdou do ulic" se mi nelíbila ani trochu. ()

Norino12 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý pohľad na odlišnú kultúru, život, chudobu a taktiež možno reálny pohľad ľudí na takúto vrstvu obyvateľstva. V samotnom filme nejde o nič nové, čo by sme už nevideli ale aj napriek tomu dokáže zaujať a bez problémov ho je možné do konca dopozerať. Chlapci zvládli svoje úlohy bez väčších chýb takže filmu ako takému nie je veľa, čo vytknúť. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tesil som sa na Wagnera Mouru,ktory tu hra asi tak dve minuty cisteho casu,ale to nevadi...Co vadi,je to,ze Curtis si sa nehodi na podobne pribehy. Ta miera naivity,tak potrebna pre Boat That Rocked a paradne Love Actually sa sem skratka nehodi. S Daldrym mam tiez asi problem,lebo aj jeho filmove hity ma vzdy nechali skor chladnym. Asi zla konstelacia tvorcov... To,ze favely su vykreslene "pekne" a decka hraju ako o dusu je fajn,ale aj v tejto kategorii tu mame prvu ligu ako Tropa de Elite a Mesto Bohov! Slabucke *** ()

cervajzik 

všechny recenze uživatele

Když přimhouřím oči nad přehnaně kýčovou a jednoduchou zápletkou, tak se na to kouká až překvapivě dobře. Tři hlavní kluci víceméně odpovídají tomu, co by člověk po zhlédnutí několika jihoamerických filmů očekával - když nestačí slova, pak to zaručeně uhraje úsměv nebo smutné oči. Zaujalo mě neotřelé prostředí, malé plus má film i za zmínku například o fotbalovém mistrovství světa. 71% ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Nechybalo vela a dal by som asi aj 5 hviezdiciek. Pekne natocene, cool napinavy pribeh a hlavne skvele prostredie (hlavne z bezpecia a pohodlia calunenej sedacky v Europe :D). Chalosi su sympaticki, neda sa im nefandit. Na kvalitu a prepracovanost Slumdoga sa to nechyta a trochu mi vadila lavicova agitka, ale inak super filmik a uprimne, cakal by som trochu vyssie hodnotenia.. [#2/2015] ()

Galerie (70)

Zajímavosti (4)

  • Skládka byla z hygienických důvodů uměle vytvořena speciálně pro natáčení. (Terva)
  • Natáčelo se v Riu de Janeiru v Brazílii a ve městě Old San Juan v Puerto Ricu. (willy1)
  • Scénář byl napsán anglicky a poté pro štáb a herce přeložen do portugalštiny. (Terva)

Reklama

Reklama